Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-26 22:01:36 w wigilijny wieczor chcialem sie wybrac na spotakanie tuning klub lodz - tak pokazac im ladnego malucha itd. No wiec godzina 23 25 - stasiu wychodzi z domu odpala fure (rezerwa sie pali) ale oczywiscie na uruchomionym czyszcze se szybki. Autko zaczyna sie dusic. Mysle se kurwa co jest . .. . zdechl . odpala chwile chodzi kaput pozniej juz nie chcial odpalis - nastepnego dnia rano biore karnisterek smigam po wache - no bo jaka moglaby byc inna przyczyna - przeciez tak dzial osie zawsze jak wacha sie skonczyla - a juz nie raz i nie 5 smigalem w centrum z karnistrem pod pacha w poszukiwaniu wachy. No wiec przynioslem mu 3 litry bezolowiowej 95 zalalem - rezerwa zgasla - Mysle se o kurwa czyli wczoraj bylo ponad 2 litry. Wogole nie chcial zapalic - nawet nie chcial sie zakrztusic. Poszedlem na gore mowie starem .. a stary ze nie ma pradu na swiecie . . .ja mowie aha ok . . .a ze byl osiweto dalem se spokuj - dzis schodze do auta mowie a zakrece se - zakrztusil sie - ODPalil eurek - patrze w filterek a tam taki syf jakby mi ktos szklanke mydla wlal do baku i takie biale cos jak od farby jakiejs reszt - to wzialem scyzoryj ucialem w pizdu caly filterek - bo te rurki juz stare i nie chcialy zejsc . . .w domu okazalo sie ze tam jeszcze byly bardzo drobiutkie opilki metalu? - skod to sie kurwa wzielo w moim baku . . .nie sadze zeby ktos mi to wsypal - bo juz bylby chyba bardziej rozgarniety i wstypal piasek . . .sorx ze tak dlugo ale mam wene do pisania . . .
pozdr. stasiu ![]() |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-26 22:09:06 mi piasek do baku sp.bisa dostawal sie zawsze jak go zakladalem, mimo iz zatykalem otwor to zawsze cosik sie dostalo, jednak nie w takich masakralnych ilosciach, no fakt ze w filterku po 400km od zalozenia pojawil sie piasek i ze zatarl sie ten tloczkowy amortyzator ramienia wskaznika paliwa ale bylo git,
pamietam w jawie cz350 w filtrze zbieraly mi sie kawalki farby pochodzacej z okolic wlewu (jako ze podczas lakierowania w fabryce zawsze sie maznelo do wnetrza) oraz syf z kanistra |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-26 22:15:45 Ano masz efekt.
Było montowac tak głosny wydech. Sąsiadom sie nie spodobało !!!!!! i cos ci do baku wsypali - prezen na swieta - kilku znajomych z głosnymi tlumikami tak miało |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-26 22:19:06 u mnie nie tak sie odwdziczaja - w mojego malucha rzucano sloikiem na szczecie sie nie potluk, i nie mam takich odpryskow wogokolo tylko wgniecenie znaczy taka "cipke" w dachu - przy najblizszym lakierowaniu bedzie poprawione . . |
![]() Gadzio Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2003-12-26 22:20:55 albo na Święta stacje benzynowe zafundowały na "święcone paliwo" ![]() |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-26 22:23:24 wiecie co faktycznie - bo mialem taki poluzowany korek jak go mylem przed wigilia i mowie dziwie sie ze nie spadl . . .dotkalaem go a on sam sie odczepil i zalozylem se nowy z balchy kwasowki . . . kurwa |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-26 22:47:25 Niestety tak jest.
Kumel zaloazył sobie ten od eleganta - łatwo to go nie wywala żeby wsypac cukier czy cus ... |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-12-27 13:10:14 Ja tem nie wierzę w "Teorie spisku sasiedzkiego"..może dlatego, że mam wlew na kluczyk ![]() PS: W starym maluchu paliwo rozpuscilo/zniszczylo powłokę zabezpieczajacą bak od srodka i wykruszyła się jak farba zatykając filtr paliwa. [ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-12-27 15:20:22 ] |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-12-27 16:13:27 Panowie, tu widać że żyjemy w dziwnym kraju ![]() |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-27 23:48:39 jak spuscic paliwo z baku ?- bo caly czas mam ten syf - cos jak mleko z wiorkami kokosowymi - zapycha mi sie filtr i musze co 500 stawac i dmuchac w filtr . . . |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-12-27 23:58:11 Okrec bak. Weź podjedż innym aute mna reczna myjnie. Za 10 zł ci karcherem wypucuuje na błysk. najłatwiej sitko z rajstopy - zarab kobiecie na lejek i lejesz paliwo z baku do karnistra. |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-27 23:59:47 a bez odkrecania baku nie da rady - np jak podjade na kanal odkrece korek i odkrece filterek i ta rurke od filterka do baku dam w dol - nie zleci samo ? |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-28 00:00:10 do garazu na kanal opuszczasz bak a potem z baku zlewasz przez lejek do kanista, zalezy tez ile masz paliwa, ale jak ok 10 litrow to nie ma problemu, a przynajmniej bedzie szybciej nizbys spuszczal wezykiem |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-28 00:05:38 mam okolo 2,5-3,5 litra |
![]() qbis19 126p Grudziądz | 2003-12-29 00:37:22 abdull ma racje.Takie objawy zatykanie sie gaznika i te inne szpargaly dosc czesto mnie takze spotykaly gdy jezdzilem tak dlugo az wypapralem calą benzyne bo wtedy zasysa ten syf jaki jest w zbiorniku paliwa.Nawet ostatnio jak wracalem z trasy o male co nie styklo mi paliwa i jechalem na oparach.Nastepnego dnia mialem zonka ale jakos sobie poradzilem.
Tazkze nie wyjezdzaj beznzyny do zera a powinno byc dobrze |