| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-12-12 23:44:12 Chciałem wam przedstawić kilka zdjęc kokpiu które wykonał pewnien człowiek o ksywce DTC
zdrówko ! |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-13 00:08:19 Powiem tylko WOW!!!!
Ale - za duzo tego wszystkiego - rozumiem w sporcie ale na codzień ...... Zwłaszcza ze w maluchu łatwo o coś noga zap....... |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-12-13 07:57:02 ale pomysl naprawde fajny.mozna by sobie cos takiego zrobic tylko w mniejszym wymiarze |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-12-13 08:19:34 ładnie wygłada ale nie wiem czy warte zachodu jest przerabianie całej instalacji |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-12-13 08:35:10 Jeśli jest to stara instalacja i bez przekaźników to nawet bym sie nie zastanawiał!! Roboty w ilościach podobnych a efekt super i do tego "renoma" autka |
marexp18 Niegdys Fiacik 126p Zakrzówek | 2003-12-13 13:06:56 A stacyjka od syrenki ci by nie odpowiadała??Jest dosc masywna, i nie upierniczy sie lekko.
Pozdrawiam |
andrzej_krakow (S) Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-12-13 21:09:20 Gdzie ty masz aż tyle przycisków Jak dla mnie to są bezpieczniki i kontrolki. Andrzej |
macpaw F&F Sympatyk Samurai Kraków | 2003-12-13 21:15:47 NO własnie w maluchu to tylko światłą sa na prad |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-13 21:49:35 a ja lubie na desce miec duzo wskaznikow okraglych jak w samolocie |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-12-13 23:54:32 Pomysł jest dobry, ale wykonanie mi się nie podoba. Przede wszstkim, jak napisał ali_ - te przełączniki powinny być metalowe, chyba że to są tylko lapmki, wtedy to jeszcze gorzej... Przycisk startera bym dał taki by nie wystawał za obudowe (taki jak w maszynach przemysłowych), co zmiejszyłoby ryzyko przypadkowego załączenia np. przy włączonym silniku. Bezpieczniki bym dał takie żeby było widać z czoła czy są dobre. Hebel jest niezły. Podstawki pod przekaźniki mogłyby być bardziej wpuszczone tak by były równo z "dechą". Sam pomysł jednak dobry, wykonanie bardzo ładne, ale po prostu to nie mój sen Dla porównania kokpit prawdziwej "wuerki" - Instrukcja obsługi Toyoty Corolli WRC. Bardzo fajny artykuł, najbardziej utkwił mi w pamięci z całej tej strony. Rozważamy ten fragment chyba:
tak to powinno wyglądać, przynajmniej u siebie coś takiego chce. BTW - autor w/w artykułu wydaje mi się znajomy... Mój pomysł był nieco inny. Planuje zaadoptować skrzynke bezpieczników z BMW 5-ki (E-34) - jest tam w rządku kilkadziesiąt bezpieczników, obok miejsce na kilka przekaźników. Zamontuje to pionowo, w pokrywie wytne możliwie duży otwór i wstawie tam fragment z pleksi, tak by było wszystko widać ale by było to osłonięte. Teraz pytanie jakimi obwodami sterować z takiego panelu. Na pewno można podpiąć światła, grzaną szybe i lusterka, dmuchawa, dodatkowe lampy, awaryjne, wentylator chłodnicy (jeśli elektryczny, lub ze sprzęgłem elektromagnet), pompa paliwa (j.w.), oczywiście zapłon... No właśnie, czym jeszcze by można sterować z takiego panelu?? Jakie są Wasze pomysły w tej kwestii? |