| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-11-27 14:58:01 Hejka!
Obejrzyjcie sobie: Fotki z naprawy Niestety polskie litery mi coś nie wychodzą Robota trwała tydzień: robiłem ja wraz z żoną Mysle, że takie coś nieczęsto mozna spotkać. pozdr |
Leon-Z Omega A Caravan Chorzów | 2003-11-27 15:07:19 A co właściwie bylo naprawiane fotki super wnętrzności omci równie apetyczne |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-11-27 19:01:21 Było tak, podczas jazdy nagle poleciała mi woda na moje nóżki Początkowo myślałem, że poszła nagrzewnica a do tego trzeba wyjąć deskę aby ją wymienić. No i zaczęło się rozbieranie Ale po wyjęciu deski patrz patrze a to nie nagrzewnica Gdyby to była nagrzewnica woda poleciała by na podłogę, ale to stwierdziłem dopiero po rozbiórce. Okazuje się, że nad nogami kierowcy znajdują się dwa zaworki podciśnieniowe (wiem że są od klimy, ale do czego dokładnie służą to nie wiem) i to właśnie z nich poleciał płyn. No i idąc po wężykach podciśnieniowych doszliśmy do zaworu Koszt całej operacji: 140zł + roboty od zaje...., która w sumie była trochę niepotrzebna, ale w serwisie i tak nie wiedzieli co to bo mówili, że poszła nagrzewnica. Teraz jest już wszystko OK i wiem co i jak się rozbiera |
tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2003-11-27 20:50:36 Niezle fotki
a jak zdjeles poduche ? pooprostu ja odlaczyles Prowo - chcesz drugi taki pret - mam jeden w garazu PS. Ostry, ustaw kodowanie FrontPage-u na "iso-8859-2" (polskie fonty) Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: tomcio dnia 2003-11-27 20:57:19 ] |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-11-28 08:34:04 No z poduszkami to miałem największego stracha Pierwszy raz wogole widziałem poduchę Została poprostu odłączona, tam jest tylko jedna wtyczka, ale po ponownym podłączeniu musiałem pojechać do serwisu, bo się paliła cały czas kontrolka od poduszek (normalka) i zdjeli mi ten błąd |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-11-28 20:03:59 Akumulator był odpięty cały czas, ale w momencie jak było wszystko rozebrane, podłączyłem tylko potrzebne rzeczy (bez poduszek) i odpaliłem silnik, aby sprawdzić skąd leciał płyn. To chyba spowodowało, iż diody od poduszek później się świeciły. |