MotoNews.pl

Ile można splanować głowice żeby nie było spalania stukowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile można bezpiecznie splanować głowice do malucha aby nie było spalania stukowego mam stary typ głowicy z 1980roku to trzeba więcej splanować o i ile splanować lepiej 2,4mm czy 2mm powiedzcie bo nie wiem. Jeszcze wybieram materiał koło zaworów i żeby nie stracił na żywotności silnika dzięki .
Pozdro.

Co jescze masz zamiar zrobić w silniku oprócz planowania?

Wałek sportowy odchudzić koło zamachowe zgrać kolektory wydechowe jak i dolotowy podnieść gaźnik przerobić gaźnik
wszystko wypolerować na lustro i wydech sportowy.

jak chcesz splanowac stary typ glowicy to musisz splanowac chyba o 0.7 mm wiecej dokladnie nie pamietam ale tzeba wiecej a co do tej podstawki to bym sie z tym wstrzymal bo nie kazdy rasowany silnik bedzie dobrze chodzil gdyz to jest dlusza droga mieszanki aha jaki walek chcesz bo do ruznych typow walkow inaczej trzeba glowice splanowac

Yo) co do stukowego to zależy od bardzo wielu rzeczy (paliwo, nagar, dusze paliwe, zapłon i wiele, wiele innych))) Powiem że u mnie na głowicy -2mm (od 3 dni stukowe występuje bardzorzadko, jak mu fest w dupe dam!!!!!!!!!
na poprzedniej głowicy - 2mm z wybraniami przy zaworach, nie miałem stukowego nigdy!!!!!!!!

dzięki serdeczne za posty, a w starych typach trzeba 03mm więcej splanować chyba.

no nie pamietam ile wiecej trzeba tylko najpierw kup walek a potem splanuj glowice bo najlepiej splanowac ile producent kaze do danego typu walka

nie ma reguły ile splanować,możesz mieć stukowe nawet nie planując głowicy,a możesz nie mieć mając splanowane nawet i 2.5 mm...
nie da sie jednoznacznie określić...