MotoNews.pl

Espero w EURO NCAP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, czy ktos slyszal o testach Euro NCAP czy espero bylo testowane? Czy gdzies jest jego opis? Wiem ze Polonez byl wiec czemu nie mialobbyc Espero? A i czy Auto Swiat robil jakies testy na Espero typu" Espero po 150 000 km ...)

Cytat:
2003-12-29 23:34:05, FGM pisze:
Witajcie, czy ktos slyszal o testach Euro NCAP czy espero bylo testowane? Czy gdzies jest jego opis?

Euro NCAP niestety (a może to i lepiej) nie testowało espero.
O ile dobrze pamiętam gdzieś na forum przewinął się wątek, w którym był link do australijskiej strony z ocenami bezpieczeństwa samochodów i wśród nich był espero.
Cytat:
A i czy Auto Swiat robil jakies testy na Espero typu" Espero po 150 000 km ...)

Polska redakcja przeprowadziła, o ile dobrze pamietam, dwa takie testy. Nie były tak dokładne jak przedruki z auto bilda (nie rozkręcali silnika po teście itp.) ale lepsze to niż nic.

Nie było testowane.

A Australijskie oceny są nic nie warte...

Espero bezpieczne jak np. Vectra 99 ?

Martinezzz
a nie pamietasz w ktorym nr?

Cytat:
2003-12-29 23:57:12, FGM pisze:
Martinezzz
a nie pamietasz w ktorym nr?

Jutro sprawdzę i napiszę, bo w tej chwili nie chce mi się grzebać.

Swoją drogą trzeba by na stronie klubowej zrobić dział "prasa" lub cos w tym stylu i tam wypisać nazwy gazet i dokładne numery w których pojawiły sie testy/prezentacje/omówienia espero.
Pogrzebię u siebie, zrobię listę i wyślę Ćwikusowi. Niech się dalej martwi .

thx i czekam

A moze ktos dobry by sie zlitowal i zeskanowal te co ciekawsze artykuly , bo dostep do numerow archiwalnych nie jest chyba za dobry...

Cytat:
2003-12-30 00:29:36, Martinezzz pisze:
Swoją drogą trzeba by na stronie klubowej zrobić dział "prasa" lub cos w tym stylu i tam wypisać nazwy gazet i dokładne numery w których pojawiły sie testy/prezentacje/omówienia espero.
Pogrzebię u siebie, zrobię listę i wyślę Ćwikusowi. Niech się dalej martwi .

Roger that. Sie zrobi super pomysl

Na razie znalazłem jeden test.
Auto Świat nr 23 (219) z 2 czerwca 1999r.
"Espero wiecznie młode?"

Jam mam gdzieś Auto Świat, gdzie jest test Espera po 100 tys. kilometrów i w Auto International przezenatacje Espera (jak znajdę to dam znać, w których numerach to jest).

no to moze jakis skanik sie znajdzie?

slayer86 to jest cenny artykuł liczymy na ciebie!!!!!!!!!!

Ja mam zeskanowany artykuł z Auto Świata z cyklu testy-porównania pt "Koreańska Ascona" Test: Daewoo Espero 2,0 CD. Proszę napisać, gdzie go przesłać.

Pozdr Czedu

Czedu - napisz jaki to numer Auto Swiata to dorzucę do listy, która sporządzam.

Cytat:
2004-01-01 16:25:37, slayer86 pisze:
Jam mam gdzieś Auto Świat, gdzie jest test Espera po 100 tys. kilometrów i w Auto International przezenatacje Espera.

Ten test po 100 tys. jest w numerze który podałem kilka postów wyżej.
A test z Auto International spodobałby się Tomkowi. Tamten esperak ma takie same badziewne lusterka .

Cytat:
2004-01-01 20:00:09, czedu pisze:
Ja mam zeskanowany artykuł z Auto Świata z cyklu testy-porównania pt "Koreańska Ascona" Test: Daewoo Espero 2,0 CD. Proszę napisać, gdzie go przesłać.

Pozdr Czedu

Prosze bardzo

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2004-01-01 22:26:26 ]

Cytat:
2004-01-01 17:28:55, FGM pisze:
slayer86 to jest cenny artykuł liczymy na ciebie!!!!!!!!!!

Spoko poszukam jeszcze dzisiaj i jak dam radę to może uda mi sie scan zamieścić, jak najszybciej (mówie o tym z Auto International).

A co do lusterek mnie sie one podobaję według mniepasują lepiej takie kanciaste.

a jak wygladaja te inne lusterka?

Połowa sukcesu - znalazłem ten numer Auto International. Dla zainteresowanych nr 11/95 (rok) listopad. Teraz pytanko czy w punktach ksero można zrobić scan?? Bo jak tak to może trwać to trochę krócej, a jak nie to w w przyszłym tygodniu postaram się to wrzucić.

a masz aparat cyfrowy?