Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mkee SYMPATYCZNY GOŚĆ lada 2105 bochnia | 2003-12-26 21:12:34 czesc no niestety jak ktos grzebal w rozrzadzie niefachowo to sprawdz ": czy znaki na kolach sie pokrywaja ,jakie sa lusy na zaworach,ustawienie zaplonu ,przerwe ewentualnie kable od aparatu do cewki gdzies moga masowac.pozdrawiam mkee |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-12-26 22:47:09 no ja bym zaczal od posprawdzania czy wszystkie kostki i kabelki siedza na miejscu, potem popatrzylbym na aparat zaplonowy. Moze kondensator padl? a moze kabelek do cewki nie styka lub urwany?
a masa jest dobra, solidna? a patrzyles, czy wacha dochodzi? mogla tez pompka poleciec... sprobuj recznie podpompowac tym pierdzielnikiem od spodu pompki (taki metalowy jezyczek, jeslis niezorientowany) |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-12-27 00:50:42 Może to jednak nie z powodu braku paliwa stanąłeś w drodze? Pewnie zapłon, albo rozrząd, albo elektryka, albo gaźnik zapchany farfoclami z dna zbiornika, albo złe siły się jakieś zalęgły ![]() Pozdrawiam i witam w klubie |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-06 11:50:39 Witam
poszukaj odpowiedzi w innym watku pt wzkazówka obrotomierza tańczy, jak padnie łozysko w aparacie zapłonowym, to na którym opiera się przerywacz, to dokładnie sa takie objawy, przecwiczyłem to niestety |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-06 13:17:07
masz takie wyciecie z jednej strony - nie sposob zle zalozyc kolpulki. Ja natomiast tez trafilem na taka z inaczej ponumerowanymi garami. 1 zamieniono z 4. czemu? - nie wiem. Moze to kopulka uniwersalna, pasi do roznych aut.... w kazdym razie ruska. |
![]() maniek0011 Lada 2107 Tarczyn | 2006-06-24 14:11:25 PANOWIE COS NIE TAK!!!PRZYNAJMNIEJ RAZ LUB DWA RAZY W MIESIACU MOJA ŁADNA NIE CHCE ZAPALIC.MIALEM JUZ TAK TRZY RAZY ZE PO DLUZSZYM NIEJEZRZDZENIU NP. RANO ,WSIADAM ODPALAM I NIC NAWET NIE ZASKOCZY I NIE DAJE OZNAK ZE ZARAZ ZAPALI.ANI NA GAZIE ANI NA PALIWIE I TAK DO MOMENTU AZ PADNIE AKUMULATOR.ZA KAZDYM RAZEM JEST WSZSYTKO SPRAWDZANE PO PRZETRANSPORTOWANIU DO GARAZU I TYLKO CIAGLE KRECENIE ROZRUSZNIKIEM POTRAFI TO ODPALIC.WCZORAJ ZE NIE MIALEM WYJSCIA POCIAGNOL MNIE SZFAGIER SWOIM GOLFINA I ZAPALILA BEZ ZADNEGO ALE I DZIS RANO TEZ NIE MIALA ZADNEGO PROBLEMU.CO SIE DZIEJE,SPRAWA JEST DZIWNA BO WSZYSTKO JEST NA OKO OK,ZAPLON,SWIECE....WSZYTSKO GRA.KTO MA POMYSL CO MOZE BYC PRZYCZYNA TAKICH AWARJI OKRESOWYCH??PROSZE O POMOC.JAK BY NIE BYLO LADA ODPALA PO CZASIE I TO BEZ ZADNYCH POPRAWEK,POPROSTU TRZEBA SIE NAKRECIC I NAJESC WSTYDU JAK SIE PCHA DO GARAZU [ wiadomość edytowana przez: maniek0011 dnia 2006-06-24 16:12:43 ] |
![]() maniek0011 Lada 2107 Tarczyn | 2006-06-27 14:28:23 Nie no zaraz mnie szlak trafi i ja sprzedam.Dzis rano powtorka,dostalem nowy akumulator i tak krecilem ze mi sie znudzilo i poszedlem na autobus.Moja lada nie chciala znowu zagadac.Nie wiem co jest.Filtry sa czyste i ten od gazu tez,swiece nowe razem z aparatem i kablami itd.Rozkladam rece.... Czy wie ktos moze czy to nie jest zalezne od zle ustawionego zaplonu?Ustawialem go i jest elegancko tylko ze jak postoji przez noc to tak sie czasem dzieje i zawsze mam tak rano.SMIERC AUTOBUSOM! Zuccie jakiegos pomysla co to moze byc |
![]() Koz3r SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf MK3 GTI 2.0 ... Białystok | 2006-06-27 14:35:17 posprawdzaj ten zaplon zeby miec 100% pewnosci , rozrusznik moze?? nieiwem czy jest w 07 moduł , takie czarne cus prostokatnego w samarze przykrecone pod szyba co czasami tez robi problemy .. |
![]() maniek0011 Lada 2107 Tarczyn | 2006-06-27 17:24:32 I jest przyczyna !!!!! Wystarczylo zeby ojciec zszedl i zajzal pod maske.Popatrzyl podumał..... zdjol kopulke od aparatu i kazal zakreci..... Potem zekł spokojnym glosem: Za duza przerwa... he he.Zalozyl kopulke i kazal zakrecic.Chyba wiecie co bylo dalej.Dziala jak marzenie.Pamietajcie o tych malych blaszkach jak wam nastepnym razem nie bedzie chciala Ładzina palic.Pozdrawiam wszystkich |