Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-07 12:25:33 szyby dobrze wyjac.... czasem jak wychodzi sp[od uszczekli, to juz rantu nie ma.... |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2004-01-07 17:01:19 1.Zetrzeć rdze aż do czystego metalu
2. Odtłuścić bęzyną ekstrakcyjną 3. Zamalować koriną i pozostawić do wysezonowania od7 do 14 dni 4. Wyrównać, zmatować podkład położyć i znowu pozostawić do wysezonowania ok tygodnia 5. Położyć lakier i znowu niech dobrze doschnie. U mnie to skutkuje i efekt jest rewelacyjny. Malowanie bez farby na farbe bez dobrego wyschnięcia i wysezonowania kolejnych warstw nie jest zbyt dobre.Jak farby źle wyschną to potem się mieszają, np lakier z podkładem. To są tylko moje rady, potwierdzone praktyką, a czy wykożystacie to już tylko od was zależy. Pozdrawiam!!! PS: Pociesze jeszcze tylko że w ładzie jak nie tu to gdzie indziej rdza wyjdzie ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-07 17:53:36 Witam
jeśli nie masz ogrzewanego garazu, to zimą możesz zrobić tylko jedno, wytrzeć dane miejsce do sucha i zakonserwoac wazeliną, lub prysnąc fluidolem, i tak zebezpieczone miejsce naprawiac dopiero wiosna |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-01-07 20:48:33 kurcze, tez mnie czeka odrdzewianie auta na wiosne, a z kazdym dniem jest tego coraz wiecej, na razie niczego nie ruszam bo blachy sa przykryte lodem, wiec skrobiac w tych miejscach moglby odpasc wiekszy lawalek lakieru.Juz sie boje na mysl o tym co zobacze jak przyjdzie odwilz i samochod odmarznie. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-07 21:58:52 spokojnie, wiertarka nie zrbisz "za duzo", byle nie dociskac za mocno. Jak cos ma poleciec, to lepiej niech poleci. rysy? a od czego szpachlowka?
jak dziurka jest mala, to kladz szpachle z wloknem.... a na duza juz tylko epoxyd... chociaz w maluchu kleilem na distal blache z puszek po piwie ![]() a lakier - faktycznie, jesli kladziesz jeden na drugi to dobrze jest zmatowic.... |
Alu Łada 2107 Ruda Śląska | 2004-01-07 22:52:36 jeżeli chodzi o wiertarke to chyba niema się czego obawiać....jak kolega czyścił papierem to ja jako bardziej dociekliwy sprawdzałem po nim i jak wlazłem na pseudo dobry kawałek to tylko chmury rdzy się pokazywały....dlatego tą techniką sprawdziliśmy całego trampka (oczywiście bez plastików ![]() ![]() a jeżeli chodzi o ewentualne dziury to panowie tutaj kilka pomysłów podsunęli więc skoro w Trampku niebyło problemu to i Ładna wy3ma... pozdrawiam |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-08 00:36:08 dokladnie. skoro trabant wytrzymal..... ![]() mojego sqbanca tez niezle miejscami jadlo.... a i ladna nieciekawie w tym temacie wygladala... niestety widze juz teraz, ze po zimie i mnie nie minie pare "poprawek" po praktykantach blacharza. Wiekszosc im wyjszla idealnie, ale kika punktow zaniedbali.... jakies 2-3 punkty... na szczescie tylko pwierzchniowka i mam lakier oryginal... obedzie sie bez latania ![]() |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-01-08 15:39:18
Od wiartarki i drutu pedzacejego n-razy na sekunde po okregu ;] Wlasnie wlasnie hehe jak piszecie nie za mocno dociskac troche sie obawiam zeby nie wytrzec dziury ;] bo to w koncu blacha z rdza a nie sama gruba blacha...ale jezeli mowicie ze ok to postaram sie pobawic z wiartarka w miare mozliwosci na wiosne ;] |
Alu Łada 2107 Ruda Śląska | 2004-01-08 16:21:06 no jak coś ci odpadnie w czasie czyszczenia wiertarką to znaczy że dobrz bo by odpadło jak byś tego niebył świadom... ![]() pozdrawiam |
Resor SYMPATYCZNY GOŚĆ Gdynia | 2004-01-08 19:18:38 Cze.Ja mam polowe klapy z laminatu(wata szklana + zywica) kawalek progu i jakies male dziurki.Jak klapa wyszla mozesz zobaczyc na zdjeciu.Nie polecam samej szpachlowki (predzej szpachlowka z wata szklana) na wieksze dziurki bo odpada.Laminat jest mocny i nie przechodzi przez niego rdza .Wiem cos o tym bo jestem laminiarzem ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-08 22:19:54 no mowilem: szpachla z wloknem tylko na male dziury....
a powtorze, ze jak pod wiertara poleci, to i lepiej. Dziure zalatasz i masz zdrowo. A jakby tak pod szpachla zaczelo znow gnic??? i robota od nowa. Ale nim to zobaczysz, zezre kawal blachy. Lepiej zjechac za duzo, niz cos zostawic zle oczyszczone. sa takie miekciejsze druciki, wlasnie do samochodow - np. w praktykerze czy innym obi lub nomi ![]() mozna tez popytac w sklepach lakierniczych... i NIE uzywajcie do czyszczenia flexy czasem (czyli szlifierki katowki) - qmpel przecial se nia blotnik w kancie ![]() ![]() a takie zupelnie malutkie ogniska rdzy to czyscilem mala sciernizka podlaczona do miniwiertarki (multikrafta czy jak on tam sie teraz zwie...) |
Arczi1982 SYMPATYCZNY GOŚĆ Katowice | 2004-01-10 21:42:52 Witam
Z rdza w Ładzie sie jeszcze nie bawiłem, ale jak miałem malacza to musiałem robic przednie podszybie w miejscach gdzie były odpływy. Po wyjeciu szyby do walki ruszyła wiertarka i szczotki ![]() Pozdro |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-01-10 22:17:37 Adasco no nie dziwie sie jak mial 11 tysiakow na minute to uf... tylko dotknal za mocno o poszlo ;] |
![]() PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-01-20 18:02:26 Witam.
Jeśli mogę coś dodać to na mniejsze ogniska korozji typu zachodzacy rdzą zderzak(szczegulnie po zimie) lub mała rdza na laierze to proponuje użyć paste "auto max".Usówa ona małe ogniska korozji , odśwież lakier i nadaje mu połyksu.Oczywiście wiadome że na dziure czy purchle juz nie poradzimy tym środkiem ale na rysy lub małą korozje to super środek. |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-01-20 22:14:10 Oki teraz pytanie:
To sa sposoby na rdze a jak zabezpieczyc na przyszlosc? Bezbarwny lakier? |