| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-03 19:58:27 Powiedzcie mi jak wasze malce pala po nagrzaniu bo jak zimny to roznie bywa.
Mam jednego takiego ze nie wiem co bym zrobil to zeby go odpalic nagrzanego trzeba dodac troche gazu i zdeka zaheltac dodam ze uklad zaplonowy jest w b.dobrym stanie jedynie "mankament" to klasyczny uklad zaplonowy tj rozdzielaczowy ? czy to moze miec na to wplyw ? Zauwazylem rowniez ze w tym malcu nie da sie zejsc z obrotami nizej nic w innych malcach w zasadzie jest OK ale w innych udaje mi sie zejsc naprawde bardzo nizutko gdzie praca jest stabilna. NO i palenie po nagrzaniu to bajka rusze lekko batem i juz pali zero wysilku bez dotykania gaz. Jestem otwarty na wszelkie sugestie... |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-03 20:42:42 swiece kable kopulka palec aparpat jest nowa
cewki uzywki ale na 2 to samo gaznik wyregulowany (moze pownienem mu zwiekszyc poziom paliwa w komorze plywakowej ?) zawory wyregulowany lancuszek rozrzadu wymieniony cos jeszcze ? |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-03 23:39:13 Zawory wyregulowane :> pisalem....
tak odpala ,ale nie tak jakbym chcial. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-01-04 00:20:53 tyle sposobow ile bobow... moj z gazem nie odpali. jak zimny to ssanie na maxa i lekko kluczyk, jak cieply to tylko kluczyk.
dzisiaj przepalalem malara po 4 tyg. stania w garazu i zakrecil 4 razy i odpalil. ale zachowuje sie tak dobrze dopiero po dokladnym ustawieniu zaplonu i zaworow. za to df odpala czy to cieply czy zimny dopiero jak mu paliwa do gaznika recznie doleje |
speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2004-01-04 14:02:12 Ja w tmtym roku mialem taki problem ze na zimnym silniku nie chcial palic: wymienilem, kable, swiece i dalej nie palił i okazało sie że zawory były chyba za ciasno ustawione i dlatego. |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-01-04 14:04:38 za ciasno zawory ustawione i tyle |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-04 16:23:59 setki razy regulowalem zawory czy to 2 4 czy 6 cylindrowym silniku
w malcu ustawiam zawsze na 0,20 zreszta i tak dzwigienki ma wyklepane wiec pewnie jest wiecej niz te 0,20 po wyregulowaniu wiec nie mowcie mi ze sa zle wyregulowane zawory. |