| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-12-09 00:26:13 Cześć!
Wróciłem na łono kraju.. Boże, chyba się starzeję bo aklimatyzacja w sobote i niedziele to jak kac po pijaństwie.. różnica ciśnień zabójcza (tam -6m pod poziomem morza a tu 120 m.n.pm no i nieskei ciśnienie). No ale po trzech tygodniach poszedłem odwiedzić swoje Esperko w garażu.. Otwieram kluczem zamek a tu kicha.. akumulator zdechł na amen. Przez godzinę póbowałem wyjąc go, prawie demoluląc nogami komorę silnika, bo nie zauważyłem jednej śruby blokującej go od strony błotnika. Poza tym nie miałem przedłużki 30cm do klucza nasadowego a więc poprosiłem sąsiada o kable no i jego samochód.. Po 20 minut prob odpalań (zapalł i gasł) przypomniałem sobie o słąbości SMT5 który przy rozładowaniu potrawi stracić ustawienia... Dzisiaj w drodze po mieście odpadla mi cała rura od kolektora.. ale dźwięk.... Policjanci chcieli mnie zatrzymać za hałas... Spawanie rury 80zł i znowu jeźdżę. A jutro, wkurwiony tym Walkerowskim gównem (naorawiam to 3 raz w okresie 12 miesięcy), jadę po kolektor rurowy od opla wraz z kompletnym wydechem Supersprinta... Będę montowac za jakiś czas.... efekt jest spodziewany!! |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-12-09 01:04:03 Witamy w ziemi ojczystej. Wyglądalim my cię Maćku, oj wyglądalim Szkoda tylko, że twój powrót zaczął się tak nieprzyjemnie. Widocznie espero w ten sposób chciało ci okazać złość, że zostawiłeś je na tyle czasu. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-12-09 01:47:36 Witamy, witamy...
Mam nadzieje ,że Życia Wraszawy nie będziesz czytał do góry nogami |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-09 08:29:21 kupa czasu mineła, witaj |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-12-09 19:57:31 No i byłem właśnie przed chwilą, odebrałem kompletny wydech Supersprinta. Niestety cena jest jak dla mnie zaporowa bo 2700zł... Sam kolektor 1000zł i chyba na tym pozostanę... PS. Czyżby ktoś widział zdjęcia z Rotterdamu? bo chyba Cwikus nie miał miejsca na serwerze? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-12-09 20:14:48 Zdjęcia widziałem, ale tylko z drogi (mówię o tych z lotniska, auta) A i Maćku zmień ten opis na gg Ceny... |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-12-09 20:56:37 Akumulator jest 1,5 roczny niemieckiej firmy Barum albo coś takiego...
Po przejechaniu się toruńską w sumie około 10 km naładował się na tyle dobrze że od niedzieli jeźdże bez problemu.. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-09 22:00:32 a zostawiłeś samochód z włączonym auto-alarmem???
Bo nie powinien rozładować się tak sam z siebie stojąc w ogrzewanym garażu |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-12-09 22:53:31
No jak ich można było nie widzieć. Są na głównej stronie klubowej. Przywiozłeś hasz? |
RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2003-12-09 23:18:21 Ja zainwestowałem w Boscha |
piotr-ek | 2003-12-11 08:35:42 Od lipca... to dopiero ma pół roku. Ja dokładnie po tygodniu nie dotykania espero i parkując pod blokiem wczoraj go odpaliłem za pierwszym razem. Zobaczymy jak będzie przy -10, -15, -20, -25.
PS. Kto jeszcze nie wymienił kapci na zimowe, tak jak ja? |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-11 15:01:04 przytocze przykład sąsiada - pojechałem z nim kupić akumulator do lanoska ...uparł się na bosha silver bo taki drogi i reklamowany...nie może być zły......
Kupiliśmy, założyliśmy.....pojeździł dwa tygodnie i potem musiał wyjechać na miesiąc do wrocka. Samochodzik stał na parkingu - przełom maj czerwiec.....klema (-) zdjeta ......i co .....po miesiecznym postoju akumulator padł na amen... Na gwarancji powiedzieli że niedozwolone jest przerwanie pracy akumulatora na czas nieokreślony.....i o zgrozo w gwarancji boscha jest takie stwierdzenie Tak wiec od czerwca ma Centre Panowie Bosh jest przereklamowanym średniakiem!!!! To zadna hiper technologia - to zwykły średniak któremu czesto zdarzają sie wpadki! Polska centra jest naprawde lepsza, a kosztuje znacznie mniej! I jescze jedno! KUPUJĄC POLSKIE DAJESZ ZATRUDNIENIE POLAKOWI |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-11 15:04:09 aha żeby nie było że wszystkie akumulatory produkowane u nas są takie super....oto przykład ZAP piastów - który sobie .....zwyczajnie.......zrobił......BUUUMMM ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-12-11 15:05:30
|
piotr-ek | 2003-12-11 15:16:14 A co toto jest ten ZAP Piastów? A co do Bosha - nie ma firmy która potrafi robić tak odmienny asortyment i robić go idealnie. |