CARO PLUS 1.6 OHV MPI????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bylem dzisiaj moja drezynka nna przegladzie(korespondencyjnym rzecz jasna) facio nawet poldka nie widzial na oczy,wpisal dane Vin i numery budy (sup......)i wyskoczyly takie dane pojazdu CARO PLUS 1.6 OHV MPI co to jest?ktos o takich oznaczeniach slyszal?nic nie kumam

CARO PLUS to chyba jest zrozumiałe - 1.6 pojemnoćś OHV to oznaczenie rozrządu Over Head Valve (wszystkie zawory w głowicy po 2 na cylinder sterowane popychaczmi) a MPI to Multi Point Injection czyli wielopunkt ale o ile się nie mylę ty masz gaźnik ale oni nie mają rozgraniczeń 1.6 to 1.6 jaki by nie byl.

A mi sie wydawało ze masz wtrysk jednopunktowy

Tak czy tak dla stacji diagnostyczne nie ma różnicy. Tylko rocznik gra rolę - jest katalizator czy go nie ma.

no i jeszcze jedno .... OHV oznacza że masz jeden wałek rozrządu umieszczony w bloku i sterowanie zaworami poprzez laski popychaczy

e....a ja juz myslalem ze cos mam a nie wiem:pale to i tak cos niegra bo wedlog numerow fabrycznych to jest caro plus 1.6 mpi (+ohv)tyle ze moj to nie plus i gli a nie mpipewnie cos im sie popier......

Ale co do OHV to się zgadza

Alan zderzaki komputer zmyliły!!

Chyba nie scooby bo to był przegląd korespondencyjny
Ja też wczoraj byłem na przglądzie i leje mi się olej z miski

to bynajmniej wiesz ze go masz

ale wiem też że coraz mniej

ale wiesz że musisz dolewać i nawet jak przesadzisz z ilościa to pewnym czasie bedzie poziom idealny

Ale nie długo bo w przyszłym tyg to naprawię bo mnie drnerwuje ale przy okazji zmienię olej

ale jak dolewasz czesto to olej sie wymienia tez lae masz racje napraw to sobie

z zasady nie lubię jezdzić nie sprawnym autem albo jak się coś trzaska

to zupełnie tak jak ja

coz za zbieznosc wszyscy lubimy to samo