MotoNews.pl

Przegrody w misce olejowej [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po dziesiejszym kręciołku zauważyłem dziwne rzeczy dziejące się na nawrotach przy wiekszych prędkościach , zaznaczam że stan oleju był 3/4
czy ktos z was próbował wspawać do seryjnej miski przegrody lub poziomy daszek który zatrzymywał by olej aby nie uciekał na bok

LINK - najlepszym rozwiązaniem byłoby coś takiego... na fiat500sport 10Euro, (do aluminiowych mis 4l)

Rozumiem, że jest to dekiel nakładany na smoka i tworzący wolną przestrzeń pomiędzy dnem i owym czymś. Może i niezła myśl!! A czy nie przeszło by to w zwykłej misce?? Jaka jast odległość przeciwwagi wału i dnem miski w "górnym" zwrocie wału?? Może by dało rade samemu coś takiego zrobić?? Mnie też dręczy czerwona kontrolka ciśnienia oleju na zakręconych odcinkach!!

Mialem kiedys na dysku fotke jak ktos zrobil po prostu z 2 blach przegrody.
Wyglądało amatorsko ale spełnialo swoją role a koszt podobno był niewielki.
Robił to któryś z kjsowców nei pamietam ksywy ale tłumaczyl ze całosc zajeła mu 5 minut z pomiarami.

hmmm...dosc to dziwne...ja mam stan oleju standard czyli 1/2 i nigdy mi sie nie zdaza zapalanie kontrolki na nawrotach.owszem,jak jest niedobor to tak ale na normalnym stanie nigdy tak nie mialem.wystarczy wspawac blache niewielkiej wysokosci z paroma dziurami i po klopocie,tylko wymierzyc aby nie wadzilo ze smokiem i przeciwwaga

chłopaki ja mam te fotki chyba na dysku. Tzn tej amatorskiej przeróbki, o której wspomniał czuczu. Niech któryś wskoczy do mnie na GG, to mu mailem podeśle.

Foto od mcquina

jak szukałem co tu jeszcze mozna wymyslec z moim motorkiem zeby zroibic potworka - polecam lektórke bo jest git - i jest tam opis jak przerobic miske.

http://www.ele.tut.fi/~vvieri/eengine.htm

gdzies tak w połowie

pozdro

hmm, ale przegrody w tej misce przeciwdziałają chyba tylko migracji oleju tył-przód, a chodzi o winkle

Cytat:
2003-12-22 14:54:01, widynek pisze:
hmm, ale przegrody w tej misce przeciwdziałają chyba tylko migracji oleju tył-przód, a chodzi o winkle

ktoś sobie coś pomylił chyba

słodko na http://www.ele.tut.fi/~vvieri/eengine.htm

heh, jak sobie przypomne jak ja remontowalem glowice

Cytat:

no wlasnie, co z tym? tez mi swieci kontrolka na nawrotach...

ja po nowym roku jeśli znajde chwile czasu i zdrowie pozwoli to spróuje wspawac takie przegrody tylko wzdłuż a nie w poprzek miski zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
2003-12-22 21:58:57, lukaszc pisze:
ja po nowym roku jeśli znajde chwile czasu i zdrowie pozwoli to spróuje wspawac takie przegrody tylko wzdłuż a nie w poprzek miski zobaczymy co z tego wyjdzie

a co Ci ma zdrowie nie pozwolić ??

Cytat:
a co Ci ma zdrowie nie pozwolić ??

"Nadchodzi apokalipsa
Czarny scenariusz zakłada: w ciągu kilku miesięcy zachorują trzy miliony Polaków. Jednych dopadnie zapalenie mózgu, inni zapadną w śpiączkę. Część umrze. Spustoszenie wywoła wirus grypy. "

przeczytaj caly artykul

ps: ja takze dzis do lekarza...

o widze zdiecia mojej miski zagościły na forum, prawde mówiac nie wiem czemu komory są wzdłuż, powinny być w drugą stronę ale ja już taką miskę dostałem od kolegi który startował kiedyś w KJS u niego ona sie sprawdzała i teraz u mnie też sobie bardzo dobrze daje rade, jeszcze ani razu nie zabrakło mi oleju na nawrotach lub przy ostrym hamowaniu
pozdrawiam

Pingu, fotki wygrzebałem z samego końca mojego kompa - ale nadal tam są