MotoNews.pl
12[126P] Jak wymienić żarówki kontrolek deski rozdzielczej? (32367/0)

[126P] Jak wymienić żarówki kontrolek deski rozdzielczej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Interesuje mnie jak to zrobić w wersji FL lub EL (czyli w fiatach z szeroką deską), bo w starym to wiem

tak samo jak w kapliczce, masz tylu takie oprawki ktore przekrecasz, wyjmujesz i wymieniasz zaroweczke

Przy okazji możesz sobie kolorek podświetlania zmienić .

To nic nie da, bo cyferblat jest od spodu zielony, więc tak czy inaczej bedzie zielono

Cytat:
2003-12-02 18:20:30, Simon_126 pisze:
Przy okazji możesz sobie kolorek podświetlania zmienić .

To nie dla mnie Znajomy pytał jak zmienić te żarówki. Myślałem, że jest jakaś większa komplikacja z ich wymianą. Skoro mówicie jednak, ze podobnie jak w starym typie to nie ma problemu.

musisz odkrecic pulpit i od spodu beda takie nakladki na zarowki. musisz je przekrecic i same wyjda, oczywiscie razem z ta nakladka. mozliwe ze niektore nie beda chcialy sie przekrecic, wiec wez sobie kombinerki.
a co do zmieniania koloru to raczej nic nie da bo zarowki umieszczone za w zielonej kopulce. zalozylem inny kolor zarowki i jedyne co uzyskalem to to ze mi jasniej swieci...

Ja te kopułki wyrzuciłem i dałem jedną żarówkę czerwoną a drugą zwykłą i mam taki efekt, że od 0 do 90 na tarczy podświetla mi na zielono a od 90 pare do 140 na czerwono - fajny efekt ale nic poza tym.

Wymiana żarówek ma tylko sens jeżeli wymieniasz tarcze. Przy starych tarczach jedyne co sie zmieni to jasność podświetlenia

Wymiana żarówek ma tylko sens jeżeli wymieniasz tarcze. Przy starych tarczach jedyne co sie zmieni to jasność podświetlenia

a co zrobić jeżeli mam białe tarcze z niebieskim podswietleniem te białe zarówki coś słabo oświetlają tą tarcze dużo gorzej niż tę zieloną i nierównomiernie. nie wiem czy włożyć niebieskie zarówki czy pokombinować coś z diodami. jeżeli ktoś może mi pomóc to proszę o podpowiedź.