Zawieszenie 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co można ciekawego zrobić z zawieszeniem w elegancie tak żeby dobrze sę trzymał w zakrętach?Co sądzicie o dystansach?

Co można zrobić z zawieszeniem jest na THE FIAT AND THE FURIOUS SITE .

najtaniej to chyba zapodac fele13" z bisa lub cc/sc i jakis niski profil oponki, a jak chcesz poszerzyc rozstaw kol to mozesz skozystac z dystansow, chociaz ja bym dystanse montowal w prydaku zakladania feli o za duzym ET

Kurde o zawieszeniu to bardzo dużo już był na forum!!!!!! Tyle co moge od siebie dodać to ja bym nie dodawał pióra do resoru, (miałem, wywaliłem)

Ja tez posłuchałem forumowiczów i nie dodawałem pióra. Tylko cos u mnie jak wsiadzie 4 osoby to jakos dziwnie sie prowadzi (myszkuje po drodze).

bilstein i tylko bilstein!!!!
w warszawie jest gośc co robi resory i sprężyny do sportu!!!!
nie mylić z kowalem co wyklepie na płasko.
dobra geometria, felga 13"
i będziesz zapierdalał po winklach jak szumacher!!!!
poważnie

Agrupa masz jakiś adres albo tel. do tego kolesia?

a no mam.

"REGENERACJA RESORÓW ZAWIESZEŃ I SPRĘŻYN"
WARSZAWA POWIŚLE
ul.DOBRA 36/38
OD 8-17
604-657-527

(tam gdzie często są badania kontrolen przed kjsami, obok jest serwis
gazników i centrala "kn"

Jak wjedziesz w brame to po prawej drugi warsztat, taki stary ala komunistyczny.

U gościa robiili wszycy najlepsi zawodnicy z rallycrossu
gość wie o co chodzi, mówisz co chcesz a on to ci zrobi i nie będzie kwękał!!!!
możesz nawet zrobić sobie reso z odwruconymi uszami, spręzyny progresywne itp.

A znasz może orientacyjne ceny tych wynalazków? .

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2004-01-07 12:38:32 ]

Dzisiaj przyglądając dokładniej się spodowi auta, doszedłem do wniosku że mam całkowicie prosty resor. Poprzedni właściciel miał ponad 70 lat więc wątpie żeby on coś przy tym grzebał i tu moje pytanie, czy to mozliwe żeby malec miał serynie taki resor ? Szczerze wątpie, ale kumpel się upiera że były takie wersje, więc jak to dokładnie jest ?

wyprostował sie ze starosci . a jak masz pochylone kola ??????

To jest elegant.
Lezy u mnie taki sam w Domu .
Tyle ze elegant stał nisko a Fl wysoko na nim
Porpouje kupic 4 rozbieralne krosna i zalac Hipolem , Sprezyny od trucka 2 i sciac pod wymiar i dogiac - na pół to za duzo z resor dac do sklepania.
Zmeiscisz sie w 250 złotych jak sam zrobisz amorki

Koła są proste, lekko ścina mi lewą opone ale to przez to że luzy na zwrotnicach takie że hoho i koła lekko rozbieżne.

York: Ten resor nie był nigdy rozbierany ( widać że jest jeszcze fabryczna sercówka) A prosty to on się zrobił prawdopodobnie ze starości, chyba że ktoś po nim skakał:/

Ale jakby się wyprostował ze starości to koła chyba by były w ten sposób: /-- A koła są proste.

[ wiadomość edytowana przez: York dnia 2004-07-18 01:29:25 ]

Dobry zawias to niski zawias!! Nie koniecznie za niski Ja śmigam na obciętych sprężynach o 1,5 zwoju z tyłu i twardych amorkach made in italy, a z przodu resor na płasko z dodatkowym piórem i seryjne tylnie amorki. Do tego fele 13" i nie ma łuków których się autko boi Prowadzi się pięknie!! Polecam!! A co do resoru to miałem na początku płaski bez dodatkowego pióra i szybko się uśmiechnął Może to i dobra wyjście taki resor, a ja wtedy miałem zbyt seryjny zawias do takiego resoru ale z tego co mam jestem cholernie zadowolony i bym na nic innego nie zamienił. A wożenie "ciężkich" osób i tak powoduje myszkowanie autka

Ja mam identycznie płaski resor (FL '93)płaski ale koło prawie proste,
mysle ze jest to wynikiem paru ostrych lądowań (pękniecia koło wahacza tez by na to wskazywały...).......

Jak mi sie wyprostowal to w koncu pekl /100 kilometrow od domu/ i musielismy z kumplem na drodze wymieniac /dzieki Tato ze przywiozles nowy/

Cytat:
2004-07-17 22:55:53, CZUCZU pisze:

Porpouje kupic 4 rozbieralne krosna i zalac Hipolem

A ja nie proponuje bo hipol po kilku dziurach zaczyna sie pienic i juz nie jest tak fajnie. Sugeruje zalac olejem transformatorowym. Ja tak mam i jest git

Cytat:
2004-07-18 10:33:50, LoRd_S pisze:
Cytat:
2004-07-17 22:55:53, CZUCZU pisze:

Porpouje kupic 4 rozbieralne krosna i zalac Hipolem

A ja nie proponuje bo hipol po kilku dziurach zaczyna sie pienic i juz nie jest tak fajnie. Sugeruje zalac olejem transformatorowym. Ja tak mam i jest git

Wiesz co, ja jeżdze dalej na tych z hipolem i szczeże powiedziawszy nie odczówam jakoś tego pienienia się oleju