MotoNews.pl
10 Fiat 125p - uszczelka pod głowice - różne grubości ??? (34127/0)

Fiat 125p - uszczelka pod głowice - różne grubości ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Są dostępne grubsze uszczelki pod głowice do DF`a, musze uzyskac stopien sprężania ok 8,0-8,5. dajcie znac

Można też zmienić tłoki na takie o innym kształcie ale gdzie dostać takie do DF`a??

nie wiem czy sa wyzsze uszczelki ale mozesz poszukac tlokow z plaskimi denkami tyle ze stopien sprezania 7,2 to pewni dla ciebie zamalo? Ale nie wiem gdize mozan takie dostac chyba tylko czasmi na allegro sie pojawiaja.

A co turbo chcesz zakladac do 125p?

samą sprezarke

a jakby tak doladowac odprezony silnik 1,5 o stopniu sprezanai 7,2 to jakby sie to mialo do trwalosci panewek glownych i korbowodow?

gdzieś na forum gadalem z kims o tym że dorabiają takie grubsze uszczelki. tylko niepamiętam na którym forum to było , może na forum DOHC , ale nie pamiętam

Ja dawałem link do uszczelce trzeba poszukać w archiwum.
Co do robienia silnika ze sprężarką to można prosić o więcej informacji ?
I od kiedy masz kanta ?!

Kanta miałem już wcześniej ale czekał na swoją kolej. Jutro sprzedaje mojego 3peka i zabieram sie za DF`a. A jesli chodzi o stopien sprezania 7,2 to trzebaby dac wtedy mocniejsza sprezarke, a to wiąze sie z bogatszą w powietrze mieszanką i tu jest problem bo DF ma tylko 3 podpory wału korbowego - to raz, dwa -tłoki, korbowody, wszystko seria i mogłoby nie wytrzymac.Najwyżej wezme taką uszczelke i zetne troche głowice to sie wyrówna do 8,0-8,5.Nie można przesadzac, za jakiś czas sie odezwe mysle ze juz po sylwestrze bede mogł wam opowiedziec co zdzialalem. A tak wogole to slyszalem ze macie gdzies zaprzyjaznioną hamownie. Prawda to ?? Ja bym chetnie sprawdzil jakie parametry ma DF z kompresorem hehe