MotoNews.pl

[OT] PZU OC i zniżki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właściwie powinienem zapytać w PZU ale może ktoś z klubu wie...
Kilka dni temu utraciłem wózek, dokładnie za miesiąc nabył bym prawo do 20% zniżki OC w PZU. Jak to będzie z ciągłością ubezpieczenia ?
Ile mam czasu na zakup kolejnego samochodu źeby nie stracić ciągłości i prawa do zniżek?

macmind

idz do nich to Ci oddzadza kase za to ubezpieczenie co Ci pozostało..

chyba cos kolo roku

Cytat:
2004-01-08 00:05:44, macmind pisze:
Właściwie powinienem zapytać w PZU ale może ktoś z klubu wie...
Kilka dni temu utraciłem wózek, dokładnie za miesiąc nabył bym prawo do 20% zniżki OC w PZU. Jak to będzie z ciągłością ubezpieczenia ?
Ile mam czasu na zakup kolejnego samochodu źeby nie stracić ciągłości i prawa do zniżek?

macmind

Stracisz chyba 5 procent za ciągłość a resztę po upływie 24 miesięcy od utraty wózka. Czyli masz dwa lata na kupno auta (a ja tylko pół roku )

Proszę bardzo. Sam nie dawno to czytałem bo bez zniżki to mogę śnić o Polonezie do końca życia.

tak jak pisal kolega na "s" koniecznie idz do pzu, aby oddali ci kase za oc, a bedzie to kwota wpacona podzielic na 12 razy ilosc miesiecy jakie pozostaly do skonczenia ubezpieczenia. znizek tak szybko sie nie traci w wyniku nieposiadania auta. teraz mozesz poszukac sobie 25-cio letniego poloneza i znizki bedziesz mial: kwota bazowa minus 20% i minus 50%. czysta oszczdmosc. w kazdym badz razie jakos tak to leci.
wilu, bardzo smieszny baner

1. Nie masz się co śpieszyć do PZU. Dopóki znudzona policja nie wystawi Ci "umorzenia ble ble", to w PZU nic nie załatwisz
2. ZTCP z kwitkiem o umorzeniu idziesz do WK i wyrejestrowujesz auto. To kosztuje jakieś 8 zł
3. Dopiero wtedy możesz zlikwidować ubezpieczenie
4. Zniżki mają ustawową ciągłość 2 lata

Zabawne jest to, że od momentu kradzieży do umorzenia śledztwa auto ma cały czas ważne OC.

Informacje mam na 2003 rok. Od tego roku są znaczne zmiany - np. sprzedając auto przepada Ci ubezpieczenie, a kupujący nie ubezpiecza auta od nowa, tylko dopłaca różnicę w zniżkach. Nie wiem, czy są jakieś zmiany w sprawie kradzieży auta.

Dzbanek

Cytat:
2004-01-08 09:59:59, pagan pisze:

no proszę, pagan ma kotka

nie ma to jak grupa kolegów, dbająca o to by KAŻDEMU było możliwie miło i sympatycznie w klubie.

Cytat:
(...) teraz mozesz poszukac sobie 25-cio letniego poloneza i znizki bedziesz mial: kwota bazowa minus 20% i minus 50%. czysta oszczdmosc. (...)

jak dobrze mieć Weterana Szos
Cytat:
2004-01-08 10:10:33, dzbanek pisze:
(...) sprzedając auto przepada Ci ubezpieczenie, a kupujący nie ubezpiecza auta od nowa, tylko dopłaca różnicę w zniżkach. Nie wiem, czy są jakieś zmiany w sprawie kradzieży auta.

Czy dużo jest tak radykalnych zmian? Rozumiem że tak jest tylko w PZU Ale numery wykręcają...

Cytat:

jak kiedyś widziałem to w formie rysunkowego żartu to nie sądziłem że wejdzie to do produkcji...

Cytat:
(...)

Racja Dowcipny jak cholera
PS.Też mam kotka.

Cytat:
2004-01-08 22:43:27, kaovietz pisze:
Cytat:
(...)

Racja Dowcipny jak cholera
PS.Też mam kotka.

No dobra już dobra, zmienię go jutro nie musicie się od razu tak żołądkować. Nie wiedziałem przecież że macie takie miękkie serca.
Ja też miałem kota, ale kupiłem mu to nosidełko i ...
A zresztą i tak zawsze wolałem psy.

Cytat:
2004-01-08 22:57:33, -Wilu- pisze:

Pies Ci [...] lizał.

Cytat:
2004-01-09 12:51:41, kasztan pisze:
Cytat:
2004-01-08 22:57:33, -Wilu- pisze:

Pies Ci [...] lizał.

Kot Ci [...] lizał.

ja też mam kota...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-01-09 13:06:45, OLO pisze:
ja też mam kota...

No jasne teraz to wszycy koty mają. Psy już z mody wyszły czy co?
Zaraz zmieniam baner i ...

... zobaczymy kto ma krowę.

ja miałem.

wielkarzeczpospolita jest mocna

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A ja mam dwa psy

Cytat:
2004-01-09 13:18:06, Lafaar pisze:
A ja mam dwa psy

Ja mam jednego. Niestety nie dysponuję zdjęciami ale znalazłem bardzo podobny "egzemplarz"