Klasyk 1974r. CUDEŃKO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W wakacje jadąc do pracy ujrzalem zajebistego kanta. Auto stoi w salonie firmowym Fiata niedaleko szpitala im.Matki Polki.Oto fotki

piekny

słowa uznania dla własciciela

... piękny ...

aż mi żal że mojego tak popsułem...

Nie wiedziałem że w roczniiku 68-74 była zielona tapicerka...
Myślałem że była tylko w kombiakach (karetkach)

Właścicel auta jest właścicielem salonu Fiata. Auto ma orginalny lakier (ale jest po polerce),Vmax=150 kmh na luzie wykreca. Jedyne co jest nieorginalne to opony chociaz zapas jest orygianlany z takim rachitycznym bieżnikiem.

COŚ PIEKNEGO !!! Wiecej takich klasyków i bedą lata 1960-1970

No coś pięknego - normalnie się zakochałem.

Auto ma ze 30 lat a wygląda jakby wczoraj z fabryki wyjechało.

Ahhh, ohhhh ..........

to jest wóz. jeszcze z jednoobwodowym układem hamulcowym!! cacuśny.

Autko wygląda rewelacyjnie!
heheh.. i nie powiem jakie ma rejestracje... TORUŃSKIE!!

samochod po prostu miazdzy.ale jestem pewien ze gdyby nie to ze jezdzi okazyjnie to nie wygladal by tak pieknie.no ale w koncu to zabytek i jezdzic nie musi

Czepiam sie ale '74 powinien byc modelem tzw 'przejsciowka" - czarna plastikowa atrapa (inna niz w MRach) , czarna wykladzina deski rozdzielczej, zegary do 180, lamana kolumna kierownicy, klamki kasetowe i hamulce dwuobwodowe. Ten ma starsza atrape (fakt ze ladniejsza), starsze klamki a wiec i dzwi oraz nielamana kolumne kiierownicza (sadzac po ksztalcie dzwigienek kierunkowskazow). Sadze wiec ze to auto jest starsze- gdzies do 73 roku

Hmm samochodzik owszem jest poprostu cudowny, ale jest tu coś nie tak. Biegi przy kierownicy były chyba tylko do 72 roku, prędkościomierz przy silniku 1500 był wyskalowany do 180 a nie jak tutaj do 160 ... Wg mnie jest to najwcześniej rocznik 72.

hm no mi tesz cos ten rocznik nie pasuje moj jest '72 a biegi ma juz w podlodze.a ciekawi mnie jeszcze ten reczny jakas dziwna ta wajcha ale fiacior super aby wiecej takich bylo

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2003-12-16 18:34:23 ]

Witam milosnikow starych fiatow
Piekny klasyk, tylko te pokrowce na fotelach nie pasuja i radio jakies dziwne
Taki model byl produklowany od roku 1969 do konca 1971. Aby ostatecznie zakonczyc dyskusje o roku produkcji tego egzemplarza - odpowiedz mozna znalezc na 8 zdjeciu od gory
Pozdrawiam, inS.

Cytat:
2003-12-16 18:51:43, inSynier pisze:
(...) o roku produkcji tego egzemplarza - odpowiedz mozna znalezc na 8 zdjeciu od gory
Pozdrawiam, inS.

Dobrze mówi - stoi jak byk napisane że to '70
Jakie chromy, jaka deska, jakie.... wszystko!!

Ja w tym salonie bod podszedł do tego fiata padł na kolana i rozryczał sie ze szczescia chyba jakbym go zobaczył... Do podobnego ztanu doprowadziła mnie multipla ktora czesto stoi w Toruniu na starowce tylko ze rozpłakałem sie Czeczun moze masz jej fotki gdzies?? Taka biała A ten Fiacik jest sliczny, cudo, cukiereczek!!!!!!!!

Stoi w salonie fiata u nas w Łodzi - zapraszamy!

panowie... wlasnie tak wyglada klasyk.

heh fajny klasyk tak jak moj rocznik 1970 wiec stwierdzic moge ze wajcha recznego jest fabryczna brakuje mi tu tylko radia Raid do kompletu i oryginalnych pokrowców no i mojej opaski na kierownice :] ktora dziadek dostal w salonie no... ale to juz czepianie sie
jeszcze troszke pracy i moj tez tak bedzie wygladal musze go poprostu wreszcie umyc
....a zastanawia mnie jeszcze ta gasnica na srodku i to ....dziwne radio

...a jeszcze mam pytanie moze ktos sie orientuje ile kosztuje taka polerka
bede wdzieczny za odpowiedz

Piękny to mało powiedziane , on powinien zostać zalany w naftalinie , żeby sie nigdy nie zestarzał .... wielki brawa.