Witajcie! Diagnostyka amorków + wykres

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie dawno mnie nie było – przepraszam, ale nie miałem dostępu do sieci. Teraz Też tylko modem.

Panowie zamieściłem nowy post na stary temat, ale może wybaczycie!?!

Właśnie zrobiłem sobie diagnostykę amorków i poniżej załączam zdjęcie, co sądzicie o tych parametrach. Czy zdecydować się na wymianę amortyzatorów czy jeszcze poczekać?

Dodam, że kupiłem dzisiaj sprężyny wzmocnione z Lublina (powiedzcie coś o nich, dobre są?)

Teraz mam małe problem bo musze je wymienić tylko nie wiem gdzie to mam zrobić, macie jakiś dobry warsztat do polecenia – dobry i tani. Ile to może kosztować ile płaciliście. Teren Warszawa i okolice. Aha oczywiście komplet 4 sprężyny.

[ wiadomość edytowana przez: FGM dnia 2003-12-29 15:55:07 ]

Badania takie są do d...

Choć ten wykres nawet wygląda "profesjonalnie"

Moje zdanie jest takie.

Do nowych sprężyn koniecznie nowe amorki. Te szybko zdechną, komfort się pogorszy

Pozdro.

Zoltar dzieki tylko, ze troche brak mi kasy.

Tak na oko wygląda, że te przednie są dobre,
może tylko tylnie wymienie, ale i tak najchetniej chciałbym wymienić tylko spreżyny.

Prosze o pomoc Panowie - fachowe poradę.

ja tam bym na razie olał amorki (skoro na czuja są dobre) i wymieniłbym same sprężyny.

JACO, dzieki tez tak myśle.
Ale chce poznać Wasze zdanie, czytałem, że MaciekGT
wyminił kiedyś tylko przednie i było dobrze, sam juz nie wiem.
Dodam, że tak naprawde to jak jade w trase to zabieram packa na dach (ok. 60kg) + Ja + 3 osoby (2 kobiety) no i bagaze + Butla z Gazem wiec wtedy dobrze trzyma sie drogi nawet w tym stanie.

raz jeszcze dziekuje, czy jest ktos na forum kto fachowo przeczyta
ten wykres godzi o graficzny Jeszcze Jedno pytanie:

Dlaczego nie jest tak, że: Diagnostyka wyglada dobrze to jest wszystko OK, w niemczech statystyczny Smith pojechałby na sciezkę i zobaczył i by nie wymieniał, a My mamy dylematy
no ale i drogi w Polsce są inne!

Jaco a w okolicy Piaseczna nie masz jakiegos taniego warsztatu?

tez mialem taki wykre...mozesz sobie w niego lotkami porzycac u mnie sprawnosc wyszla wszewdxze w okolicach 70% a jak wymontowalem amorki to reka musialem je rozciagac bo same sie nie wysowaly...

Czyli jak bede wymieniał spreżyny to wtedy wyjdzie są się dzieje z amorkami tak? Pewnie tak, a miałes wyciek bo u mnie na 99% ni ebyło wycieku.

Cytat:
2003-12-29 17:29:57, FGM pisze:
Czyli jak bede wymieniał spreżyny to wtedy wyjdzie są się dzieje z amorkami tak? Pewnie tak, a miałes wyciek bo u mnie na 99% ni ebyło wycieku.

Ale Dominik jest napakowany... Toż to Nasz Klubowy Wodnik

Przy wymianie sprawdzenie to good idea. Aczkolwiek, jaki masz przebieg ? To ważne.

Cytat:
Jaco a w okolicy Piaseczna nie masz jakiegos taniego warsztatu?

Mam ale na razie jest nieosiągalny - ostatnio dzwonie i dzwonie i nikt nie odbiera - musze chyba się do niego do domciu wybrać.
Jak cos będę wiedział to dam znać.

190,000

I chyba nie byly wymieniane...wiem, wiem, ale wykres...

Cytat:
2003-12-29 17:54:44, FGM pisze:
190,000

Nie mam pytań... Te amorki to zdechlaki...

Cytat:

uuuu to bardzo dużo....

Panowie to z dwojga złego....

Na które mam wyskrobac gosiki przednie czy tylnie? Bo na oba nie dam rady. No i chyba olejowe niestety.

Na przednie

Dzieki,

w ASO postawili na tylne, powiedzieli ze w tym samochodzi
tyle sa baaaaaaardzo "istotne" ważne".
No ale też mi sie wydaje ze na przednie, chociaż na wykresie
są lepsze |nominalnie|

FGM a może poprzedni własciciel wymieniał - u mnie tak było...

Poprzednim był Tata ale ni w ząb nie pamięta , pamieta jednak ze wymieniał jedną spreżynę , ale to mnie nie interesuje

tez bylem w tych okolicach przy wymianie...190.000-200.000 a o wycieku nic nie wiem..moze olej wyparowal bo byly takie jak nowiutkie i takie ladne i wogole auto sie nie bujalo i bylo dosc twarde...

Zoltar a co ma woda do napakowania?????

Dominik no i co po wymienie?
Lepiej?
To czemu sie zdecydowałeś na nowe? (może czegos nie rozumiem)

no nie ma sily zeby amortyzatory po 190.000 byly jewszcze chociaz troche sprawne...zalecena jest wymina co 60.000 ...a po wymianie...zarabiascie...tylko ja mam gazowe amorki jest dosc sztywno