MotoNews.pl

Dlaczego BMW ??? Wyjaśnijcie !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich ludzi którzy uwielbiają a moze nawet kochają swoje samochody marki BMW. Powiedzćie mi dlaczego, dlaczego akurat BMW ? jak tłumaczycie sobie, innym wyzszosc BMW nad innymi markami takimi jak np. Mercedes Audi i inne... dlaczego ... ?

[ wiadomość edytowana przez: rotek dnia 2004-01-09 19:57:34 ]

Będziesz Miał Wygodę

Hmm Audi, czy Mercedes mi się osobiście rónież podobają, no ale dlaczego jeżdżę bmw, hmmm, musisz sam spróbować, jak zrobisz powiedzmy 1000km i potem wsiądziesz do innego (może za wyjątkiem Merca) to na pewno zrozumiesz w czym rzecz.
Ja posiadam bmw 7 E32 - 16 letnią, jeżdże nią drugi rok i jak mam okazje teraz wsiąść np do np Lanosa, Nubiry czy nawet Leganzy to jestem chory, bo się tym dla mnie nie da jeździ tak jak powinno a najśmieszniejsze iż te auta były o wile droższe od mojego. Niektórzy mogą powiedzieć, że Deawoo to po prostu padaczka, no i mają racje, ale jeździłem również Audi 80 B2 i B3 i B4, audi 100 cygaro, Mercem beczką, VW Golfem2 i3 itd itp i w żadnym nie czułem sie tak dobrze jak w bmw.

OK, ale niestety miałes okazje wsiąsć do aut troche innej klasy Audi 80 B2 czy B3 to inna półka ... musiałbyś przejechać sie Audi V8 lub Mercedesem 126 klasa S ... a o dawewoo to juz nie wspomne ... jedno wielkie ścierwo ...

Bo to jest samochód dla prawdziwego mężczyzny. Nigdy nie chciałem innego tylko BMW - nawet stary ale jary. Ja i część mojej rodziny jeździmy BMW, jedno z nich ma 25 lat ale mimo to mój wójek nie chce go sprzedać a nawet zamienić na nowego innej marki bez dopłaty. To są samochody z duszą je się kocha. I uważaj bo jak się zakochasz w nich to nigdy ci nie przejdzie. I nie ważne jakie pierdoły tu wypisujemy, to naprawdę warto spróbować.

Miałem różne samochody było ich ok 15 od ruskiego do amerykańskiego. Obecnie poruszam się BMW 730 i jest po prostu w dechę. Według mnie licza się tylko trzy marki AUDI , BMW i MERCEDES reszta to zwyczajne "made in china" nie ubliżając oczywiście ich właścicielom , bo różne są przecież powody tego czym jeździmy. Pozdrawiam JACK

Dlaczego ?i ty sie jeszcze pytasz?stary odpowiedz jest bardzo prosta:samochód z klasa,stylistyka,a po za tym charakter i kultura jazdy.Przypatrz sie jak wyglada z przodu zobaczysz"jej wzrok" to sie dowiesz co znaczy milosc do BMW uwielbiam słuchac jak silnik mruczy na wolnych obrotach

BMW co tu duzo pisac...BMW to BMW nie ma takiego drugiego samochodu...ten gril..swiatla...znaczek...silnik..poprostu cudowne!!

zgadzam sie z kolega...jak raz sie czlowiek zakocha to juz koniec...ja sie chyba zakochalem w tej marce i robi mi sie goraco jak tlyko widze jakeis BMW dobranoc

Ja niesmialo wtrace z forum obok jeszcze jedna rzecz

Naped na tyl, prawdziwy samochod ma naped na kaplice

pozdr

fakt. napęd na tylna oś jest z punktu widzenia teori ruchu lepszy. Poza tym, BMW jest po prostu ładniejszy od innych marek bo ma agresywną sylwetkę bez dodawania dziwnych owiewek i innych pirdół, w innym aucie tego nie znajdziesz. Ponadto BMW nie jest awaryjnym samochodem, części wcale nie są drogie,a satysfakcja i przyjemność z jazdy tymi wozami jest najważniejszą zaletą, która go stawia ponad innymi w tej cenie. Co prawda jakikolwiek Mercedes coupe ma swój charakter ale porównujac ceny to bawara jest przystępniejsza.Miałem 320 z 85r i była zajebista, póżniej 730 R6 i była zajebista(chociaż troche się grzała , teraz mam 730 V8 i jest idealna. nawet nie wiem co się może dziać w E38 .Polecam wszystkim 7mki z pełnym wyposarzeniem.CACKO. Take moje zdanie.

Cytat:
Naped na tyl, prawdziwy samochod ma naped na kaplice

... bo prawdziwy mezczyzna powinien miec wał a nie przeguby

moge z kolega polemizowac jesli chodzi o ceny czesci zamiennych....nie sa tanie i jesli trzeba np wymienic przekladnie to nie jest kwota mała chyba ze zarabia sie 5 tys na reke, no chyba ze kolega ma taka 7 gdzie wszystko gra i nic sie nie psuje!!!

może i nie są tanie ale wymieniasz raz na 100.000 km a nie raz na kwartał lub co gorsza na miesiąc

no pewnie ze tak tylko uzywka to juz przy przekladni około 400-500 zeta o nowej nie wspomne

witam!!
nie mówcie o kosztach!!
dopiero zamierzam kupić dobre auto.
obecnie posiadam poloneza z 1992, o wartości może 3 tyś., a przez ostatnie 4 miesiące wpakowałem w niego prawie 2 tyś..
porównajcie w procentach

bo jak masz ładne bmw to wyrywasz najlepsze laseczki.dupcie lecą na bmki i jak sobie sprawisz fajną bawarke to sam sie przekonasz ile zaliczysz towarków