| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-12 21:27:57 nawet nie wiem jak Cię pocieszyć... |
RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2003-12-12 21:35:39 Ja na twoim miejscy zaproponowałbym jakas łapóweczkę |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-12-15 10:44:23
Tj. nie miałeś pozwolenia zaczynając prace? - jeśli tak, to niefajnie A może dałobysię to co zrobiłeś pod remont podciągnąć? - bo jak nie ma dokumentacji jak ten budynek wyglądał wcześniej, to kto wie?? Zawsze trochę czasu możesz uzyskać skarżąc decyzje - do SKO, a potem do NSA. Jeślibyś potrzebował jakieś przepisy, orzecznictwo - pisz śmiało, mogę Ci podesłać, co chcesz. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-12-15 16:35:03 Ja miałem w piątek podobną sytuację jeśli chodzi o pozwolenie jak Krawat Konkretnie planowałem otworzyć sobie warsztat (z lakiernią i myjnią) w Markach. W piątek dowiedziałem się jednak, że nie dostanę na taką działalność pozwolenia, ponieważ z uwagi na prace warsztatowe (cięcie, piłowanie, warkot pracujących silników) urzędnicy doszli do wniosku, iż ów warsztat znajdował by się zbyt blisko zabudowań mieszkalnych, nota bene mój kolega chciał obok mojego warsztatu postawić swoją firmę zajmującą się elektryką, przewijaniem silników, naprawą pomp, itp ...). Planowaliśmy otworzyć owe "pracownie" w równoległym terminie... i dupa Bardzo dobrze, że nie zdecydowaliśmy się na budowę czy urządzanie czegokolwiek naprzód, bo też było by niemiło. W związku z powyższym chętnie ponegocjuję zakup działki z przeznaczeniem pod prowadzenie działalności warsztatowej, lakierni i myjni recznej, najchętniej w okolicach ul. Radzymińskiej w Wawie (im bliżej dw. Wileńskiego tym lepiej). No normalnie k... mnie strzeli. W chwili obecnej będę bowiem dysponował jedynie małym garażem niedaleko Ronda Wiatraczna Jak ja k... nienawidzę Polskiej biurokracji |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-12-16 16:57:38
U mnie KeyJey aż roi się od pomysłów. Jeśli masz działkę w jakiejś dobrej lokalizacji to trzeba będzie pogadać |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-13 01:25:45 Przy okazji szukania innego posta znalazłem coś takiego, KRAWAT ŻYJESZ?????? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-08-13 08:32:40 Krawat, Martinezzz i kilka osób... Zniknęły |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-13 14:19:18 Właśnie co z Martinezem???
Przecież był nawet na pierwszym ogólnopolskim |