Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ireneusz32 Opel Vectra 2.0 DTH mysłowice | 2004-01-04 18:37:40 Andrzej!
Zamknij samochod z pilota,potem otworz go normalnie z klucza i jezeli jest alarm to zadziała niema siły ![]() Pozdrawiam Irek ![]() ps. chyba ze cos padło ![]() [ wiadomość edytowana przez: ireneusz32 dnia 2004-01-04 18:39:05 ] |
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-01-04 18:57:45 Ciekawa sprawa z tym alarmem.Jeżdżę już ponad rok i nie wiedziałem,że mam alarm.Zaraz idę sprawdzić.
Gdy kupowałem samochód to w ogłoszeniu było napisane ,że ma alarm.Po wizji lokalnej napiszę co następuje. Narazie [ wiadomość edytowana przez: Marrrko dnia 2004-01-04 19:45:51 ] |
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-01-04 18:57:55 Ciekawa sprawa z tym alarmem.Jeżdżę już ponad rok i nie wiedziałem,że mam alarm.Zaraz idę sprawdzić.
Gdy kupowałem samochód to w ogłoszeniu było napisane ,że ma alarm.Po wizji lokalnej napiszę co następuje. Narazie [ wiadomość edytowana przez: Marrrko dnia 2004-01-04 19:44:28 ] |
![]() filasty Forumowicz Vectra A GLS - C20NE Kraków | 2004-01-04 20:35:15 Skoro pojawił się post o alarmach to zapytam.
Czy ktoś z Szanownego Koleżeństwa może mi pomóc reanimować alarm Pirania z 1995 roku? Faceci co go montowali 8 lat temu rozkładają ręce. Podobno wszystkie elementy są sprawne ale piloty nie działają a firma, która je sprzedawała już nie istnieje. Pomocny może być program komputerowy do kodowania pilotów (czy coś takiego). Pogodziłem się z myślą, że muszę kupić nowy alarm ale 600zł piechotą nie chodzi. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczy. |
![]() Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-01-04 20:48:58
Juz jestem po wizji i .....nic.Nie ma alarmu ![]() PZDR.Marek |
![]() jacekwaw1 Forumowicz opel astraII kombi warszawa | 2004-01-04 21:02:07 Witam
Ja też mam Astrę 100 edition,ale na pewno nie mam w niej alarmu (autko sprowadzone z Niemiec) |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-01-04 21:57:51 Witam
osobiście wątpię by alarm był standardowy we wszystkich Astrach II. Skłaniałbym się raczej ku temu że standardowy to jest imobilaizer ale alarm to raczej nie... Ale skoro już mowa o Astrze II to nie wiem czy wiecie ale po rozpoczęciu produkcji III w Niemczech II przeniesiono do Gliwic i planuje się u nas sklecić coś między 5- a 60 tys sztuk. Ciekawe jakie będą wówczas jej ceny, czy będzie się tak samo dobrze i dość tanio sprzedawała jak Classic na początku... Gdyby tak zeszli z ceną startową do 35 to...wróżę im dobrą sprzedaż bo II to ciągle ładne i pojemne autko PZDR Vincent |
![]() Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2004-01-05 12:18:14 Witam..
Ja jak kupiłem kadzia, to też nie wiedziałem czy mam alarm..wiedziałem że jest centralka i syrenka co robi cipcip przy zamykaniu i cipcipcip przy otwieraniu auta, jednak po zdjęciu tapicerki znalazłem owo urządzonko, które jest alarmem, a po sprawdzeniu (otwarcie drzwi kluczykiem) okazało się że owo cudo nawet działa.. ![]() ![]() |
![]() OGI OPEL CORSA C 1.2 W-WA Ursynów | 2004-01-05 19:10:52 CZY JEST ALARM - JAK SPRAWDZIĆ?
Normalnie trzeba walnąć otwartą dłonią (nie pięścią) w szybe i będzie wiadomo. Oczywiście alarm musi być włączony ![]() Jest to trochę hardcorowy sposób ale szybki i skuteczny. |
![]() cromtang Opel Vectra A 1,6i Warszawa | 2004-01-06 10:49:45
Lepszym jednak wyjściem jest uderzenie pięścią... ale nie w szybę, tylko w środkowy słupek. Bo jeżeli ktoś nie ma wyczucia ![]() ![]() |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2004-01-09 18:25:43 u mnie podobnie, kupowalem uzywane autko sprzedawca twierdzil, ze ma alarm (btw sprzedawcy samochodow/komisowcy to najgorsze scierwo ![]() btw po co komu alarm? w koncu i tak nikt na to nie zwraca uwagi, a moze sie myle? no wiec pojde sobie walnac w srodkowy slupek ![]() na 99% to byl bajer sprzedawcy, ale dla mnie to nie alarm byl istotny, wiec mu odpuszcze ![]() |
![]() Tomek_gdy Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2004-01-09 19:51:03 sprawdzanie alarmu ![]() ![]() ![]() najlepiej opuscic szybe na dol, zamknac drzwi , gdy alarm piknie, jesli jest centralny i zamknie to ok, nastepnie recznie od srodka odblokowujemy drzwi dzyndzelkiem i otwieramy od zewnatrz, jak zacznie wyc to ok, dziala, albo jak zaczna migac kierunki to alarm tez jest tylko ze jest uszkodzona lub wylaczona syrenka.w ten sposob sprawdzamy polozenie i podlaczenie do alarmu wylacznikow krancowych. opis czujnikow: uderzeniowy - sprawdzamy poprzez kopniecie w kolo przy uzbrojonym alarmie czujki ultradzwiekowe, zazwyczaj montowane na slupkach wewntarz auta przewaznie male oczka, oywieramy szybke wlaczamy alarm i wsadzamy reke do srodka auta po czym nia machamy, czujniki te reaguja na ruch, jak wybicie szyby, mucha latajaca wewnatrz auta i tak dalej, oczywiscie po wlaczeniu alarmu czekamy zawsze jakies 30 sekund az alarm przejdzie w stan czuwania. czujnik mikrofalowy - tak samo jak ultradzwieki mozemy tez wejsc do auta zamknac sie piknac alarmem i wlaczyc zaplon po uzbrojeniu alarmu, jak bedzie alarm w stanie czuwania to tez zacznie alarmowac o probie kradziezy auta ![]() to na razie tyle przychodzi mi do glowy ![]() |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2004-01-09 22:40:44 Hehehe ![]() ![]() Jesli zas chcemy sprawdzic obecnosc/dzialanie czujnika zbicia szybby, to wsiadamy do srodka, wlaczamy alarm i po 10-15 sekundach grzyczymy co sil w plucach ![]() ![]() |
![]() andrzej986 OPEL ASTRA 2 CZARNE K-Szczecinka | 2004-01-15 12:43:09 Ha alarm jest ale niesprawny .....znowu wydatek .
Dziekuje wszystkim . ![]() |
![]() Tomek_gdy Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2004-02-10 08:47:00
|