MotoNews.pl

Wydech - ktora strona?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kojarzycie jaki mam wydech ( znaczy sie koncowka) - otoz aktualnie mam zdjety ze wzgledu na to ze spaw puscil postanowilem narazie go zdjac - wpadlem na pomysl aby umiescic go z boku autka - koniecznie chce miec to z prawej strony(pasazer) - ale podobno przepisy mowia cos na ten temat i wiem ze z jednej strony jest to zabronione . ..wie moze ktos z ktorej ? - jak nie da sie z prawej to bedzie dalej z tylu . .

pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2003-12-29 23:17:05 ]

Po stronie kierowcy moze byc skierowany w bok.
Po stronie pasazera musi bys skierowane ku dolowi - asfaltowi ....
A ogolnie muwił ci kazdy ze spaw pusci ........ Nie lepiej dospawac to na dodatkowym płaskowniku pod specjalny hak np w misce ????

z tego co ja sie orientuje to nie mozna miec zainstalowanej rury wydechowej skierowanej w prawa strone mozna w lewo mozna do tylu, do przodu hiba tez ale w prawo nie

no wlasnie tez mi sie zdaje ze mozna wszystko tylko nie w prawo -
czuczu tak ku twojej wiedzy - wydech byl przyspawany dwoma plaskownikami do miski olejowei do tego bylo eleastyczne polaczenie z puszka - tak ze dragania byly przenoszone . . . to bylo tak przyspawane ze ja chlop - 195 wisialem na tym w kanale - to byl test czy sie nei urwie - jednak moc i potega mojego silnika nie zna granic ;]

Musiales to pisac.
Myslałem że nic nie zrobiles i mialem nadzieje ze mój plan wypali.
A tak nie ma szans .......
A co do drgań w 650 to Widynek wie co coś o tym - strumienica węglarskiego.

a po kiego ch... w samochodzie z silnikiem z tylu wyciagac wydech na prog? to juz lepiej zrobic sobie komin jak w ciezarowce z klapka na koncu , albo puscic wydech do srodka wnetrza

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-12-30 00:01:33 ]

myslalem o tym zeby bylo jak w ciezarowce - jednak on od spodu nie jest taki piekny wiesz ma juz te ze 20 lat i ten caly syf zawsze tam uderzal od dolu - jest poprostu brzydki - ta strona jest tylko elegancka - dlatego w gre wchodzi jedynie montaz po prawej stronie z boku badz tak jak byl - tylko teraz to bylby na stale przyspawany do belki silnika i pozniej szly by elastyczne zlaczki dalej do puszki - aha jeszcze jedno pytanie - czy mocno bedzie wyl silnik jak wyjme przegrody z tlumika - i czy bedzie jakas roznica jak wyjme jedna ? z tlumika tekla oczywiscie . . .

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2003-12-30 00:40:25 ]

Masz tu porównanie różnych tłumików. Nie pamiętam skąd to zdarłem, mam nadzieję, że przez "rozpowszechnianie" nie naruszam praw autorskich.

tlumiki.zip (film 5.6 mb, 3m20s) >>>S S I J<<<

buahahaha - to jest test wydechow z terytorium - nawet jest moj wydech . . .bylem nawet przy nagrywaniu tego filmiku - ale tam nikt nie ma wycietych przegrod . .;(

No to ja się pochwalę, ze załatwiłem sobie tłumik do maluszka kompletnie wypruty i bez ani jednego spawu. Tłumik zamówiony był w firmie robiącej tłumiki i ten jeden był złożony bez bebechów. Prawdziwy uliczny "faszysta"!! A co ciekawsze policja patrzy zawsze czy nie był spawany i sie czepić nie mogą No i ten gang