MotoNews.pl

Stacje LPG w Niemczech !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Możecie mi pomóc w sprawie rozmieszczenia stacji z gazem LPG w Niemczech wzdłuż autostrady nr 2 ( kierunek : Magdeburg, Hannover, Dortmund, Essen). Może ktoś jechał tą trasą i tankował gdzieś gaz albo posiadacie jakąś mapę z rozmieszczeniem stacji.

Stacje LPG w europie

Tu jest jakas lista moze sie przyda

pozdr

Cytat:
2003-12-14 15:07:30, Zbych pisze:
Możecie mi pomóc w sprawie rozmieszczenia stacji z gazem LPG w Niemczech wzdłuż autostrady nr 2 ( kierunek : Magdeburg, Hannover, Dortmund, Essen). Może ktoś jechał tą trasą i tankował gdzieś gaz albo posiadacie jakąś mapę z rozmieszczeniem stacji.

baw sie dobrze
Niemcy LPG

Ziesar stacja DEA ,Raststätte Buckautal-Nord (Alt Ziesar)
A2/E30 Berlin->Hannover (km40) /241 A2 pomiedzy zjazdem
77/Wollin i 76/Ziesar cena
0.54 €/l październik - sprawdzona - przychodzi obsługa i maja polski adapter - tylko w kierunku Berlin Hannover - w drodze powrotnej opłaca się nawt zawrócić

Wendeburg BFT Raststätte Zweidorfer-Holz Nord
A2 Hannover->Braunschweig ten sam kierunek pomiedzy zjazdem 53/Braunschweig i 52/Peine
0.59 €/l[02.11.2003] w październiku była droższa ok.0,7€/l
dystrybutor z jednejstrony ma polską końcówkę - samoobsługa

Tak ogólnie to w Niemczech zwykle mają prawie wszystkie adaptery i najcześciej obsługują. Nie miałem najmniejszych problemów - w przeciwieństwie do Holandii

Szerokiej drogi. TR

Tylko przygotuj sie na zwiekszone zuzycie gazu w porownaniu z naszym polskim.Niemcy maja energetycznie gorsza mieszanke.

Zjazd na Hannover Langenhagen, potem do miasta, chyba trzecie światła w lewo, pod wiaduktem. na światłach w prawo. Właścicielem jest polak, ale nie chce rozmawiać po polsku.
Zdaje mi się, że znaki są na flughafen (lotnisko).
Co do zurzycia to jest w normie.
pozdr

SKŁADAM SERDECZNE PODZIĘKOWANIA WSZYSTKIM KTÓRYZ MI POMOGLI !!!! (POMOGLI WSZYSCY - NAPRAWDĘ).
Co do zu życia to jeszcze tego nie liczyłem ale wkrótce wszystko policzę i dam odpowiedż. Mogę powiedzieć narazie tyle że samochód był nieznacznie słabszy na gazie niemieckim (miałem pełne - 5 osobowe obciążenie). Jeszcze raz DZIĘKUJĘ

Witam
Ja próbowałem raz kiedyś zatankować gaz w Niemczech ale mnie zbyto żądając jakiś dokumentów legalizacyjnych (na ile zrozumiałem ich szprechanie) a jak już spostrzegli się że jestem Polakiem to prawie mnie wyrzucili ze stacji (Schell w Berlinie)
PZDR Vincent

Trzeba było pokazać palantom międzynarodowy znak pokoju

Cytat:
2004-01-01 21:06:10, Piter20 pisze:
Trzeba było pokazać palantom międzynarodowy znak pokoju

Zgadzam sie w 100% dojcze szwajn !!!

pozdr

jadąc w kierunku powrotnym do polski jechałem z essen trafiłem na gaz po przejechaniu ok 350km była to stacja chyba shella w essen tez jest ale to bardziej skomplikowane

Pierwsza stacja.

Berlin - przy 10-ce (centrum handlowe A10) zjazd na Konigs Wusterhausen - 24 h , druga przy A2 zjazd na Helmsted west i potem w lewo i po ok 1 km jest salon SUBARU po prawej stronie tam jest stacja czynne czyba 6.00-22.00. Potem Stacja Zweidorfer Holz przy A2, Przy Hannoverze zjazd na langenhagen tam też jest stacja. Dalej nie wiem.

Pierwsza stacja.

Berlin - przy 10-ce (centrum handlowe A10) zjazd na Konigs Wusterhausen - 24 h , druga przy A2 zjazd na Helmsted west i potem w lewo i po ok 1 km jest salon SUBARU po prawej stronie tam jest stacja czynne czyba 6.00-22.00. Potem Stacja Zweidorfer Holz przy A2, Przy Hannoverze zjazd na langenhagen tam też jest stacja. Dalej nie wiem.