Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2004-01-05 16:25:33 No właśnie - miałem wlany letni płyn i chyba zrobił się płyn w kostkach - dolałem tam denaturatu ale to nic nie dało dalej nic nie leci
Inna kwestia samochód chodził 2, 3 godzinki - myślałem że się rozmrozi a tu nic... może ktoś wie co i jak z drógiej stronicy tak sobie myślę że może silniczek od pompy spryskiwacza niedziała.... ale płyn zawsze był więc ryzyko że zatarła się (pracując na sucho) jest 0-we A może jechać z tym raczej do ASO??? Dzięx za pomoc |
Irek-Yaris Yaris Warszawa | 2004-01-05 16:30:09 A probowales oczyscic dysze spryskiwacza ?
-> One potrafia sie zapchac zamarznietym plynem, oj potrafia.. |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2004-01-05 16:48:56 Próbowałem przeczyścić dysze - to nic nie daje...
to co zauważyłem przed chwilą nie słychać dzwięku pracującego silniczka... czy jest możliwość że płyn jest zamrożony i pompa nie pracuje?? czy mimo lodu powinien być słyszany dźwięk (bzzz) ? |
![]() Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-01-05 18:01:20 Postaw go w ciepełku (np idz z Kobietą na zakupu do Centrum Handlowego ![]() |
MaciekB 4R W | 2004-01-05 19:29:51 a jak tamte pomysły nie przejdą, to podgrzej płyn w garnku (albo zagotuj wodę w czajniku) i wlej w "zmarzlinę", tylko na wszelki wypadek nie lej po plastiku... - może częściowo rozmrozi?
tak teraz na to wpadłem, może ten pomysł trzeba jeszcze dopracować? ![]() |
Irek-Yaris Yaris Warszawa | 2004-01-05 19:54:40 Problem pozostaje z zamarznietym plynem w przewodach do spryskiwaczy. Chyba najlepiej byloby gdybys polaczyl wszystkie
pomysly przedmowcow: - sprobowac oczyscic zbionik(i) ze zlodowacen, nawet nie calkowicie i zalac niskozamarzajacym koncentratem (ja lubie Shell, b. ladny zapach, choc moze to odczucie subiektywne).. - zamontowac zbirnik(i); ustawic auto w miejscu o mozliwie wysokiej temp. i uruchomic silik - nie jechac, poczekac az ciepelko z silnika ogrzeje przewody do spryskiwaczy. Jak odmarznie - prysnac se na szybke, a co tam... Lac plyn zimowy... Pozdr. |
![]() Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2004-01-05 20:40:54 Najlepiej to chyba wlać podgrzany koncentrat, bo on część lodu rozpuści od razu, a resztę stopniowo - i to nawet wtedy gdy całość będzie miała mocno poniżej zera. A gdy w zbiorniku będzie już ciecz (będzie słychać pompkę), to silnikiem rozgrzej rurki i dysze. Ta metoda nie pomoże gdy płynu letniego miałeś jeszcze dużo i jeśli masz także spryskiwacz tyłu. |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2004-01-05 20:50:08 Dzięx wszystkim za radę... popróbuję
zbiorniczek mam jeden (na szczęście - a może nie...) płynu to może w nim być z litr... (pojemność 2,3l) więc mam nadzieję że nie będzie problemów... ![]() |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2004-01-06 13:28:43 Niestety Kruchy, ale coś krucho widze te wizyty na parkingach i zalewanie wrzącym koncentratem ![]() Mialem taką akcje w zeszłym roku - choć prawde mówiąc na własne życzenie ![]() Musiałem zostawić samochód na całą noc! na parkingu podziemnym (bardzo głębokim i ogrzewanym) a rano spuściłem cały letni plyn (rurką) do baniaczka... Moja rada - pojedź do Centrum Finansowego Puławska (to jest tam gdzie stało kiedys niezapomniane Kino Moskwa) - tam jest najgłębszy parking podziemny w Warszawie (kilka pienter pod ziemią) Najlepiej postaw go tam na noc - najmniej zapłacisz za parking... Innej rady nie znajde dla ciebie... A ta - sprawdzi sie na bank |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2004-01-06 19:38:03 he he he jush działa - pojechałem do ASO - a co - przecież od tego mam gwarancję no nie ![]() wczoraj próbowałem wyjąć zbiorniczek ale nie dałem rady - było już ciemno i w ogóle zimno i pod blokiem ![]() nio więc dziś odwiedziłem Toyota Marki - byłem w pobliżu i mówię bla bla bla a oni nio to trza spóścić stary zalać nowym i już ![]() ![]() ![]() są tylko 2 defekty - panowie przesawili mi dysze - teraz krzywo sika a 2 - teraz inne szyby na tle przedniej/tylniej wyglądają na brudne ![]() jeszcze raz dzięx za pomoc ![]() |
![]() MarQs TOYOTA DRIVER Yariska Warszawa | 2004-01-07 00:17:53 ehhh ja juz od paru dni nie moge rozmrozic spryskiwacza tylniej szyby... z przodem poszlo latwo... poczekam na cieplejsze dni ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-01-07 00:26:24 mi sie wczesniej zapychal czasami ale to w innej furze(hatchbacku) i zamontowalem sobie filterek na przewodzie i dzialal przez rok dopoki sie znowu nie zapchał, od czasu do czasu przedmuchiwalem sprezonyjm powietrzem i dzialalo ![]() Hmmm moze wlać troche goracej wody i poprobowac ?? |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-01-07 09:25:37
Bez sensu, woda za jakiś czas ostygnie i znowu zamarznie. |
![]() gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-01-07 09:35:14
Też tak miałam i sobie poradziłam ale dużo czasu to trwało. Bo musiałam porządnie rozgrzać autko (w środku też) a potem przez dłuższy czas psik psik na tylną szybkę w końcu poszło |