| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-21 20:03:40 taka sytuacje mial moj kumpel, ostatecznie musial odeslac umowe gosciowi zeby zalatwil sprawy w urzedzie skarbowym, bo w urzedzie komunikacji zadaja okaznia umowy i dowodu zaplaty podatku obydwu umow, na szczescie w jego przypadku koszt ograniczyl sie do kupna znaczka skarbowego bo autko bylo zwolnione od podatku |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-12-22 07:47:27 Nie wiem jak u was ale ostatnio we Wrocławiu jest taka tendencja, że jeżeli kupisz auto poniżej 1000 PLN to nawet do Skarbówki nie musisz iść. Jeszcze niedano mósiałem latać do nich i pisać podanie o zwolnienie z opłat skarbowych, później kupowałem tylko znaczek a obecnie idę bezpośrednio do Wydziału Komunikacji. Jest to osobiście sprawdzone przeze mnie więc wiem o czym mówię. |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-12-22 10:11:00 ja napisałem tylko i wyłacznie o tym jak do tego podchodzi skarbówka, nie napisałem że wiem czy zarejestrują mu jak jest taka sytacja jaką opisałeś.
Choć ja sam byłem kiedyś w podobnej sytuacji jak ty - tzn miałem kupiony samochód tyle że na fakturę więc skarbówki nie musiałem odwiedzać, ale że auto nie maiło prtzeglądu więc nie poszedłem przerejestrować na siebie i sprzedałem go potem. Wiem jedynie że goś który ode mnie kupił to auto nie miał większych problemów, ale jak to załatwił to nie wiem. |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2003-12-22 10:39:53 A ja mam inne pytanko, co gdybym teraz kupił za grosze samochod który nie spełnia Euro2 i zarejestrwał bym go dopiero po 1.05 jak juz bedzie mozna |