Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-01-06 09:02:10 a moze sprawdz poprstu czy nei wpadlo ci cos metalowego do skrzyni kola zapasowego... mowie powaznie! takie sytuacje sie zdarzaja ![]() ![]() |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-01-06 11:37:40 U mojego ojca w corolli E10 też tak pukało - do wymiany były gumy stabilizatora - koszt ok. 40zł (teraz już nie pamiętam czy jednej, czy dwóch - cena z ASO). Wymiana jest bardzo prosta, potrzebny jest tylko kanał. |
![]() matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-01-06 13:53:07 O kurde, tylko nie wiem czy ta guma nie pukałaby pod całym tyłem? Bo mi tylko prawy tył... ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-01-06 14:52:55
To witaj w klubie ![]() |
Irek-Yaris Yaris Warszawa | 2004-01-06 15:11:57 Ja mialem niedawno Yarka co mu cos klepalo z lewego tylu.
Brzmialo to jak niemetaliczne gluche stukniecia, np jakbys tegim gumowym mlotem walil np. w plyte podlogowa (generalnie w gruba blache). Ten dzwiek dobywal sie tylko na wiekszych wybojach. Okazalo sie, ze amortyzator byl trafiony... Nie weim czy w Twoim przypadku to amorek, ale niestety wiele na to wskazuje. Chyba powinienes rozpoczac od wizyty na kanale. Przejrzyj sobie spod auta. Jesli to nic nie podpowie, to postaraj sie zaliczyc "trzepanie" amorkow na "sciezce zdrowia", niekoniecznie w ASO (kasa..), ale jest wiele dobrych warsztatow. Kiedy ostatnio badales tlumiennosc zawieszenia ? Pozdr. |
![]() matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-01-06 16:20:40 no hej, wiesz co, telepali mi amorkami jak tylko auto kupiłem i chciałem dokładnie wiedzieć co trza w nim szybko zrobić. To jakies 2 miesiące temu... ![]() ![]() |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-01-06 16:50:53 Przez serial co też i w którym miejscu puka mi pod autem przechodziłem dość długo po obniżeniu mojego bolidu ![]() ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-01-06 17:21:51 Witam w klubie ![]() U mnie tłucze się już cały tył ze szczególnym uwzględnieniem prawej strony ![]() ![]() ![]() Obie gumy do wymiany, zdiagnozowane nieco wcześniej, ale do wiosny musi dojeździć ![]() Pozdro. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-01-06 18:00:43
Co do sprawnosci amorków to ja kupowałem auto miesiąc temu i mi również telepali toyotką. Sprawność wyszła i z przodu i z tyłu ponad 70%... a potem pojechalem do mechanika i po przejechaniu się stwierdził, że przednie amory są nieco słabe... i dodał, że te testy na trzepakach są tak naprawdę niewiele warte. I mu wierzę... w poprzednim aucie też tak miałem że niby było oki (na teście) a na dziurach trzeba było uważać żeby języka nie przygryźć... ![]() Dodam tylko, że to nie jest jedna guma stabilizatora tylko co najmniej dwie... (dokładnie ile to nie wiem...) stąd może być pukanie tylko z jednej strony. |
![]() matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-01-07 08:02:04 No dobra, widzę, że te gumy wyrastają na prawdziwego faworyta.. ![]() ![]() |
![]() matyr corolla 1.4 XLi wrocław | 2004-01-07 08:03:32 No dobra, widzę, że te gumy wyrastają na prawdziwego faworyta.. ![]() ![]() |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-01-07 08:23:22 To chyba raczej nie guma - u mnie w Carinie, jak były te gumy do wymianyto raczej dochodziło skrzypienie, niż stukanie.
Stukają łączniki stabilizatora - przynajmniej tak jest Carinie. Takie głuche stuknięcia. Obstawiam łączniki, tym bardziej, że stuka tylko z jednej strony. Nie martw się, w InterCarsie jeden kosztuje 27 złotych, wymiana jest tania, bo wystarczy zdjąć koło i odkręcić dwie śruby. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-01-07 21:54:20
A u mnie właśnie słychać głuche stuknięcia i to z jednej strony... Właściwie to już chyba nie słychać bo dziś odebrałem samochód od mechanika i jak na razie (przejechałem z 7 km - od mechanika do domu, również po wybojach itp. nierównościach) nie usłyszałem znajomego stukotu... więc... chyba to jednak te gumy. Jakbym to znowu usłyszał to dam znać ![]() |