Lodzkie problemy z policja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIe ludzkie ale "Łodzkie" wlasnie uslyszalem przez radio ze macie awarie telefonow i nie mozna sie dodzwonic w zadnej sprawie nalezy zglaszac pogotowiu lub strazy pozarnej a oni przekaza radiowa droga dla policjantow czy to prawda? Bo az mi sie wierzyc nie chce ........a moze dla tepsy characzu nie placili ;]

na 997 polaczylem sie bez problemu z dialogu. tepsy nie moge niestety sprawdzic...
ale mopzli we, ze cos im sie syplo.... jak to w Lodzi

jka fajnie pisze sie jedna lewa reka

Może nie na temat, ale dzisiaj głupie niezapięcie pasów kosztowało mnie 100zł i 5 punktów karnych . Punkty utargowałem i mam dalej czyste konto, ale 100 została. Czy może ktoś wie czym grozi niezapłacenie???

A co robisz prawa? Bo mnie ciekawosc, zzera, a skojarzen brzydkich nie chce pisac!

Nie bardzo wiem o co chodzi.

Witam
nie pytaj nawet co Adasco robi z prawą reka..
zapewne jakieś ciepłe okłady na zrnione palce
Adasco, wracaj do zdrowia, bo możesz być wkrótce potrzebny jako sprawny drajwer

Cytat:
fajnie pisze sie jedna lewa reka

A nikt z was nie zauwazyl ze napisal "jedna" czyzbys mial ich wiecej ;]

Wracajac do tematu oby nikt nie mial problemow z poleczeniem sie tak jak ty.

Klaczysław- pytałes czym grozi niezapłacenie...
Zapłacisz prędzej czy później, ale co najwyżej czeka Cię za jakieś póltora roku( tak jest w Krakowie) wizyta komotnika z Urzędu Skarbowego) i zapłacenie oprócz mandatu "kosztów egzekucji_ Dotychczas były to grosze ja płaciłem 15 zł. + 250 Mandatui żadnych odsetek za prawie dwa lata przekroczenia terminu.Prawdę mówiąc nawet juz apomniałem o tym mandacie
Ale w tamtym roku - miałem nadpłatę podatku z tytułu ulgi remontowej i sciągnęli mi z pieniedzy, które miałem do zwrotu z US.
Ostatnio jednak slyszałem jakąś plotkę,ze za notoryczne nieplacenie mandatów )policja w nowych radiowozach ma ponoc wgląd w takie sprawy) moga nawet odholowac Ci samochód( cz tam skonfiskowac - ale to raczej prawnie nie możliwe)
Chodzi chyba jednak wyłacznie o tzw. rekordzistów, którzy maja po kilka a nawet kilkanaście mandatów nie zapłaconych
Pozdr
Paweł

CIEKAWOSC TO PIERWSZY STOPIEN DO PIEKLA.
zainteresowany moimi rekoma wyjasniam:
lewa mam jedna, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o pisanie jedna reka - wlasnie lewa.
prawa zosala powanie uszkodzona w wyniku przytrzasniecia maska po naprawie autka polaczonej z degustacja slowackich zapasow
mam silnie stluczony staw.
do tego byla ranka, za ktora msialem chwycic brudna lapa, bo wlazlo zakazenie. Wiec teraz - usztywniony palec z ropiejaca rana, biore b.slny antybiotyk, mam goraczke, a bol jest ocipienny. Snieg pada, a ja nie moge chwycic recznego, bo boli lapa.
ale jezdze i tak... nie odmowie sobie. Mysle Szeryf, ze jak na jednorekiego, to jazda idzie mi sprawnie
pzdr!

Pawe - mysle, ze to tyczy wlasnie recydywistwow... ja staram sie nie zalegaz wiecej jak 500 zeta. Pilnuje raczej punktow.
mnie po roku sciagali kase, ale bez zadnych odsetek czy kosztow - ze zwrotu podatku. Nawet wygodnie, nie musialem latac na poczte, nie bylo oplat
na razdiole z koncowka tez trudno trafic....

Witam jesli chodzi o zabieranie aut za niepłacone mandaty to fakt wesszło to w życie w Szczecinie wiem to napewno bo słuchałem rano we wtorek radja Planeta i bębnili o tym a tak przy okazji mogłem sie wyżyć na radjowej antenie powiedziałem co o tym myśle i dali mi płyte ale niechce mi sie jechać ponia do Katowic .czuje sie spełniony że mogłem coś powiedzieć publicznie i dostać za to jeszcze coś .A taryfikator mam jesli ktoś chce to pużniej zapraszam na moje gg prześle
W Szczecinie przy kontroli w obecnosci komornika egzekfóją niepłacemie mandatów śmiechu warte przykładowo auto warte 30000 zł a mandaty np. 500zł ,nawet komornik niema prawa zabrać przy takich proporcjach auta może zaniżyć wartość ale bez jaj nie tyle .Ja w sobote miałem zdjęcie zrobione miedzy Bytomiem -Gliwicami dostali foto radar

Adasco kurna przykro mi z ta lapka :/ mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie...

O kurde - między Bytomiem a Gliwicami???na czwórce???tam gdzie Plejada ???
Gdzie te radary?????- bo czesto tam tędy jeżdże
( jutro też ale raczej nie za szybko - bo slisko)

do mnie komornik zawitał po 2 latach i to co do dnia ale mandat(300zł )dostałem w Kołobrzegu może dlatego to tak długo trwało zapłaciłem tylko dodatkowo koszty komornika już nie pamiętam ok 20zł.
Pozatym w niedziele jak wracałem ze Słowacji zlapali mnie już w Łodzi (na szczęście) na radar (straszna przykrość) 77kmh na ograniczeniu do 60kmh i jeszcze pan władza stwierdził że ma wydech za głośny (bez homologacji) i co jeszcze mnie się nigdy nie zdarzyło wołał homologacje na kierownice ale jak to dobrze znać kilku policjantów z drogówki obyło się bez większych problemów

Cytat:
2004-01-07 23:02:37, pawel_krakow pisze:
Gdzie te radary?????

tak sobie przypomnialem:
odcinek jedynki miedzy Gluchowem kLodzi i Czestochowa jest usiany fotoradarami. Jak jechalem w sobote 3 stycznioa wszystkie byly ustawione (lapaly) w kierunku na Cz-we...
ale cholera wie, w ilu skrzynkach faktycznie sa i czy je odwracaja....
wiem, ze dzialaja, kuzyna podsumowali na 500 ze 3 tyg. temu. - to on mnie ostrzegl...
uwazajcie, stoja na kazdym skrzyzowaniu na ograniczeniu 70. Ale prog czulosci maja pewnie wyzszy...
sorki za ofa, ale nie moglem znalezc topicu o radarach, bo cos mi wyszukiwarka swiruje....

Co do mandatow to moja dziewczyna nie zaplacila juz ponad rok i dotychczas jedno upomnienie tylko przyslali - to bylo za parkowanie i mandat wystawila Straz Miejska (nie wiem czy to ma znaczenie). Ja tez takie cos placilem (zaplacilem zeby nie bylo afery), ale jak mi wypisywali to gosc powiedzial, ze nie ma sprawy jak sie spoznie, bo i tak nic nie nalicza dodatkowo. Ale musieli miec strasznie zly dzien, ze Ci wlepili za pasy - zazwyczaj za to jest upomnienie.
A co do rekwirowania aut to niestety prawda... juz to wprowadzili - widzialem w TV. Z jednej strony slusznie, bo jesli ktos jezdzi BMWica powiedzmy i nie placi 4 czy 5 mandatu z kolei, a ja staram sie zaplacic w terminie chociaz takie 50 zl to dla mnie sporo to faktycznie przesada. Nie mowie, ze od razu maja interweniowac, bo czasem ktos naprawde moze nie miec kasy, moglo mu sie to zdarzyc raz, ale w stosunku do notorycznych kombinatorow to chyba dobry sposob. Zastanawiam sie tylko co sie dzieje jak ktos popoelnia wykroczenia w autach nalezacych do innych osob np. do kolegow, a sam auta nie posiada Ciekawe co mu wtedy zabiora

Tak z tymi radarami to PRAWDA, one są zamontowana na 100% to te które widziałem na światłach na gierkówce w kierunku Częstochowy na skrzyżowaniu na Bełchatów, później przy stacji benzynowej na światłach zaraz przed skrzyżowaniem na Radomsko, na skrzyżowniu na Radomsko, a później już nie widziałem. A jak wracałem z Częstochowy to widziałem jak miśki obsługiwały właśnie ten radar przed Radomskiem - coś tam z niego wyjmowali. A i jeszcze ciekawostka - te radary są ustawione na kierowców jadących w strone Krakowa. Może są jeszcze gdzieś ale ja nie widziałem. A z takich ciekawszych ostatnio przygód z policją to jak jechałem z Tuszyna to mnie trzepneli na radar i miałem niestety 172 km/h a rok wcześniej też mnie tam trzepneli ale w tedy było 150km/h,.

tak, ale posotaje kwestia czy we wszystkich sa fotoaparaty i czy odwracaja je tez w druga strone...
jeden widzialem jeszcze za odbiciem na radomsko, a i za czestochowa jeden schowali, nie liczac tej smiesznej brameczki

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-01-08 13:53:07 ]

Witam
Bartek?. nie mów że zapłaciłes mandat za te 170??
nie próbowali regulowac radaru?..
jak mnie capną powyżej 100 to robię z reguły głupia mine i zdziwiony pytam: niemożliwe?, zeby tyle toto poszło?.., eee chyba się panu radar popsuł czasem skutkuje
raz tylko wytargowałem się 50 i kiedy wracałem do auta odwołał mnie jeden policjant na bok i szepnał: no no, tylko bez takich, ja tez mam Łade i wiem ile pójdzie

W takim razie skocze zapłace bo szkoda mi Władzi oddać za jakieś głupie 100 zł!!! Nikomu nie dam jej nie dam

Pewnie, że nie płaciłem, ale dlaczego to tego na forum nie moge powiedzieć , Ci którzy wiedzą to wiedzą Ale z tymi radarami to jest cienka sprawa