Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Elflapo Opel Monza Białystok? | 2003-12-04 09:18:58 Miałem rok temu jeszcze omegeB, ale pamietam te komunikaty.
To żeczywiście oznacza, że przepaliła sie żarówka, ale nie koniecznie z tyłu. Jeżeli tak się dopatrujesz tylnych świateł to najlepiej wyjmij i sprawdz wszystkie żarówki z tyłu, ponieważ, niektóre omegi gdy maja zapalone światła mijania z tyłu to palą się po dwie pary żarówek z kazdej strony, a w niektórych tylko po jednej, Podczas hamowania albo zapala sie ta dróga albo tak jak w pierwszym wariancie swiatło poprostu sie wzmacnia z tych samych żarówek. |
![]() Elflapo Opel Monza Białystok? | 2003-12-04 09:25:03 Napisze ci z błedami ale tylko tak pamietam.
OELMANGEL - brak oleju w silniku, musisz dolać KULMITHEL STAND - Płyn w układzie chłodzenia i jeszcze jeden który mi się zapalał od czasu do czasu, którym sie nie przejmowałem bo sprzedawałem opelka to: MOTOROL STAND - do dziś dnia nie wiem oco chodzi, ale myślę, że to chodzi o jakies błedy w odczytach, z sondy lambda czy z przepływki. |
![]() Kwiatki wladca czterech pier ... Poznan | 2003-12-04 11:23:24
MANGEL - znaczy czegos brak, a STAND znaczy poziom - moze sa dwa czujniki |
![]() robszczep Forumowicz Zafira A Świdwin | 2003-12-04 19:47:27 Z tym komunikatem to jest tak, że wyskakuje w różnych sytuacjach, tzn. czasami przy hamowaniu, ale również w trakcie normalnej jazdy. Ze spalonych żarówek mam spaloną tylką pozycyjną z przodu. Zatem zrobię tak - dobiorę się do wszystkich reflektów i sprawdzę stan żarówek. Być może gdzieś nie styka tak jak trzeba. A jeśli chodzi o komunikaty z komputera temat dalej jest otwarty. Mam nadzieję, że nie jestem jedynym użytkownikiem Omesi B z komputerem ![]() Pozdrawiam Robert Szczepaniak |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-12-04 19:51:04 Witam
Zdemontyj lampy tylne wszystkie kostki spryskaj WD 40 wyczyść styki i gniazda...tył Omegi zwłaszcza Caravanów lubi parować może gdzieś weszła wilgoć i komp dostaje mylne komunikaty a może i jakieś włókno jest na wykończeniu.... PZDR Vincent |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-12-04 21:09:08 Po pierwsze podjedź sobie na serwis i każ zmienić na angielski.
Po angielsku są nast komunikaty o światłach: 1- headlht tail light światło mijania, światło pozycyjne tył ktoreś z nich 2- break light światło stop A wyczyścić styki zawsze warto ![]() |
![]() robszczep Forumowicz Zafira A Świdwin | 2003-12-04 22:16:41 Do serwisu mówisz... Pewnie zapłacę ładnych parę setek. Pytanie jest takie - czy język angielski jest na stałe wbudowany do komputera Omesi? Bo jeśli tak to mam dostęp do komputera KTS i stosownego oprogramowania f-y Bosch więc może bedę miał możliwość zmiany. Jeśli tak to w jakiej sekcji szukać zmian języka w programie?
Pozdrawiam |
![]() Nav Pełnoprawny Klubowicz Honda CR V Szczecin | 2003-12-04 22:43:49
Chyba "BRAKE LIGHT" ![]() ![]() |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-12-04 23:36:13 Nav, ale ty to jesteś mądry, od razu widać, że z 500 km bliżej do Europy |
![]() Nav Pełnoprawny Klubowicz Honda CR V Szczecin | 2003-12-05 00:32:18
Spoko Janusz to nie bylo wytykajce do Ciebie tylko chcialem koledze oszczedzic poszukiwan owego komunikatu ![]() Co do Europy to teraz chyba jestem na jej krancu, czyli South coast of the Spain. Ale juz zaczynam odliczac dni do powrotu ![]() ![]() |