Xenony??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18223918 Takie cos znalazlem na allegro i sie zastanawiam jak to wyjdzie w praktyce. Co sadzicie?? Mam mozliwosc zamontowania tych zarowke a dopiero pozniej deklaracji czy kupie czy nie bo gosc tez jest z cz-wy. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

to tylko żarówki, które chciałyby być xenonami Prawdziwe xenony to cały olbrzymi układ, kilogramy elektroniki itd

wlasnie koledze to na gadu tlumaczylem,ksenony to caly osprzet,no i lampy z systemem oczyszczania itp itd nie do podlota

Cytat:
2003-12-01 22:21:39, michasmaniak pisze:
to tylko żarówki, które chciałyby być xenonami Prawdziwe xenony to cały olbrzymi układ, kilogramy elektroniki itd

Tak jest,prawdziwy Xenon nie jest nawet zarowka tylko lampa wyladowcza w ktorej powstaje łuk elektryczny miedzy dwiema elektrodami w otoczeniu gazu szlachetnego-Ksenonu.Do zasilenia takiej lampy potrzeba napiecia rzedu 6...12kV.Jesli zalezy ci na lepszym oswietleniu drogi to zaloz zarowki Philipsa+30% i bedzie git.

I dodatkowo psiknij sobie postojówki na niebiesko i efekt będzie podobny A jak chcesz żeby był ultra mega wypas!!! to załóż jeszcze niebieskie oświetlenie na dach

koniecznie takie blyskowe

A tak poważnie to te niby xenonowe żarówki mają dwie zaley :
1. śiwecą na biało a nie na żółto
2. nie przepalają się tak szybko

Ja już popylan na nich 2 lata i jak do tej pory się nie spaliła ani jedna

a te z tylu na rozowo

Już nie i nawet naklejek już nie ma

i jest tak ladnie na klapie jak umnie?

Nie ale przynajmniej mi się woda do lamp nie leje

1) XENOWE ZAROWKI KOSZTUJA 200 ZŁ ZA SZTUKE !!!
2) TEN BUBEL WYPALI CI SIE ZA DWA MIECHY GORA TRZY JESTES Z KASA W PLECY
3) JA WLASNIE SOBIE XENOWE HALOGENY ZALOZYLEM 300 ZŁ ZA KOMPLET !!!

TAK WIEC TERAZ SOBIE PRZEKALKULUJ CZY NIE LEPIEJ SOBIE NIEBIESKIE ZAROWKI BOSCHA KUPIC KOSZTUJA 15ZŁ. ZA SZT. EFEKT TEN SAM ALE JAKOS I TRFALOSC LEPSZA

Mam nadzieje że kolega Alan się na mnie nie obraził to był oczywiście ZART

jestem smiertelnie urazony

ja kupiłem niebieskie +30% Philipsa za 100 i efekt zauważyłem od razu!! co do ksenonów to koszt ich założenia podniósłby kilkakrotnie wartość Twojego pojazdu!! bo pewnie Hella na zamówienie byłaby w stanie coś takiego zrobić!!

Ja kupiłem dwa lata tmu i świecą do dziś

no miejmy nadzieje że mi poświecą tak samo długo... w końcu kosztowały w cholere...

Tylko nie trzaskaj klapą jak są gorące - philipsy tego bardzo nie lubią

NO MOJE AUTKO BARDZO NIE LUBI JAK SIE BAGAZNIKIEM TRZASKA . ZAMEK PODNIOSLEM I ZNOWU SIE OPOSCIL . MOJE AUTKO MA HARAKTER

a moje dostało nowe głośniki do tyłu to poprosiło o nowe do przodu(już charczą ) i co zrobić trza mu bedzie dać