Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-01-06 19:56:19 Jak w temacie, co daje owy elektrozawór, czy coś dobrego, czy raczej mizerne udoskonalenie? Można go domontować do starego gaźnika, czy to tworzy całość? Podejrzewam, że jest to jednak całość, więc jak sprawa regulacji pod "nasze" auta?
|
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-01-06 20:20:31 No po wyłączeniu zapłony odcina dopływ paliwa do gażnika. Chyba tylko utrudnia robienie marchewek. |
![]() moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-01-06 20:28:01 Ja słyszałem, że maluszek pali dzięki takiemu gaźniczkowi mniej. Ale nie wiem dokładnie. |
![]() Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2004-01-06 20:30:32 Zapobiega samozapłonom, mozna podłaczyć alarm ![]() a i coś mi się o uszy obiło że oszczędza paliwo na biegu jałowym czy jakoś tak... ale moze to chodziło o inne samochody ![]() pozdro |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-01-06 20:44:30 Kontynuując...
Mój gaźnik wymaga porządnej regulacji i mozliwe że wręcz i regeneracji - cały sie jakoś usyfił, jest wilgotny jakby gdziesz ciekł ![]() Rozumiem, że elektrozawór podłączam pod plus. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-01-06 20:44:50
Teraz mam pytanie . W elegancie miałem nówke gaźnik i własnei po wymianie kolejno 2ch w zimie był samozapłon ..... Na oryginalnym nie było tego problemu - tylko na nowych z fiata. NA zwykłym gazniku tego nei było !!! |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-01-06 21:35:39 No faktycznie w elx'ach jest połączony jeszcze z modułem "cut-off" i w czasie hamowania silnikiem odcina paliwo. Czuczu może jest nieszczelny/gorzej wykonany ? Mi za to od czasu do czasu strzela z rury od momentu założenia tekli. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-01-06 21:46:17 Aj juz tego problemu nei mam.
Elegant miał od moich czasów 3 ch włascicieli. Tego h..... co mi robil nowego malca. Jego kolege ktory naprawił auto. I pewnego dresa - który to aut kupił. Swoją droga auto skonczyło na zlomie ...... pechowe jakies . W obecnym aucie mam gazior z ela po regeneracji - bez elektrozaworu - spisuje sie super. |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-01-06 22:18:50 Nie kupuj gaźnika z elektor zaworem ( tzn nie jeśli to jedyny powód zakupu nowego (inneg) gaźnika. Po pierwsze to coś nie odcina paliwa, ja moge swój silnik zapalić nawet ze zdjętym kabelkiem z tego ustrojstwa ( jedyne co się dzieje to wolne świrują na wysokich jest bezproblemowo). A w sklepie mi koleś mówił że pare miesięcy po tym jak FIAT zastosował to coś to zmuszony został do wypuszczenia na rynek zwykłej dyszy tyle że z takim gwintem jak elektrozawór bo były z nim same problemy!!!!!! |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-01-07 21:01:39 jak wyglada ten modul cut-off? np w DF z silnikiem polda jest gaznior z odcieciem doplywu paliwa, podobnie jak w malcu z ta roznica ze dziala (przynajmniej w moim rodzinnym poldku), i czy daloby sie cos takiego podpiac pod elektrozawor? czy moze ten modul jakos wspolpracuje z elektroniczym zaplonem i tymi czujnikami polozenia walu? |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-08 10:41:00 w poldku jest zawor ZHS
odcina doplywa paliwa w czasie hamowania silnikiem. Dziala od podcisnieniowo a nie elektronicznie bodajze jak jest w elegantach. ZHS jak sie spiepszy sa same problemy.Trudny do regulacji juz nie wspomne o gownianym dojsciu do niego po prostu istny debilizm |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-01-08 12:03:24 aaaa no racja, zapomnialem o tym szczeguliku ![]() no ale moze jezeli ten modul z malca jest lepszy to mozna by wyjebac ten ZaworHamowaniaSilnikiem i zalozyc sterowanie przez zawor elektromagnetyczny w dyszy |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-11-28 11:08:27 si |
rosck Z Poznań | 2007-11-28 16:31:58 po co takie rzeczy jak KM nie dodają |