MotoNews.pl
10 Rezerwa paliwa, ile jeszcze pozostalo w baku??[126p] (32126/0)

Rezerwa paliwa, ile jeszcze pozostalo w baku??[126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam od niedawna malca, i mam pytanko ile jest jeszcze wachy w zbiorniku jesli kontrolka paliwa zaczyna dosc czesto migać??
Soory za takie pytanie ale jeszcze nie mialem okazji tego sprawdzić. Mozliwe ze temat był poruszany, ale niestety wyszukiwarka nie dziala, a gdy przgladalem posty nie zauwazylem takiego tematu.
Pozdrawiam

wg. instrukcji bodajże 5-6 litrów...ale tym się nie ma co sugerować najlepiej pojechać na stację, kiedy zacznie ci się świecić kontrolka i zatankować do pełna

dokladnie.Powino byc tak ze jak kontrolka zaczyna migac to powinienes na pozostalym paliwie przejechac jeszcze ok.100 km a jak sie swieci juz na stale to ok.30

jak mialem bisa to na kontrolke nawet nie patrzylem bo mialem jakis taki czujnik w baku ze zapalala sie przy 1/4 baku, praktycznie jezdzilem tylko na podstawie wskazan wychylowego wskaznika, w dniu wypadku w baku mialem tylko 0,8 litra paliwa, a podejzewam ze jeszcze bym na tym troche pojezdzil

grunt to dobra znajomosc swojego auta, nie mozna tak katalogowo powiedziec ile sie na rezerwie przejedzie bo to zalezy od wielu czynnikow
najlepiej by bylo zalozyc jakis przeplywomierz i kotrolowac zuzycie, albo poprostu uzupelniac paliwo w baku jak tylko kontrolka zacznie sie swiecic

ok 7 litrow. jak juz powaznie miga. lalem do pelna zeby sprawdzic.

Najlepiej jest sprawdzić sobie doświadczalnie (poczekać, aż np. zacznie się palić na stałe i wtedy zatankować do pełna), bo każdy malec może mieć trochę inaczej. W moim jak lampka zacznie się palić na stałe jest jeszcze 5 litrów.

U mnie jak zacznie migać "żyd" to znaczy, że przejadę jeszcze około 150km, a jak świeci sie już na stałe to około 100km. Kiedyś sprawdałem to wchodziło około 10l w rezerwę . Tak więc prawie zawsze śmigam z "żydem" w zapań brat

ja w swoim kancie na palącej sie ciągle rezerwie przejade ok 130 km chociż pali mi ok 12 na setke. Poprostu wrzuciłem bańke z wachą do bagarka i jeździłem aż mi zabraknie sposób najlepszy bo wlewając do pełna może Ci przekłamać dystrybutor zresztą róznie potrafa wejść wachy do baku bo to zalzy czy masz odpowietrzenie dobre czy zwlalone zresztą wchodzi jeszcze troche w przewody
pozdro

a u mnie to nie moge okreslic kiedys lampka zaczela mi swiecic to fabrycznie 5 litrow czylo okolo 80-90 km a ja zrobilem 50km i malar zaczymal sie a drugim razem zrobilem 100km moim zdanem neda sie okreslis dokladnie ile bezyny jest w baku jak lampka zaczyna swiecic