| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-12-10 17:27:31 Witam!
Moze ktoś wie co zrobić ,gdy licznik predkości zaczał zle wskazywać predkość..Jednym słowem mówiąc wskazówka wariuje.Miał ktos taki przypadek. Bast |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-10 18:19:14 witaj,
u mnie problem polegał na tym że wyprzedzając kogoś z prędkością 110/h to po wyprzedzeniu wskazywał 0/h io wcale sie niezatrzymałem... wracając do Twojego problemu to wydaje mi się że sie gdzieś blokuje linka w kołnierzu, generalnie mówiąc czeka Cie wizyta w warsztacie. np. u mnie w Pruszkowie jest gościu co mi wyjął linjke zrobił nową i włożył za 50zł, a w serwisie za samą linke chcieli 119 lub 132zł w zależności od długości... pzdr Wilku |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-12-12 19:25:09 Jeśli w omie A jest linka, to przyczyna jest następująca:
1- zagięty pancerz wtedy wskazowka pulsuje i naprawa polega na wymianie pancerza z wkładem (pancerz jest nienaprawialny) 2- wkład jeśli pęknięty wskaowka spada do zera i wszystko wtedy jest szansa na wymianę tylko wkładu. Jeśli można radzić, lepiej kupić oryginał tzn w przypadku pancerza tylko wtedy jest pewność że naprawa będzie skuteczna Pozdr,Janusz |