Zna ktoś sposób na fotoradary?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co raz więcej tego się pojawia po miastach, do domów przychodzą pały z najdroższymi zdjęciami i gratisowymi punktami nie jest wesoło. Trzeba coś wymyślić. Ja słyszałem o jakiś nakładkach na tablice rejestracyjną, że jak popartrzymy pod katem to nie widać numeru. Jak ktoś wie o jakimś patencie niech szybko powie gdzie to można dostać i ile to kosztuje. Te pały powali żyć ludziom nie dają . Ale chyba nie poddamy się bez walki.

trzeba jezdzic zgodnie z przepisami wtedy do domu nie beda przyuchodzic
a tak na serio to chyba na allegro byly takie nakladki ale to chyba drogie bylo....

za takie nakładki dostaniesz wiecej niż za predkosc..to jest traktowane jako utrudnianie obowiazkow sluzbowych+nielegalne modfikacje

Po mieście jeździj zgodnie z przepisami taka rada. To nie tor wyścigowy.

Cytat:
Te pały powali żyć ludziom nie dają

Hm..to co mają powiedzieć policjanci o kierowcach którzy nie przestrzegają przepisów drogowych. To my im bardziej życ nie dajemy. Oni robią swoje, to ich praca a zarazem obowiązek.

a tak btw. to radar musi byc wczesniej oznakowany i nie widze zadnych przeszkód żeby akurat przy fotoradarach zwolnić. Ale teraz jest pełno takich szybkich i wściekłych co nogi z gazu nie potrafią odjąć i kończą na drzewach.

nie ma reguly nie zlapie cie radar to zlapia cie panowie niebiescy !!! najlepiej jezdzic zgodnie z przepisami ale nie zawsze sie to udaje........... i wtedy skutki tego sa rozne !!

pozdr

No niestety nie sa one oznakowane. A czasmi ograniczenia rzędu 40 km/h czy 60na drodze szybkiego ruchu(bo nie tylko montuja je w miście) to przgięcie, (wiadomo po co postawiony, rzby sie schować tuż za krzakiem). A teraz zwietrzyli na tym kasę i montują to dziadostwo gdzie popadnie.

Jest spray.
W teorii niewidoczny przez policjanta ale ....
Po pierwsze trezba co 2 tygodnie jechac po tablicy sprayem.
A po drugie czasami jadą z videoradarem za toba.
Jak zobacza ze nei widza rejestracji masz prze........ zaraz kontrola i ............
Spray chyba 30 - 40 zl na allegro kosztował starcza na 2 mce.
Ale za to po m iescie łamiesz przepisy bo policja zwykle olewa robote jak sa fotoradary.
Aha powyzej 250 nie odczytujepredkosci wiec ...... maluchó nei obejmuje

Takie nakladki na blachy byly na Allegro po 250PLN sztuka

cześć
mój ojciec jest kierowcą tzw.TIR-a i w świecie kierowców istnieje opinia że lakier do włosów(tak tak , zwykły lakier do ukladania włosów) naniesiony na tablice powoduje że zdjęcia robione w nocy(zawsze przy pomocy flesza) są nieczytelne!!
ale w dzień...-lipa!!
ja zrobiłem to tak że tablica pod zderzakiem w DF_ie jestzamocowana pod dużym kątem i z nad np. świateł powinna być nieczytelna, ale zobaczymy bo jakiś tydzień temy jak wracałem z uczelni(trasa cz-wa...s-c) zrobili mi zdjęcie(chyba) jak jechałem około120 na 70
czekam na fotki - podobno mają 2-tyg.
pozdro
ps. a tak poważnie to w mieście raczej spokojnie z gazem

Cytat:
2003-12-01 00:01:56, mar125 pisze:
jakiś tydzień temy jak wracałem z uczelni(trasa cz-wa...s-c) zrobili mi zdjęcie(chyba) jak jechałem około120 na 70

A w którym miejscu ci zrobili to zdjęcie?
Ja jeżdże tą trasą średnio co 2 tygodnie od 2 lat i jeszcze nic mi nie przyszło

Napisze tak...tyle wiem o torunskim fotoradarze...mamy jeden...tylko stanowisk kilka...chyab cztery...no i na statywie moze pracowac...
aparat dzila bez flesza...w nocy robi zdjecia w podczeriweni...nad radarem jest taki wysiegnik z biala szybka(to jest tzw. reflektor)...jak ktos wie jak dziala noktowizor to wie o co chodzi...w kazdym badz razie zdjecia nocne sa idealne..jakby w dzien przy dobrej pogodzie ci zrobili...

co do radaru...to wiazka jest tak ustawiona na jeden punkt...czyli niestety "antyradary" nie zadzialaja...tzn jak zadziala to znaczy ze juz masz fotosa strzelonego

wiec jedynym dobrym rozwiazaniem jest zwalniac tam gdzie sa ustawione "maszty"...no i liczyc na szczescie ze nie beda stawiac fotoradary na statywie...(podobno na statywie stawiaja na przelotowkach..i poza mastem)

One robią fotki tylko z przodu?? To moze by tak tablice pod zderzakiem zrobić na ruchomym mocowaniu? W DF'ie nie ma z tym problemu, tablice zawinąć pod podwozie (nie tak zupełnie, tylko w tym kierunku), a w razie kontroli odgiąć do prawidłowej pozycji. Usterka usunięta na miejscu więc nie mogą się przyczepić. Przynajmniej do tego. Potem tylko dobry bajer typu "wjechałem na działce w górkę taką małą i podgięło mi tablice pewnie wtedy Panie władzo" .

Co bardziej ambitni mogą sobie zrobić sterowanie na like + sprężyna, maniacy - elektryczne/elektroczno-hydrauliczne(siłownik)

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-12-01 01:48:04 ]

widac jak robią fote. jechałem w miescie z góy 2 pasma i lece na luzie 100 na 60 i nagle widze statyw i pstryk czerone swiatełko na górze statywu mrugneło i po sprawie. dzwonie do znajomych i jest policjant. za 50 zacznie rozmowe. nie miałem pasów i jechałem z fajka a on do mnie ze 450 i po sprawie zniknie zdjecie i klisza, i raport i spoko bedzie bo normalnie to 1000 pln i wizyta mojejm mamy - włascicielki samochodu na komisariacie do wyjasnie kto prowadził auto....

ale spoko nie jeżdrze juz szybko po miescie. i to jest sposób.

pojechac na kjs i wyszalec sie tak ze wieczorem nie masz siły jeść i najlepiej przywieźdz ze sobą puchar i op[stawic go w widocznym miejscu. dziąła lepiej niż skopanie dupy komyś na światłąch.

pozdro

Bartez jadąc od kat. za siewierzem po lewej str.(tzn dla wracających) na skrzyżowaniu na Brudzowice, innym razem widziałem jak sie rozstawiali na wysokości Koziegłów, mają to dziadostwo przenośne chyba.
a o tych co wiem to jadąc do Wa-wy przed Radomskiem są tak ustawione: najpierw pas prawy następnie światła :pas lewy i ostatnie światła oba pasy. ten ostatni to jest na krzyżówce na Radomsko-- to znaczy info te mam od kumpla z którym studiuje (on jest z radomska) sam jeszcze nie sprawdzałem
Ale tak czy siak powiedzcie mi na co ta kasa idzie????
paliwo ciągle drożeje (LPG też niestety) coraz wiecej kasy z mandatów podatków opłat za autostrady a jeżdzimy jak po jakichś gruntówkach a nie po drog. szybk.ruchu

my kierowcy płacimy z 15 razy jakieś chujowe podatki na paliwo i drogi, bo to w paliwie bo to akcyza bo to na drogi, itd. qurwa przecież to jakaś ściema, a drogi jakie są każdy widzi....

pozdro i bądżcie szybsi od fotoradaru hehehe ponad 250 km/h.

i ostroznie

najlepszy motyw to zdjęcie nogi z agzu chyba lepszego i pewniejszego sposobu na to nie ma

najlepiej to sie scigac na rajdach a nie na ulicy.
ja wychodze z zalozenia ze jak ja sie rozpierd... to trudno... ale nie chcialbym miec na sumieniu czyjegos zycia lub zdrowia
zastanow sie co mowisz, zapierdalac to mozesz na zawodach a nie na ulicach.
a na trasie i tak cie beda punta wyprzedzac.
a co do "polucji" taka ich praca. fakt ze zbyt czesto przesadzaja ale gdyby nie oni to nie mielibysmy juz zadnych zachamowan.

slyszalem ze w krakowie "takie cuda rodem z piekla " dzialaja
w tygodniu po 18.00
w sobote i niedziele cala dobe.
panowie ale to wcale nie taki diabel straszny jak go maluja.

moje auto samo zwalnia przed takimi punktami odkad go nastraszylem ze jak zaplace mandat to przez 2 tyg bedzie w garazu stal .
A czy wiecie ile takie urzadzenie moze radosci przyniesc ;
a mianowicie:
stawialo sie do mnie jakies ztjuningowane autko mialo to chyba straszny nadmiar mOcy na spojlelach, na dwoch skrzyzowaniach dostalo po dupie ale nie ztracilo ambicji i wszystko bylo dobrze do puki jego niekulturalny wlascicie zaczal krzyczec do mnie jakies brzydkie slowa typu :" ch... co sie przypie.... takim sku... zlomem chcesz dostac wpi.... .." itd itp.
wiec niewytrzymalem i postanowilem cos z tym zrobic, gdy ruszylismy zobaczylem go w swoim lusterku na wysokosci tylnego blotnika i tak go trzymalem az w pewnym momecie moje autko zaachamowalo a tan koles pojechal w sina dal w sina dal. podejrzewam ze przyszlo mu do domu zdjecie ze na 60 mial ok 150. moim zdaniem nalezalo mu sie za brak kultury na drodze .

Cytat:
najlepiej to sie scigac na rajdach a nie na ulicy.
ja wychodze z zalozenia ze jak ja sie rozpierd... to trudno... ale nie chcialbym miec na sumieniu czyjegos zycia lub zdrowia
zastanow sie co mowisz, zapierdalac to mozesz na zawodach a nie na ulicach.
a na trasie i tak cie beda punta wyprzedzac.
a co do "polucji" taka ich praca. fakt ze zbyt czesto przesadzaja ale gdyby nie oni to nie mielibysmy juz zadnych zachamowan.

I tu sie w pełni zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedyne co wam mogę w miare mądrego powiedzieć to dowiedzialem sie dzis że są tak nastawione że robią zdjęcie powyżej 10 km/h niż jest w tym miejscu dopuszczalna ale nic zprawdzonego.