AMORTYZATORY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
może ktoś mi doradzi gdzie i za ile można kupić przednie amorki do ponego '91.
szczerze mówiąc cena w sklepach mnie trochę przeraża jak na ten model delikatnie za wysoka ( i to po rabatach dla warsztatu)
kupowałem do civica z 91 i zapłaciłem za kayabę 200 (czy nawet taniej) a do poniacza muszę wyłożyć 360. załamka.
please help

Nie wiem czy juz kupiles te amorki, ale pociesze Cie tym ze ja prawdopodobnie bede musial beknac 416 zl/szt do accenta '96 To jakies nieporozumienie z cenami czesci do tych koreancow. Moze faktycznie zna ktos miejsce gdzie mozna kupic amortyzatory taniej albo zna jakies zamienniki czy jak. Bo to w sumie 1664 zl za komplet plus montaz . KATASTROFA!!!

SPEED Heh za 1600 to jest juz komplet BILLSTEINA Wiec nie widze sensu montowania seryjnych.

Cytat:
2003-12-16 21:22:13, zabel pisze:
może ktoś mi doradzi gdzie i za ile można kupić przednie amorki do ponego '91.
szczerze mówiąc cena w sklepach mnie trochę przeraża jak na ten model delikatnie za wysoka ( i to po rabatach dla warsztatu)
kupowałem do civica z 91 i zapłaciłem za kayabę 200 (czy nawet taniej) a do poniacza muszę wyłożyć 360. załamka.
please help

Sorry , ale dopiero załapałem ,że to do tyłu.
Ja na jesieni kupiłem Jakies olejowe " GABRIEL" . Francuskie , po ok. 170 zł. Jężdze juz na nich sporo , po dołkach i jeszcze są OK.

Zerknij tu http://moto.sklep.pl/autocentrum/etap4.asp
Olejowe ale w promocji 156 zł.

[ wiadomość edytowana przez: Marek-B dnia 2004-06-11 19:32:24 ]

JA na tl kupilem jakies brazylijskie ale nie pamietam nazwy to dalem po 100 zl/szt. i jak narazie spisuja sie dobrze

Widze, ze trzeba zaczac konkretne poszukiwania (mysle nad wyprawa do Chin tam w sumie wszystko jest i przede wszystkim tanio- bo w koncu MADE IN CHINA ) a tak na powaznie to mi sie troszke humor poprawil a chcialem dodac ze o cene tych amorkow nie pytalem w ASO!!!

Mi np w INTERCARSIE za kayaby powiedzieli 270 zl/szt. a na gieldzie w gliwicach byly one po 150. ale w intercarsie maja wszystko drozej i juz na paru rzeczach sie u nich przejechalem, wiec czasem warto tydzien dluzej poszukac i znalezc cos gdzies taniej

Co powiecie o tych amorach -opłaca sie kupić i zakładać?
Magneti Marelli-Cofap

JC

ja mogę dodać że kompletne zawiecha do scoupe i pony z firmy weitec jest za około 2100 zł w wawie jakby miał ktoś taniej z pai=erami i na gwarancji niech mi da znać.

ps. dodam że w komplecie są sprężynki 30 lub 35 mm w dół plus amorki też przystosowane do szybszej jazdy, całość jest koloru zielonego,

mam tylko sprężynki, zielone -35.

400zł do Accenta to nadal niedrogo . Do tej pory koreańskich hyundaiowych nie znalałem taniej niż za 500 pln. Ale mam coś lepszego. Na allegro udało mi się znaleźć ludzi z amortyzaotrami bilsteina. Do mojego autka (Accent '96) mają po ~300 za sztukę, a sachsy u jednego stoją po 250pln. Podaję ich maile:
mts24@op.pl i sklep2004@list.pl
Zapierają się że są to oryginały, dają 2 letnią gwarancję i mieszkają blisko granicy z Niemcami , więc może rzeczywiści towar dobry. Sam u nich będę chyba kupował. A odnośnie sprężyn to w Łodzi znalazłem serwis, który dobiera je w zależności od potrzeb, cena przystępna.

Amortyzatory monroe gazowe tylne 345 zl/ szt
przednie 315 zl/ szt
Wszystko co jest tansze to sa albo podrobki znanych firm (po 5 tys km sie rozleca-sprawdzone) albo olejowe.
Moga byc juz tylko drozsze.
Pozdr

Czesc.
Najlepiej to przedzwoncie zapytac do Dobrowy Górniczej po ile facet ma. bo jak porownuje czesci miedzy Poznaniem a Dabrowa to ma o wiele taniej.
to jest aukcja na ktorej miał amorki do ponego firmy JC inne tez posiada http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46786043
a to jego numer 0-605252853.
pozdrawiam.

Niestety nie mogę zgodzić się z pmann'em. Monroe 340, cena dobra, ale nie minimalna. W Łodzi w serwisie "patronackim" Monroe za tył z montażem chcieli 815. Ale wystarczy się rozejrzeć i już można znaleźć wiele innych. Kayaby 415 sztuka, drogo, ale nie szukałem więcej. Również w Łodzi spotkałem Bilsteiny 700 za parę, hurtem po 500 w normalnej firmie tuningowej. Zatem 600 przez Allegro nie jest złą ceną i nie sądze aby to były podróby. Nie wiem co sądzić o Boge, 500 za parę, to już może być trochę przegięcie, ale... kti wie. Wszytskie ceny dotyczą mojego modelu auta, więc do Ponego uważam że spokonjnie można znaleźć nowki poniżej 200 za sztukę.

I właśnie mam dylemat. Boge czy Bilstein. Szukając po necie znalazłem iż Boge są bardziej miękkie, czy ktoś wie coś więcej o tych dwóch markach. Amortyzatory gazowe, nie sportowe.