MotoNews.pl

Kod do radia philops car 400

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem do radia fabrycznego w samochodzie Opel Vectra wprowadzony został 3 razy błedny kod. Znam kod właściwy. Nie mogę jednak trzeci raz wejść w opcję wpisywania. Pojawia się komunikat 7 SAFE i naciskanie AS nie daje rezultatu. Może ktoś wie co zrobić aby można wpisać kod - żeby przejść w tryb
_ _ _ _ . Radio PHILIPS CAR 400.

bz49@o2.pl

Włącz zapłon ,włącz radio i czekaj aż zaskoczy i wpisz poprawny kod tylko się nie pomyl z każdym błędnym kodem zwiększa się czas oczekiwania na możliwość wpisania kodu wposrępie geometrycznym masz jeszcze siedem prób powodzenia.

z tego co pamiętam, bo raz tak miałem 7 safe oznacza że możesz jeszcze 7 razy próbować. A co po tym to nie wiem

Potwierdzam. Za każdym razem po nieudanej próbie wprowadzenia kodu czas oczekiwania jest dłuższy.
Procedura wprowadzania kodu jest następująca:
1. Włącz zapłon
2. Wyłącz radio
3. Wciśnij AS i trzymaj wciśnięty
4. Włącz radio. Trzymaj wciśniety przycisk AS aż do momentu usłyszenia dźwięku potwierdzenia i pojawienia się na wyświetlaczu napisu "CODE" a później "7 ----" po jakimś czasie.
Jeżeli wprowadziłeś kod błędnie, najpierw wyświetli się napis "SAFE" a po jakimś czasie "7 ----"

Mam pytanie dzisiaj w warsztacie rozłączyli mi akumulator i radio sie zakodowało. Nie posiadam instrukcji do radia i nie wiem jak je rozkodować. Post pod moim odpowiedział mi na pytanie jak przygotować radio do wpisywania kodów. Mam tylko drugie pytanie mam na kartce napisany kod ale tam są dwa zera czy to możliwe, bo przyciski od radia są od 1 do 6 jak wpisać zero lub inną cyfrę wiekszą od 6. Za pomoc z góry dzięki.

dag, wykorzystujesz tylko przyciski 1-4,
i tak np. dla kodu 1-0-5-8 przyciskasz kolejno
klawisz 1 naciskasz dwa razy,
klawisz 2 naciskasz jeden raz,
klawisz 3 naciskasz sześć razy,
klawisz 4 naciskasz dziewięć razy.

pozdrawiam,

Dzięki Hypnos, jutro rano lece do garażu wklepać swój kod.
Pozdro.

Przy CAR 400 jeżeli:
1) wpiszesz poprawnie kod i zostanie on przyjęty
2) za chwilę ponownie wpiszesz poprawnie kod i zostanie on przyjęty
...to po drugim wpisaniu kodu do radio zapamięta go na stałe, niezależnie od tego czy odłączysz źródło zasilania czy nie.
Podsumowując - parzysta liczba razy wpisanych kodów zaprogramuje je na zawsze. Nieparzysta tylko na jeden raz i jak odłączysz zasilanie radio się zresetuje.