MotoNews.pl

[Yaris] ile kg bagazu przewiezie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam taki problem. jade ze znajomymi do szczyrku na sylwestra i nie wiem jak to jest z tym Yariskiem... Jeśli wejda 4 osoby + ich bagaze + trumna na dach z nartami to chyba za bardzo go obciaze, nie? a 4 osoby + bagaze to jak to bedzie? pomiesic zawsze mozna jakos, ale czy to biedactwo to wytrzyma? bagaz bedzie na 7 dni, ale dwie z tych osob to kobiety wiec zabiora 4x tyle co potrzeba juz po redukcjach... nie wiem jaka decyzje podjac... POMOZCIE

pozdroo!

MarQs
Ty masz Yarisa 3 drzwiowego o pojemności 1.0 litra, racja?

W takim razie według danych technicznych modelu Yaris :
- masa własna min/max wynosi 850/965 kg,
- masa całkowita pojazdu min/max 1335/1350 kg.

Tu masz specyfikację i dane techniczne.

no wiesz 4 osoby i bagaż jeśli nie bedą to sztabki ołowiu to spoko, ale trumna na narty na yarku to będzie gwóźdź do trumny yarka nawet nie chcę myśleć co się stanie na prostej, w otwartym terenie jak dostaniesz boczny wiatr, latem to może utrzymasz, ale na śliskiej to generalnie życze powodzenia i obysmy się zobaczyli po powrocie w niezmienionym stanie zdrowia.

Cytat:
2003-12-11 16:30:40, Crit pisze:
...ale trumna na narty na yarku to będzie gwóźdź do trumny yarka...

az tak zle? hmm no szkoda... narty pojada pociagiem w takim razie... a szkoda... zawsze myslalem ze jak bagaz sie nie zmiesci do srodka to zawsze mozna na dach wrzucic... a tu taki klops

jasne że można, tylko wiesz mała trumna na bagaże, ale taka duża na narty to już nawet nie chodzi mi o wagę a o jej powierzchnię boczną, ja bym się bał jadąc z pasażerami i jeszcze pełnowymiarową trumną małym yarkiem co własnej powierzchni ma tyle że potrafi tańczyć po drodze jak zawieje z boku.