MotoNews.pl

Gdzie jest czujnik temp. zewnętrznej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc Witam Was Wszystkich i z gory dziekuje za pomoc
Otoz mam problem . Nigdzie nie moge znalesc miejsca zamontowania czujnika temperatury zewnetrznej
kumpel powiedzial mi ze chyba w przednim zderzaku
ale on jezdzi Mercedesem i wole zapytac Fachowcow
zanim zaczne rozkrecac auto .
Jeszcze raz BIG THX

[ wiadomość edytowana przez: Vincent dnia 2004-01-08 18:37:01 ]
[ powód edycji: zmiana tytułu wątku na bardziej konkretny ]

Witam
Być może u Opla lokalizacja tego czujnika jest to jakieś standardowe miejsce ale mimo wszystko powinieneś podać model auta jakim jeździsz, bo w wątku mowy o tym nie ma a i w profilu ni widu ni słychu...
Swoją drogą gdzie jest ten czujnik w Omedze B r. 1995?
PZDR Vincent

U mnie w Seniu jest na podłużnicy za zderzakiem a przed chłodnica wygląda jak dioda i skierowany jest w dół "świeci w asfalt" dochodzi do niego przewód jak do spryskiwaczy
Udanego szukania

W astrze czujnik znajduje sie w przednim zderzaku z lewej strony na samym dole, czuc go pod paluchem-tak jakby mala srubka. A ciekawy jestem czym jezdzisz?

Najczęściej pas przedni lub zderzak tak jak chłopaki piszą ale napewno przed chłodnicą.

U mnie w Bestii czujnik temp. zew. jest w zderzaku po lewej stronie.

W omedze B czujnik jest umiejscowieony po prawej stronie (patrzac na przod samochodu) na rogu tak pod spodem zderzaka.

Pozdrawiam Piorek

Witam
Dzięki Zawa za info...mój chyba przekłamuje z lekka , zawyża jakieś 3 stopnie.
W jakich cenach się kształtuje ten element? Czy to ten sam co w Corsie B (wujek płacił coś koło 20 zeta)?
Domyślam się że raczej GM nie projektował i nie montował w zbliżonych latach produkcyjnych różnych typów...
PZDR Vincent

VINCENT ON NIE KLAMIE TAK JEST Z REGOLY ZE ZANIZA O JAKIES 2 STOPNIE W KACU JEST ZA JAKAS OSLONA

OK tyle że mój zawyża... więc kiedy jest już mróz i ślisko na drodze np. -1 to mój pokazuje 2 na plusie....rzuca wprawdzie w oczy się śnieżynka która występuje już przy +3 ale jednak...
PZDR Vincent

o to co innego

Witam.
W corsach jest umiejscowiony po prawej stronie, praktycznie przyklejony jest do zderzaka, ale a 100 % przed chłodnicą.
Wyglada on jak mała kostka.

P.S Vincent - a dla Ciebie informacja jest taka, iż kosztuje on 24 zł. i na 99 % jest taki sam u Ciebie.

Pozdrawiam - Krupiszon

jesli czujnik troche przeklamuje to moze byc zanieczyszczony lub styki zasniedziale wtedy sa takie objawy wystarczy przeczyscic no chyba ze to nie pomoze ale zreguly on sie nie psuje

pozdr

Witajcie i Dziekuje !!!
Otoz jezdze Omega B z 96 roku a i miejsce czujnika juz znalazlem
Jest on wpiety w plastikowa kratke obok lewego halogena
Jest mi bardzo milo ze dostalem tyle odpowiedzi na mojego posta
i upewnia m,nie to w zdaniu ze jesli potrzebuje pomocu to wiem ze tu napewno ja dostane . WIELKIE DZIEKI !!!!!!!