Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-12-11 13:34:16 hmmmm kiedys ciut oleju sie na paseczek dodawalo, proponuje moze ciut go posmarowac-problem powinien zniknac pozdr |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-12-11 13:45:26 Mi zapiszczy jedynie na krótko podczas deszczu jak przejadę przez głeboką kałużę... Jest na to taki stary sposób - spróbuj posmarować krawędzie paska... mydłem! Najlepiej robić to przy włączonym silniku, ale bardzo ostrożnie - mamy w końcu tylko jedną parę rąk... |
![]() rados Toyota Starlet siedlce | 2003-12-11 14:18:07 hmmm... tak troche [ot] ale dla mnie smarowanie paska klinowego jakims srodkiem poslizgowym jest troche dziwne ![]() wg mnie nalezalo by zastosowac substancje, ktora zwieksza a nie zmniejsza tarcie. moze piski sa spowodowanie nierownoleglym ustawieniem obu kol? i pasek trze o jakas powierzchnie /a jak sie nagrzeje staje sie bardziej plastyczny i problem znika/? to takie moje dywagacje ale chcialem napisac wreszcie cos madrego na tym forum ![]() pozdro... |
![]() rados Toyota Starlet siedlce | 2003-12-12 14:33:21 moze sie ulozyl ![]() oby mu sie nie wrocilo... |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-12-12 16:32:06 A może jak Ci zakładali pasek to go czymś pobrudzili (smarem, mydłem ![]() A jak smarowidło się wytarło to przestał piszczeć. |
MaciekB 4R W | 2003-12-16 21:24:31 niee, na szczęście to była tylko kwestia regulacji - chłopaki bardzo oszczędzali rolki i po prostu pasek był zbyt luźny
teraz jest lepiej, choć dziś po odpaleniu przy max. skręcie kół chwilkę cicho popiszczał... ale nie będe go chyba mocniej naciągał. oby sprawa była zakończona ![]() pozdrawiam wszystkich |