Wydech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki byści mi poradzili wydech do Camry???

oryginalny
a tak poważnie to chodzi ci o wydech sportowy?

Model ? Rocznik ? Ma wyglądać ? Ma ładnie grać ? Ma działać ? to taki zestaw pytanek, odpowiedz a zaczniemy sie zastanawiać, bo inaczej to ciężko coś tak powiedzieć.

Jak ma tylko wyglądać,to tanie to będzie,bo założysz tylko końcowy(albo samą końcówke na rure wydechową jakieś 100zł),ale mówiąc wydech to możesz mieć na myśli cały,razem z kolektorem wydechowym,aż do końca i wtedy koszt renomowanego producenta będzie raczej duży.Napisz dokładniej do czego ci ten wydech potrzebny...

Chodzi mi raczej o sportowy, i raczej niech to bedzie ostatni, no i grać musi a wygląd też jest ważny Pzdr.

Chodzi mi o CAMRY 2.2 16v rocznik 93

Remus, Supersprint...
jeden ważny aspekt - by był to model dedykowany do tej Camry - wtedy i masz gwarancję dobrego dźwięku i osiągow... i przynajmniej kwasówka, albo aluminiowy

Byłem ostatnio w ATC w warszawie chciałem sie zapytać o wydech do seicento i wiesz ile mi krzykneli za niego 1200 zł!!! Jak na taki dziadostwo to troszke drogo, wiec do mojej Toyotki bedzie to w granicach 1500-2000 zł wiec troszke za drogo wolał bym coś tańszego A do Camry wydechu dedykowanego wątpie czy znajde, raczej chyba nie występuje, musiał bym się zadowolić jakimś uniwersalnym

swojego czasu (5 lat temu) chciałem zamówić Remusa = był w ofercie, tak dla 2,2 jak i dla 3.0...
więc dostaniesz

Uniwersalki sa takie sobie lepiej poszukaj innej firmy ale dedykowanego. Remus robi co camry wiec nie powinno być problemu.

odżałuj te pieniądze i kup model projektowany do Twego samochodu - uniwersalne sa prezerwatywy i to też nie do końca...

jak kupisz taniochę to możesz sobie pogorszyć osiągi, (moment spadnie albo moc) będzie pierdział, brzęczał lub ryczał.... porażka!!!!!!!!!

a dedykowany - coś tam poprawi na wykresie, będzie głośniejszy o tyle ile potrzeba, a dźwiek też będzie ładniejszy niż z uniwersala...

Pewnie i masz rację bede musiał poszukać coś do mojej Camrawki, jeszcze nad końcówką tego wydechu trzeba by było się zastanowić żeby nie wyglądała kichowato. Macie jakiś pomysł???

A gdzie najlepiej kupić taki wydech??? Gdzie go chciałeś zamówić????

Ja kupiłem swój na giełdzie za 200zł i wielu osobą się podoba choć jest to wydech który powoduje spadek osiągów auta jak poniżej napisano.Oczywiście ten spadek osiągów to niejest reguła,bo u mnie subiektywnie poprawiły się obroty rzędu 2500-3500.Bałem się,żeby czegoś niestaracić z przyśpieszenia i elastyczności i bardzo na to się wyczuliłem i nic niejest gorzej.Tak jak przedtem muł.Więc jak chodzi o ładny wygląd i dzwięk to uniwerslny tłumik napewno jakiś dobierzesz,ale jak nierozchodzi się o kase to bierz superszczura,albo remusa,bo to jest klasa sama w sobie...

łech, ta firm pewnie od dawna nie istnieje

a teraz to np. Tomson tuning

jedź do el-teca podobnież robia zajebiście (wiele dobrych opini słyszałem o nich) wiem że maja swoja siedzibe gdzieś w piastowie ale nie powiem ci gdzie dokładnie

a czy w el-tecu potrafią zrobić całą power rure ze stożkiem odsłoniętym od silnka w mojej Carinie?Wiem,że to troche niena temat,sorki...

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-10 20:56:19 ]