Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-01-05 14:40:13 Witam,
mam do Was pytanko.... czy Wasze zawieszenia w Yarkach, na nierównościach (warszawskie ulice) przy minusowych temperaturach pracują także tak głośno (chodzi mi o wybieranie nierówności i wrażenia słuchowe) ? Pomijam moje stuki w prawym kole z którymi jutro jadę do ASO...chodzi mi o ogólną pracę zawieszenia w "terenowej" jeździe po naszych ulicach. Nie jeździłem innym Yarisem więc nie mam skali prównawczej a jako były posiadacz Fiata wsłuchuje sie we wszystkie stuki i piski (takie zboczenie posiadaczy Fiatów ![]() Przy okazji czy Wasze elektryczne szybki od strony kierowcy (ten klawisz z napisem AUTO) także otwierają się tylko automatycznie (przy wciśnięci przycisku do oporu) ? U mnie przy zamykaniu cały czas muszę trzymać przycisk. W firmowych Avensisach otwieranie i zamykanie można załatwić jednorazowym wciśnięciem do oporu. ... jeszcze jedno mi się przypomniało. Czy ograniczniki otwierania drzwi w wesji 3 D we wszystkich Jarkach tak kiepsko "przytrzymują" drzwi ? W moim jak sam nie przytrzymam ręką to już na niewielkim przechyle samochodu rozwalają mi się na całą szerokość. Dzięki za wszelkie info. Sory, że tak męcze ale chce wszytsko pozgłaszać jutro w ASO. Pozdrowionka. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-01-06 09:31:20 Zauważyłem dokładnie taki sam problem u siebie i już myślałem, że jest to osobniczy przypadek, a tu proszę!
Jak wyjeżdżam rano z garaży (a droga jest strasznie dziurawa), to przy niskich temperaturach też słyszę dość głośne "stukanie" zawieszenia. Coś jakby amortyzatory z przodu tak głucho stukały, a i tył jakoś hałasuje. Nie mam pojęcia, czy to jest normalne zjawisko, czy należy się tym martwić i szukać przyczyny. Może ktoś jeszcze ma podobne doświadczenia? Na ASO nie ma co liczyć, niestety. |
![]() Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-01-07 10:08:57
Idealne określenie "takie głuche stukanie". Byłem wczoraj w ASO w Wawie i stwierdzili, że wsio Oki. Na sobotę jestem umówiony ze znajomym znajemego, który jest mechanikiem w innym ASO bo tym jakoś nie wierzę. Naprawili mi za to brzęczący przy porannym rozruchu rozrusznik. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-01-07 10:47:11 Daj znać na Forum, jak ów znajomy mechanik znajdzie coś podejrzanego, ok? |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2004-01-08 08:42:09 to plastik tak stuka ![]() |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-01-08 08:47:04 Jaki plastik ![]() ![]() |
![]() Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-01-08 09:18:55
Pewno masz rację. Też stawiam na amorki. W Polo mojej mamy jest jednak cisza i spokój. Tyle, że Polo jest strasznie miekkie, w porównaniu z Yarkiem zachowuje się jak statek na fali. Pewnie ma inną charakterystykę amorków, sprężyn... A Twój też "popukuje" sobie zimą ? |
![]() Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-01-08 09:20:22
A jaki plastik ? ![]() |
![]() Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-01-10 19:11:11 w yarisie 5d 99r musze trzymac drzwi jak jest lekki wiatr bo by mi pare razy je oberwalo!!
A co do plastikow to trzeszczy mi wszystko, ale na wiosne chyba kupie beczke superglue... |