| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dawciol LPG User Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2003-12-16 17:06:02 Mam takie male pytanko, jak jade powyzej 120km/h i wrzuce na luz auto gasnie?? Jest to denerwujace, szczegolnie na trasie. Co to moze byc?? |
thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-12-17 15:49:19 exakli odlon dolot powietrza od bezposredniego wlotu i powinno byc dobrze aha autko moze wymagaz delikatnej regulacji
pozdr |
danielewicz LPG User 3BG Gdynia | 2003-12-17 18:03:27 Dokładnie,borykalem się z tym samym problemem-zakupiłem nową rurę,wlot powietrza skierowałem na bok i jest spokój z gaśnięciem. |
Dawciol LPG User Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-06-28 10:43:11 wylot powietrza mam skierowany w przeciwna strone a i tak gasnie |
Dawciol LPG User Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-07-01 11:17:31 sorki tam mial byc wlot |
omegafan Omega włocławek | 2004-07-26 23:53:37 wyciągnęłem ten watek z piwnicy, odkurzyłem i chce go kontynuować sprawa jest taka panowie dawno , dawno temu jak jeszcze nie miałem prawka i nie jeździłem autem, oma gasła przy dojazdach.......starszy do mechaniora(prawdopodobnie najlepszy gaziarz w mieście i on zrobił tak: przedłużył dolot wstawiając jeszcze 0,5m rurki o mniejszej średnicy (ok. 5mm, ale zawsze)i skierował ją w odwrotną stronę do kierunku jazdy, zamontował ją jakieś 3cm przed chłodnicą(na samym środku jej)....i powiedział że jak będzie brał odbite od chłodnicy ciepłe powietrze to będzie git....................i było git ale ja oblookawszy i teraz bierze zimniejsze powietrze i to mnie cieszy pewnie jak pojade do tego gaziarza to bedzie sie pluł ,że po co robiłem coś wogóle przy tym dolocie pozdr |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2004-07-27 02:25:35
A mierzyłeś temperaturę powietrza w dolocie przed i po swojej modyfikacji? Pewnie nie, bo i jak? Osobiście pierwszy raz słyszę o takim pomyśle rury przed chłodnicę. W czasie jazdy taka rura może tak naprawdę wcale nie zasysać ciepłego powietrza. W końcu miała 3cm odstępu. A twoja robótka skróciła dolot, spadło podciśnienie w okolicy miksera. Może potrzebna jest regulacja mieszanki na wolnych obrotach. |