Nareszcie sie udalo...fiat zostal zagazowany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i sie udalo... tak jak w temacie! fiat zostal poddany zagazowaniu i od dzis bedzie jezdzil na gazie! dzieki temu najprawdopodobniej pozwoli mi to na przeprowadzenie zmian na ktore potrzbuje troche kasy ale teraz bedzie latwiej!! ciesze sie strasznie

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2003-12-03 11:03:58 ]

Jakiej firmy jest ta instalacja gazowa którą założyłeś ? i ile zaplaciles ?

Co do jeżdżenia na gazie to też tak myślałem, że będzie tanio i sobie odłoże tu na to tu na tamto ale tak nie jest . Odkąd mam samochód na gazie to jeżdżę gdzie się da i kiedy się da . Fakt że o wiele wiele taniej sie przejezdza te kilometry ale jak się już wie że za groszę sie jeździ to te kilosy rosną. Ja po założeniu instalacji gazowej przejechałem prawie 5tys. km.... na benzynie to bym chyba za rok tyle nie przejechał

Jak tak jak koniu,zagazowałem Kanta,żeby taniej się jeżdziło a okdąd mam gaz to jest tylko: Bartek pojedziesz tam a potem tu i załatwisz to - tak przez 2 miesiące wakacji zrobiłem 8 tys. km.

a ja tam jestem twardy i gazu nie zaloze szkoda mi furki a po za tym nawet gdybym chcial zalozyc to nie zaloze-nie mam kasya niedlugo dostane podkrecony gaznik do fiata-ktory nie schodzi ponizej 16l/100km
ale i tak jest fajnie-zycze milej i dlugiej jazdy na gazie(tym w butli gazowej a nie szklanej )
P.S .zakupilem juz 2 maske-niedlugo ja maluje i zobaczycie na fotkach co mi wyszlo
yowwww

na gazie nie jest tak zle moze w zime troche klopot bo to przelanczanie z benzyny na gaz mnie wkuza ale zato owiele taniej

Cytat:
2003-12-03 14:34:35, Krupek pisze:
P.S .zakupilem juz 2 maske-niedlugo ja maluje i zobaczycie na fotkach co mi wyszlo
yowwww

co ty znow kombinujesz

A ja nawet gdybym chciał to bobka nie zagazuję!! Otruł by sie biedak i czym bym jeździł A tak poważnie to gratuluję Guncin!! W takim razie kiedy widzimy sie na spocie na zaspie?? Może wpadniesz w piątek tak około 19.30 na zaspę a jeśli nikogo nie będzie to na parking pod Alfa centrum. Ja postaram sie pojawić Cze!!

a wiec mam instalacje LPG firmy LANDI. podobno jest teraz najlepsza z dostapnych na rynku, ja sie na tym nie znam wiec nie bede sie wypowiadal!

mam pytanko ile gazu pala wasze bandziory?? i przy jakiej jezdzie

dzieki simon_pg ale niestety nie liczcie na moja obecnosc w piatek bo mam prace i pracuje do 22

cześć.
gratulacje z okazji LPG w samochodzie.
co do spalania to moje cudo na silniku seryjnym palilo tak 12-14l gazu , a teraz 1.6DOHC pali 10(wyjazd na wakacje 2 osoby raczej umiarkowanie ze speedem-a i tak dwa mandaty do okolo 14-15 przy ostrym traktowaniu skrajnego prawego pedału

Mi pali około 13-14 litrów przy w miare spokojnej jeździe, z kilkoma przegazówkami od czasu do czasu . Jak będzie ciepło i więcej wolnego czasu to będe siedział i regulował, bo napewno można ustawić zeby palil mniej.
aha..to 13-14 litrów to po mieście.

a mi tak z 16... ale zadko jezdze spokojnie... tak umiarkowanie sobie pomykam

przyjmuje ze gaz kosztuje 1,4 a benzyna 3,4

df: 14x1,4 = 19,6
pocisk(moj pali akurat kolo 6,5) 6,5 x 3,4 = 22,1
..mała róznica....
chyba zostane przy pocisku.

po samodzielnej regulacji przy ostrej jezdzie po miesci ok 13,5l
przy spokojnej po miescie 11l
na trasie ok 9l
a wczesniej......szkoda gadać

moj pali 12 litrow gazu przy jezdzie standardowej czyli tam gdzie trzeba i mozna to pedla w podloge a tam gdzie trzeba wolno to jade powoli....mysle ze to dobry wynik

Ja poniżej 12 nie zejdę.

TY masz 2.0