| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2003-12-29 13:10:32 też jestem wielce zainteresowany wię również poproszę o fotki |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-12-29 13:24:43 pomysłowość klubowiczów nie zna granic.
Świetna sprawa... ale mam rozumieć że wtedy o kaseciaku można zapomnieć?? Ja również jestem zainteresowany szczegółami... a o prawach autorskich pogadamy na jakimś zlocie |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-12-29 16:01:39 również bym oblukał o co chodzi |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2003-12-29 16:11:37 No to fajny patent.... ale że ze mnie niewierny Tomasz (czy jakoś tak Dzisiaj przeglądałem allegro i koleś sprzedaje CD do ave, corolli i jarka po 450 chyba. Nie pamiętam tylko czy to już jest cene po przekroczeniu minimalnej czy wystawiona jest bez minima. Napisałem do niego maila bo już nie daje rady z tym kaseciakiem Jeszcze jedno przy okazji tematów muzycznych.... czy przednie głośniki w jarku w drzwiach podpięte są razem z tymi w podszybiu przez zwrotnicę czy jako oddzielne głosniki z magnetu ? Czy ten magnetofon (w Lunie) ma wogóle wyjście na 2 czy 4 głośniki ? Dzięki za info i także poproszę o foto Twojego patentu i gratuluje z pomysłowości i talentu [ wiadomość edytowana przez: Mario_wawa dnia 2003-12-29 16:43:58 ] |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2003-12-29 21:11:14 generalnie jak oblukalem radio od swojego yarka (BASE VER.) to posiada ona jedna koncowke Panasonica 2x20 W (mam dokumentacje tego scalaka wraz ze wszystkimi wykresami) czyli radio w base jest przeznaczone tylko i wylacznie pod dwa glosniki
plyta glowna radia jest plyta ktora jest we swszytkich radiach taka sama a radia yariisow roznia sie tylko tym ze jest na tej plycie wiecej lub mniej elementow. w moim Yarisie brakuje drugiej koncowki mocy ktora jest odpowiedzialna za glosniki z tylu. podejrzewam ze lepsza wersja Yarisa ma w srodfku die koncowki (jedna obsluguje frontowe glosniki a druga tylne) ..iii tu odpowiedz - glosniki w konsoli i w drzwiach ida z tej samej koncowki czyli sa rownolegle polaczone w kostce od tylu radia i nie sa w zaden sposob odseparowane - tak sadze a co do cdroma na wybojach - toooooooo..... powiem tyle ..jezeli sie zaopatrzycie w cdroma z buforem 128albo 256 kb (te szybsze cdromy sa lepsze z tego wzledu) to nie bedzie przeskakiwalo. dzieje sie tak ..dlatego ze w cdromie przy predkosci wezmy 48x panuja wieksze drgania i wibracje z ktorymi laser musi sobie poradzic korzystajac z tzw korekcji bledow niz w przypadku jazdy w aucie. nalezy rozumiec przez to ze drgania i wibracje przy 48x sia wieksze i bardziej uciazliwe dla lasera niz przy sluchaniu muzy z predkoscia 1x po kocich lbach - korektor bledow ma wtedy 48xwiecej czasu na skorygowaniu sygnalu (przy 48x radzi sobie dobrze w kompie a przy 1x w aucie to juz ma tzw.lajcik) radia samochodowe nie maja takiej korekcji..przykro radia smochodowe kreca sie jak kazdy inny czytnik cd z predkoscia 1x. wez teraz w takim cd zwieksz obroty zalozmy z 8 razy i co bedzie ???...korektor w radiu samochodowym sie wylozy bo bedzie za niego za szybko. ciekawostka: instalowalem cd w aucie , wszystko mialem na kolanach wlaczam stacyjke, cd sie ladnie wlacza, naciskam play na cd, wszystko miodzio gra, niechciacy dotykam krecacego sie cd w napedzie (nie mialem obudowy przykreconej) i co???....NIC potem sie bawilem dotykajac palucham krecoacego cd i nic nie przekakiwalo. w chwili kiedy chamsko zatrzymalem cd..muza grala jeszcze sekunde albo z 1,5 sekundy PS. dajcie mi troszke czasuz materialami bo robilem douzo fotek i musze powybierac bo na roznych fotkach mam rozne pomysly i rozne zmiany ktore robilem potem zmienialempotem likwidowalem itp szukajac sposobu |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2003-12-29 23:20:04 acha te zl to naprawde cena z nowym cdromem - mnie kosztowalo to z 10 zl max i troche trudu (bo cdrom mialem w kompie a w zwiazku z tym ze mam tez nagrywarke a jego nie uzywam too ...)
podaje link do storony gdzie mniej lub wiecej wszystko opisalem. to moja praca tak na szybko czyli brakuje tam jeszcze paru fotek a zainteresowanym moge jeszcze pare rzeczy wyjasnic. tylko prosze na forum. maili nie przyjmuje. http://www.kurangebot.com/yariscd/ |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2003-12-30 09:13:07 Wielkie danke za wyjasnienia.... ale zdolniach z Ciebie |
ron TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Warszawa | 2003-12-30 11:04:38 Widzę, że jednak nie wylicytowałeś tej zmieniarki do yarisa, na allegro. Nie źle wykombinowałeś. Jestem ciekawy jak Ci wyjdzie ten panel? |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-12-30 11:22:02 CoOljaCk jesteś moim idolem Zrobiłeś kawał dobrej roboty... Może nie wszyscy to widzą ale ja uważam że zrobiłeś wielki + dla ludzkości pozdrawiam |
tmw Yaris MMT Poznan | 2003-12-30 12:28:34 Rewelacja !
ps. gdzie wlutowales te kondensatory bloczkowe ? Czy podczas pracy bylo slychac prace CD ? tzn w momencie kiedy np nastepowala zmiana piosenki bylo slychac jakies dziwne dziweki (piski itp ?) ? NIestety teoria o wycieciu masy w kablu laczacym CD i RM w moim przypadku nie dziala [ wiadomość edytowana przez: tmw dnia 2003-12-30 19:54:35 ] |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2003-12-30 20:47:46 tak bez tych kondesatorow slyszalem jak cdrom szukal sciezki i poza tym bylo slychac szumy jakis dziwne.
jak masz kabel np z discamana do radia to sa to dwie zyly w ekranie . nie? odizoluj kazda z zyl nie przecinajac ekranu i wstaw te kondesatory w sereg czyli w obwod. powinno pomoc. kondesatory kondesator 1uF (jeden mikro ) na >100V (do mniejszych nie ma) sa to specjalne kondesatory do filtrow |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-30 21:10:52 Tak sie sklada ze tydzien temu kupilem naped DVD do kompa z zamiarem montazu w samochodzie.Naped kosztowal 80 zl i posiada buforek na 512M.Wystarczy to na ewentualne dziury w nawierzchni.U mnie podlaczenie jest mniej skomplikowane bo mam dodatkowy wzmacniacz do ktorego mam podlaczone wszystkie napedy i radio.Poluje jeszcze nad dobrym korektorem barwy bo to jest niezbedne dla dobrego odsluchu w samochodzie przy niestety nienajlepszych glosnikach.Zostal mi jeszcze nawet maly dwukanalowy wzmacniacz samochodowy ktorego chce sie pozbyc.
Mialem zamiar zamontowac naped CD-ROM Pionnerka poniewaz nadaje sie najlepiej ze wzgledu na brak szuflady transportu plyty.Minusem jest jednak brak przycisku startu i to nie pozwala na sterowanie tym napedem.Jednak za Twoim przykladem poszukam na plycie ewentualnych zworek na potencjalne sterowanie. Do tlumienia przydzwieku mam jeszcze male dlawiki w parze ze specjalnym kondensatorem przeciwzakloceniowym. |
tmw Yaris MMT Poznan | 2003-12-30 21:25:11
Czy te dlawiki kupuje sie gotowe czy robi samemu ? Jakie powinno sie stosowac w samochodzie ? (zasilacz: out 4.5V - jesli to ma znaczenie). BTW wlasnie znalazlem kolejne rozwiazanie mojego problemu z buczeniem: - "wyciecie" masy z kabla liniowego - brak efektu - dlawik - rezystor ok 1 Oma i najnowsze: - koraliki ferrytowe na przewod liniowy i zasilajacy Przy ktorym z rozwiazan jest najwieksza szansa ze pomoze ?? |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2003-12-31 14:35:53 http://www.kurangebot.com/yariscd
dodalem fotke z tym cdromem w aucie teraz to u mnie tak wyglada pozdrawiam |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-31 20:51:54 Dlawiki sa gotowe do kupienia w sklepie w roznych wykonaniach i roznych parametrach.Ja jeszcze nie zdazylem zlozyc calej instalacji i dopiero sie zabieram do zrobienia zasilacza 5V/12V do zasilania napedu DVD.Wyciecie masy jest troche nie za dobrym rozwiazaniem.Masa kabelka liniowego powinna byc polaczona z masa ukladu tylko w jednym miejscu a nie przy obydwu koncowkach,tak aby tworzyla ekran a nie robila za antene radiowa.Trzeba probowac kazdego rozwiazania bo nie wiadomo ktore okaze sie skuteczne. |
tmw Yaris MMT Poznan | 2003-12-31 21:08:14
Dzisiaj przetestowalem rezystor i koraliki ferrytowe - bez zmian. W najblizszym czasie jade do goscia ktory to przerabial bo co sie jeszcze okazalo: gdy wlacze radio w tryb AUX i nic nie jest podlaczone do wejscia liniowego to gdy podkrece Vol na maxa slysze jakas stacje radiowa ! Chyba cos jest jednak zle polutowane a moze radio jest na tyle slabe ze robi takie numery ... IMO nie powinno ale .. poczekamy zobaczymy. Jak sie nie uda to mam juz alternatywny plan |