| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Komar-us Chelmno | 2003-12-16 14:35:10 Witam serdecznie klubowiczoow.
Aktualnie jestem posiadaczem Opla Manty, lecz do konca miesiaca bede posiadaczem Opla Omegi A combi z silnikiem 20i. mantaclub Ogladajac galerie i Wasze pojazdy (nie ukrywam ze piekne) zauwazylem iz sa 2 wersje zegaroow, czy istnieje mozliwosc zmiany z wersji bes obrotomierza, na to z obrotomierzem ?? oczywiscie bez wiekszych ingerencji w instalacje pojazdu . pozdrawiam Komar |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-12-18 11:33:48 Witam
To żaden problem ( wystarczy tylko poprowadzić dodatkowy przewód do obrotomierza od cewki ) . Mozna przy okazji pokusić się o montaż BRE KOMPA ( ja tak zrobilem) tyle że wtedy potrzebne są zegary z dodatkową tachoprądniczką ( od prędkościomierza ) żeby BRE działał poprawnie Pozdrawiam Edmund Dantes |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2003-12-18 13:58:07
To nie jest tacho tylko mały czujniczek optyczny. W prędkościomierzu w miejscu, gdzie wchodzi linka, jest tarczka z "szachownicą" a przy niej fotoelement mierzący jej obroty. U mnie właśnie brakuje tego fotoelementu (tarczka jest), poprzedni właściciel wymieniał zegary i założył od wersji bez kompa. Będę musiał w końcu wyrzeźbić sobie taki czujniczek. |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-12-19 17:39:18 Witam
Śpieszę donieść , że faktycznie może nazwa jest niefortunna ( ale jak zapytać na szrotach o BRE-KOMPA do OMESI zaraz mechaniory przynoszą to ustrojstwo) Zapewne nazwa oryginalna jest inna ale na naszym ( zachodnio Polskim rynku ) każdy wie o co chodzi , a chodzi o taki cwancyk , który montuje się zamiast oryginalnego zegarka , a który to cwancyk ( pozatym że fajnie świeci) to potrafi pokazywać moc ciekawych parametrów no i zegarek Pytanie pewno było dla zgrywy ale ..... w każdym razie warto go mieć Tylko niech nikt z Szanownego Grona Użytkowników Jedynie Słusznego Autka (GUJS.A. Pozdrawiam Edmund Dantes |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-12-20 03:54:48 No i jest fakt, że język iście barbarzyński ale może masz kogoś kto ci pomoże gdzieś to miałem w słowiańskim języku ale jeszcze nie namierzyłem.
Niemniej odnoszę wrażenie, że problem tkwi w kablach. http://www.senatorman.de/bordcomputer_OSB.htm pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: gieroy dnia 2003-12-20 06:26:52 ] |
disel Gliwice | 2003-12-20 09:26:35 100zl w gliwicach z kablami |