Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yenot Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2002-10-10 12:44:28 Hi !
Omega A caravan W który z obwodów najlepiej wstawiś ukryty wyłącznik ? Zaingerować w obwód zapłonu, a moze rozpiąć zasilanie pompy paliwa ? A moze coś jeszcze innego, tak zeby nie było za dużo grzebania w elektryce ? Macie jakies doświadczenie w "tym temacie" ? Chciałbym załozyć sobie taki wyłącznik Pozdro. |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2002-10-10 22:09:14 Taki wyłącznik to dobry patent na złodzieja. Okazuje się, że im bardziej prymitywny tym trudniejszy do złamania. Słyszałem o zaworach odcinających paliwo do pompy sterowanych mechanicznie, Podobno wszystko co sterowane elektrycznie jest łatwiejsze do wykrycia przez złodzieja. Ja też mam taki patencik poza imobiliserem i alarmem.
Jak na razie nie przydał się i oby tak dalej. Janusz |
![]() z0mbie Opel Omega B Opole | 2002-10-11 00:12:43 czesc.
jak juz montujesz odciecie zaplonu, czy doplywu paliwa, warto to zrobic na przynajmniej dwoch wyl. wpietych w szereg. drugi wyl. nawet nie musi byc specjalnie ukryty. moze to byc zwykly wylacznik w desce, np. roleta tylniej szyby, dodatkowe przeciwmgielne itp. i nie chowaj wylacznika przy lewarku skrzyni biegow, ani pod kierowica (przy kostce stacyjki). te miejsca sa sprawdzne jako pierwsze... dobry sposob, to puszczenie obwodu przez zapalniczke (ale trzeba ja odizolowac od karoserii). wtedy nie pelni ona (niestety) juz swojej funkcji, tylko: bez zapalniczki nie pojedziesz, z... bez problemu, chyba... aha i lepiej zrobic odciecie doplywu paliwa, bo odciecie zaplonu omija sie szybko ![]() wiecej nie bede podpowiadal, bo w koncu ktos odpali moje auto. ![]() ![]() pozdrawiam zbyszek |
![]() toxic Opel Omega B Caravan Bogatynia | 2002-10-11 10:31:51 Ceśc ! Znam goscie co ma Głowe do nowych pomysłów! Teraz jestem w trakcie nakłaniania go do wymyślenia czegoś w moim autku! jak mi wykona jakiś patent to pogadam z nim może ma jakieś inne na zbyciu!
Jak na razie czekam na przypływ u niego weny twórczej!!! Mam 1 trik u siebie ale ostrozności nigdy nie za wiele! Pozdro! ![]() |