Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 10:48:52 mechanik powiedział mi,że niema problemu,załatwi filtr mann'a,bo to jest to samo co oryginał Toyoty(na filtrze toyoty,pisze "made in japan i Toyota"-wiem ,bo mam,a na fitrze mann'a nie wiem co pisze).Powiedziałem mu ,że filtrona niechce,ale on na to dlaczego,gdybyś widział jakich firm aprobaty mają!Mówiłem mu też,że od Toyoty,te z ASO oryginalne mają inną budowę wewnątrz,to on się mnie pyta,kto ci takich bzdur naopowiadał.Toyota rozdaje takie foldery reklamowe,w których opisuje różnice pomiędzy częściami oryginalnymi,a podróbkami i przykładowo taki filtr był tam opisany(niepamiętam teraz dokładnie co tam pisało,ale różnica była w budowie).Dlatego niechce jeżdzić do zasranego ASO,bo mnie ich widok denerwuje(po ostatnich przejściach),tylko zastanawiam się czy niebrać od nich np.tego filtra,ze świadomością ,że oryginał i jechać do mechanika na wieś.Czy mann może robić filtry dla Toyoty?Mi się wydaje,że raczej nie!ale niejestem pewien.Rozwiejcie moje wątpliwości).Z góry dzięki |
![]() Ambrozy Niunia E Warszawa | 2003-12-24 11:13:25 hmmm jak z filtrami i cześciami do Toyotek jest to niewiem..ale generalnie jest tak ze jest jakaś firma A która występuje na rynku pod nazwą A i robi częsci dla Toyoty ,które są podpisane ze made in toyota..dlatego warto by sie wywiedzieć jaka firma tą marką sie zajmuje...
eeee niewyspany chyba jestem bo cos kiepsko mi sie tekst sklepał..sorki ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 12:19:20
Tak sądzisz?Na oryginalnym fitrze z ASO mam napisane "made in japan" i "Toyota".Zastanawia mnie poprostu,czy jak włoże jakiś filtr mann,to niestrace na jakości.Miałem też filtrona kilka razy i różnicy rzadnej.Tak samo gaśnie kontrolka oleju,po około 3 sekundach. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-01-08 08:45:35 Mam pytanie praktyczne: gdzie można kupić te "inne" filtry
(MANN, CHampion, itd.)? Może znacie jakiś dobry sklep? |
![]() daf toyota camry warszawa | 2004-01-08 09:04:49 ja jeżdżę na filtronie i nie narzekam, jeżeli będziesz regularnie wymieniał filtr i olej to niepowinno nic złego się dziać ,wydaje mi się że jakość oleju ma większe znoczenie iregularna wymiana (wraz z filterm |