Fiat 128

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyglada dostepnosc czesci zamiennych do Fiatow 128 coupe i 3p? Mozna dostac bez problemow czy tylko cudem ?

To zalezy o jakie czesci ci chodzi. Jesli o mechanike to w zasadzie nie ma problemu, natomiast z blacha, szybami i tego typu rzeczami to to zdobycie ich rzeczywiscie graniczy z cudem

ostatnio znajomemu mechanik sprowadzał błotnik przedni do 128 sedan z Włoch
koszt nowego błotnika - 150 zł
ja jestem na jutro umówiony na wymianę przedniej szyby w moim 128
więc części są tylko trzeba ich bardzo długo szukać

powtorze po kolegach:
mechanika to pikus blacha to problem a prawdziwe pieklo to detale{szczegolnie w wersji coupe, na przyklad nowe zderzaki od niemca za jedyne 1800 zeta.....}

A jak wyglada ta sprawa we Wloszech? Matka mowila, ze nie widziala tam za duzo starych aut, wiec moze walaja sie jakies wraki i czesci nie zadrogie sa?

z relacji moich znajomych wynika ze we wloszech niestety czasy kiedy bylo jeszcze duzo "weteranow' na ulicach juz sie niestety skonczyly..... nieraz latwiej o czesci do wlochow u niemca angola czy w usa niz we wloszech..... na prowincji sytuacja wyglada lepiej{moj stary byl na sardynii w 2003 roku.....nadal sporo starych fajnych autek... tylko nikt raczej nie jezdzi po czesci na poludnie wloch a w bogatej polnocy znowu nie ma po co jezdzic}
ale w przypadku 128 sedana mozna ratowac sie czesciami z crwenej zwezdy=zastavy... nawet wersje sport byly montowane w yugoslawi.... duzy problem moze byc z tapicerka i detalami{tego z regoly nie ma w autach ktore mozna w Polsce kupic .... reszte zrobi blacharz i mechanik...
do 128 coupe ciezko jest dostac oba wahacze przednie, bo albo sa dwa prawe albo dwa lewe reszta podwozia i hamolcow to odpowiednio zastavaritmouno125p.....
silnik to ritmo uno
karoseria sporta niestety nie posiada ani jednego elementu wymiennego z sedanem...
wnetrze w 90% jest inne
podsumowujac nie warto kupowac 128 coupe,3p ktory jest kupa nieoryginalnego zlomu....{a to niestety 80 90% aut oferowanych u nas na rynku obecnie} takie auto byle jak odremontowane wzbudzi jedynie litosciwy usmieszek na twarzy i niebedzie nigdy wiele warte...... co innego auto w przyzwoitym stanie wyremontowane na oryginal.... to juz jest kasa, a bedzie z roku na rok wieksza....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-09 10:42:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-09 10:43:27 ]

Cytat:
do 128 coupe ciezko jest dostac oba wahacze przednie

Ja ostatnio kupowalem wachacz do mojego 128 i nie bylo zadenych problemow. jest we Wroclawiu taki sklep na ul.Trzebnickiej z czesciami do starych fiatow, i tam naprawde nie ma przoblemu chyba z niczym. Natomist oryginalne detale to jest rzeczywiscie DUZY PROBLEM!!! No i fakt co kilka dni trzeba z autkiem troche w garazu posiedziec i cos podlubac, ale za to jak ten samochod sie odwdziecza w jezdzie, cos pieknego
P.S.
A jakby ktos mial troche detali do coupe to walcie na maila

w łodzi na szrocie stoi calusienka 128 z okraglymi swiatlami i z takim grillem fajnijszym ;] pomaranczowa - wszystkie szyby - siedzenia . swiatla - no wszystko . . .

Jesion, a jakiego 128 masz? coupe moze??.... a poslij mi zdjecia jakies i napisz moze cos o nim czy to s-ka czy sl-ka 1100?? 1300??....

gorthaver@poczta.onet.pl

ps:to dobrze wiedziec o tym sklepie wwe wrocku, bo u mnie to byly zawsze albo lewe albo prawe wahacze bo zawsze ktos przedemna kupil komplet

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=18397022

Ktos z Was zna tego fiata? Gosc chce 5 kPLN, oplaca sie nabierac?

Z opisu wyglada ze autko warte tych pieniedzy, ale jak widze te czrna szybki i spjler to jakos jastem na NIE!!!! Nie do tego auta!!!
A poza tym uwazam ze lepiej kupic auto do remontu i samemu je sobie uczciwie zrobic, niz kupowac samochod ktory jest niby zrobiony, wszystko ładnie pieknie, a za rok bedzie Ci spachla odpadac jak kafelki

nieciekawy ten 128.....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-12 15:07:32 ]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18838841 to wyglada dość ciekawie i cena chyba nie za bardzo wygurowana wiem że to nie miejsce na ogłoszenia