| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-12-03 23:57:30 Spraw sobie blokadę skrzynki biegów, tzw. niedźwiedzia, do tego alarmik i ewentualnie jakiś własny pomysł i już, bearlock'a tylko w jakimś punkcie który ma przedstawicielstwo, musisz dostać do niego dwa kompety kluczy i specjalny kod klucza, umożliwiający jego ewentualne odtworzenie. Żadnych nalepek z nazwą alarmu na szybie, zawszeć trudniej dla amatora cudzej własności (oby mu łapy zwiędły).
A z porad praktycznych - zaznacz, że to trzymadełko do bolca (używane w czasie nieużywania blokady |
tokairika MR2 warszawa | 2003-12-04 09:15:56 Najlepszym nocnym zabezpieczeniem jest parking strzeżony, sam się o tym przekonałem jak mi zapierniczyli Sportinga z Bearlockiem, immobilizerem, alarmem, ślad nie został Nie ma skutecznego zabezpieczenia, jak chcą go zapierniczyć to zrobią to. To są spece. Ale oczywiście jak masz jakiś niestandardowy pstryczek elektryczek to tym lepiej, większa szansa na to, że się zniechęcą przy próbie pozbawienia Cię Twojej własności. Pozdrawiam i życzę szczęścia |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-12-04 09:36:45
Zabezpieczenie moze niekoniecznie dobre ale przynajmniej lepszy sen |
Ankra Toyota Starlet Kraków | 2003-12-04 09:45:21 Na kradziez nie ma skutecznego sposobu |
tokairika MR2 warszawa | 2003-12-04 10:04:22
Może masz rację z emerytami ale jak Ci buchną samochód z ulicy to z powództwa cywilnego możesz latarnie pozwać, że nie upilnowała. Jak nie parking strzeżony to proszę podaj jakieś "skuteczne zabezpieczenie". Fakt że jak trzymam samochód na parkingu strzeżonym to mi się lepiej śpi, nie mam koszmarów A to że nie ma skutecznych w 100% sposobów na ochronę samochodu to wiadomo nie od dziś. |
Darus TOYOTA DRIVER Lexus IS300 Wrocław | 2003-12-04 10:24:04 Nie miec auta... sen wtedy jest naprawde bardzo spokojny |
tokairika MR2 warszawa | 2003-12-04 12:06:04 Ale niestety wszelkie zabezpieczenia są nic warte jak podjedzie gość z lawetą i zapakuje samochodzik na nią i po sprawie. Następnie w zaciszu garażu zrobi z każdym alarmem i zabezpieczeniem co będzie chciał |
KrzysioVW [H] W-wa | 2003-12-04 14:46:06 Już kiedyś opisywałem bardzo dokładnie wszystkie rodzaje zabezpieczeń w samochodzie + to co trzeba robić aby nie prowokować, poszukajcie sobie, bo teraz nie chce mi sie pisać 2 godziny...
Ale jak ktos ma jakis poważny problem - to zapraszam na priv'a - wtedy wyjaśnie to i owo... Co do blokady na skrzynie biegów dopisze tylko: - nigdy nie kupujcie tzw "podkowy" - przy kradziezy samochód zawsze można w 2 osoby wypchnąć gdzieś dalej (jedna osoba pcha, druga siedzi w środku i trzyma wciśnięte sprzęgło) - kiedyś znajomek zgubił czy jakoś tak na mieście kluczyk od blokady skrzyni biegów i cofał się poł kilometra na wstecznym (nikt go o nic nie pytał).... |
Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2003-12-05 15:28:16
... i gnata pod poduszką |
TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2003-12-06 23:05:31
Ja właśnie znalażłem stronkę ,bardzo fajną zresztą. Tam są blokady skrzyni biegów. Wygląd bardzo estetyczny. Chyba sam zamontuję sobie taki bajer |
TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2003-12-06 23:18:17 Jeszcze jest taki system DEADLOCK ale nie znam serwisu w którym go montują |
Yaga Toyota Yaris Wrocław | 2003-12-13 11:31:10 A mojemu Yarkowi dzisiaj w nocy pier#$%&*@# złodzieje zdjęli felgi z kół. |