Za szeroko .........co zrobic???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj zalozyłem poszerzone fele od rekina. i jak jechalem to na kazdym uskoku opony ocieraly mi o nadkola. troche obtarło opony, zdjąlem koła wyciagnąłem dystanse i zalozylem, poprawiło się ale nie wiele. w koncu wzialem szlifierke i wycialem czesc nadskoli od zewnetrznej strony, niby pomogl, ale na wiekszych uskokach nadal ociera o blotnik, co zrobic, czy wyciac jeszcze kawalek błotnika?, ba czesc co jest " podwinięta" ?
jechalem sam, wiec jak bede doladowany, albo bede mial komplet to napewno bedzie ocierac.

ja miałem to u mnie jak do przodu załozyłe 5.5 cala od rekina i kapcia 165/55/13 wziałem młotek i pojechałem tez rant co jest do srodka zagiety. naciałem w odstepach 10-15 cm, załozyłem szmate na młotek i jazda. nie polecam bo lakier peka i nie równo sie odgina, a boscha nie polecam bo pali lakier no i w kaszlu błotniki sa zrobione z 2 bodajrze warstw i sie rozłazi jak rant wytniesz i starsznie rdzewieje.

pozdro

ps ale fura kozacko wyglada nie ??jakies foto. ile cie to poszezenie kosztowało i o ile poszerzyłeś??

Rino, albo rybki albo akwarium jak to mowili w pe er elu.... albo trzeba usunac warge blotnika poprzez jej zaklepanie do srodka{ ale piszesz ze juz cos dzialales szlifiera tak ze ten pomysl odpada} albo wyciac fragment nadkola i zrobic poszerzenia ale to i tak nie zalatwi sprawy, bo z tego co mowisz masz za miekkie zawieszenie poprostu do takich extremalnych felg...popracuj przy resorze i obejdzie sie pewnie bez ciecia blach, niestety plastikowe nadkola juz chyba i tak poszly sie... trudno....no bo jeszcze mozna "normalne" felgi zalozyc nie?? ...no wiem wiem ten pomysl jest do bani....

W wieliczce podginają i poszerzają ranty bez uszkodzenia lakieru. Koszt poszerzenia to 50zł za jedno nadkole. Firma ogłaszała się na stronie Rako.
link do tematu z forum o podginaniu rantów
może się przyda!!!

czesc. zamieszczam w koncu pare fotek, felg, zrobionego tyłu i co mi tam jeszcze wpadło. przepraszam za marna jakość zdjęc, ale w chwili obecnej nie było mnie ztac na nic innego
na zderzak nie zwracajcie uwago pon jest jeszcze stary pospawany i czeka na wymiane.

ufff...udalo mi sie to zedytować

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2003-12-04 11:31:47 ]

Rant jest zaaa..........
Ładnie wypiaskuj te felgi i pomaluj na biało !!!

a ja wlasnie takie dwie takie 14" 185/60 wywalilem na smietnik jak kant poszedl do nieba

w jednym składzie gum w Krakowie widziałem dzisiaj fele od rekina. jedne stalówki, cena 50zł/szt (świetny stan, nawet dekielki bmw są ), drugie alu, takie jak miał czopek, cena 75 zł/szt

gdzie to widziales bo bym podjechal oblookac
daj adres

posłałem na gg

Rino pobaw sie z rantem ile wlezie bo oponki i fele są zajebiste.moze warto pokombinowac.na pewno zagięty rant do srodka da ci jeszcze dodatkowy centymetr.poza tym tak jak mowil Mar pobaw się z resorem albo załóż juz te swoje amory.W koncu najwyzsza pora robic coś z tym zawieszeniem

warga już zagięta jest zajebiście nic nie ociera, a wczoraj byłem ostro załadowany. brakowało właśnie tych 1,5 cm, ale musi być sztywniej koniecznie!!! mam już nawet pewnien patent dosłownie ale to jeszcze faza planów, najgorsze jest to że moim zapleczem technicznym i "garage" jest parking pod blokiem wiec mam ograniczone możliwości