Zima zima a ja nie moge odpalić auta pomocy !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zima idzie a ja nie mogę odpalić auta jak temp spadnie poniżej około -7 C co jest grane miałem to zrobić już w zeszłym roku ale nie miałem czasu

Nie wiem co to, wiem na pewno ze jak autko ci nie działa to przynajmniej kontrolka cię nie będzie atakować

Pozdro. C-Cichy

odczytaj kody błędu, tam powinien się ujawnić winowajca...

czy wogóle nawet raz niezaskoczy czy próbuje odpalić jak kaszlak? nic nieujmując kaszlaczkom...

pzdr Wilku

Kolego, żeby coś poradzić, trzeba więcej info. Jakie masz auto, czy gasss, czy bena, czy diesel, jakie objawy itp. My tu raczej zwykli ludkowie, wróżyć nie umiemy

Więc tak zaczne od tego że jest to Opel Omega A 2.0 Benzyna. Objawy są takie że jak temp Spadnie do -7C to moge sobie pomażyć o odpaleniu dobrze napisałeś tak jak maluch chce zaskoczyć ale nie na tyle żeby odpalić w zeszłą zime tak długo go kręciłem w odstępach czasowych że aż rozładowałem akumulator. nawet teraz mam czasami problem powinien zapalić bez pompowania pedału gazu. A ja musze go pompować i pomagać mu gazem podczas uróchamiania nie wiem co jest podobno jest jakiś czujnik temp. Ssania może on jest popsuty

Aha zapomniałem dodać że nie mam zamontowanego gazu

a moze pompa paliwa lub przeplywomierz a czy jak jest nagrzany to pali bez problemu?

Wystarczy jak raz załapie pochodzi chwilke to normalnie pali . postoi troche dłużej i ten sam problem siępowtaża. jak jest ciepło to pali bez problemu

to sprawdz ten przeplywomierz i cisnienie na pompie moze nie dostaje dostatecznej ilosci paliwa jak jest zimny

Najpierw czujnik tempratury cieczy chlodzacej, najpierw on.
Odezwij sie spotkamy sie to moze cos Ci pomogę.

możemy się spotkać telefon 605 091 553