Nasze Choinki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Piszcie tutaj jakie macie sposoby na najladniejsza choinke, i jakiej wielkosci i jakie choinki macietaki swiateczny temacik.
Ja jak na razie oprawiam 3 metrowa Jodle kaukaską

Witam,
Ty burzuju, a swojskie dzrewko , to nie łaska?
gigantoman..., jakbym ja chciał 3 metrowe drzewko, musiałbym trochę sufit wykuć...
ja chyba zadowolę się tym maleństwe,m , co miałem na zlocie w niedziele, przymocowane do maski.
A tak swoja drogą to ruszyłem z chonką na masce, ale bałem się że spadnie, więc zdjąłem do środka

a ja od 3 lat mam piękną sosnę kanadyjską...

Ja dzisiaj stawiałem też cośtam kaukaskiego, ale tlyko 2,5 metra

Najpierw wyżnarką wyrównuje pieniek, nawiercam od spodu dziure, na szpile ze stojaka, zakładam stojak, zakrecam śruby i voila!!!

A oto efekt:

ja kupilem ladna polska choineczke o wymiarach 2.40 metra i juz ja ustroilem.

ja zaopatzylem sie tez w sttojak na sruby. ale nerwi mnie t0o drzewko, bo wlazi mi w ekran i w swiatlo kolumny....
zona ubierala drzewko, a ja przestawialem sprzet...
ach, swieta...
caly pokluty jstem przer te choje, autko sprzatalem z godzine...
pol bagaznika w zywicy, drugie pol w iglach....
ide pasc....

No choinka juz ubrana w 80%, robia ze mnie idiote ,matka mowi zeby niebieska bombka nie byla blisko innej niebieskiej , ciekawe jak ja mam to zrobic jak okolo 70 % wszystkich bombek jest niebieskich??

Cytat:
jak ja mam to zrobic jak okolo 70 % wszystkich bombek jest niebieskich??

Proponuję wziąśc od siostry lakier do paznokci i przemalować ok 25% bombek na inny kolor.Powinno pomóc
pzdr

Zdjecie tego co powstalo z ubierania choinki dalem w moim profilu

... z racji braku stojaka musiałam drzewko zacekolować w wiaderku))))) jest strasznie małe ale i tak większe odmnie ))) upindrzyłam bombkami łańcuchami wyrobami własnymi i nawet czubek zamontowałam i co dziwne lampki działały (i działają ) bez problemów
...... wesołych świąt i Mikusia z dużym worem zanczy się pełnym prezentów ))))))))))

Cytat:
2003-12-24 20:17:32, onikaaa pisze:

...... wesołych świąt i Mikusia z dużym worem zanczy się pełnym prezentów ))))))))))

Tak tak, juz my wiemy co mialas na mysli

.......no musiał być wielki bo inaczej prezenty by się nie zmieściły........ i nie mam pojęcia co masz na myśli ....

ps. wymienie część rodziny za części do łady ))))

Cytat:
2003-12-25 00:03:24, onikaaa pisze:
.......no musiał być wielki bo inaczej prezenty by się nie zmieściły........

tak tak, a tych prezentow jest masa, z czego mikolaj daje tylko jeden ktory sie ujawnia po 9 miesiacach

..... no w zasadzie Mikuś musi przeleciec na saniach wiele .. kilometrów coby prezenty rozdać

Witam...
hmmmm... ciekawe, Onikaaa? Franc?... wy wciąz o tych choinkach?.., bo trochę się już zgubiłem

No wiesz, choinkach, nie choinkach ale z choinka zwiazane

wczoraj jużnie miałem czasu, ale musze wam powiedzieć że okazało się że moja sosna kanadyjska jest za duża do obecnago ustawienia mebli w pokoju
no więc...
... pojechałem i kupiłem inna... mniejszą chujankę... taką 150cm
żoneczka ją ustroiła jest cooooooooooool.

Moja choinka ma tylko 70 cm, ale za to ładnie pachnie i nie zajmuje zbyt dużo miejsca... Najważniejsze, że prezenty się zmieściły....
Duuuuużo prezentów, właściwie to prawie stała na prezentach

A ja jeszcze chciałem Was zapytać - "Kto Wam przynosi prezenty???"

Pytam, ponieważ np. kiedyś chodził Dziadek Mróz,
w Warszawie Mikołaj,
w Krakowie Aniołek (względnie dostaje się prezenty "na gwiazdkę"), bo Mikołaj w Kraku chodzi tylko 6 grudnia...

- to jak to jest u Was????

a u nas HIPERMARKET

nom... moje drzewko liczy sobie gdzies 1,8m sliczne, sliczne tatuś ubieral hyhyhy nie no a co do rozdawania prezentofff
to ja tam w Mikołaja wierze...